Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Planuri de imigratie pentru 2014

Luna octombrie este de obicei bogată în diverse anunturi legate de programele de imigratie pentru anul următor. Cred că multi dintre dvs. sunteti interesati în ceea ce ne rezervă Departamentul de Imigratie pentru viitor. De aceea m-am gândit să vă dau câteva date referitoare la aceste planuri.
Noul ministru al imigratiei, Chris Alexander, a anuntat la sfârsitul lunii octombrie că în 2014 numărul aplicatiilor pentru sponsorizarea părintilor, rămase în sistem din anii trecuti, va fi redus la jumătate, comparat cu situatia de acum doi ani. Acest lucru se datorează faptului că pentru această perioadă nu s-au mai primit aplicatii noi. După cum ne amintim, Departamentul de Imigratie s-a angajat să aprobe aproximativ 50.000 părinti în perioada de doi ani mentionată, lucru care este raportat ca fiind îndeplinit. In 2014 se preconizează aprobarea a încă 20.000 părinti.

In luna ianuarie 2014 se va deschide din nou programul de sponsorizare pentru părinti, bazat pe noi criterii de eligibilitate si cu o cotă maximă de 5.000 aplicatii noi pe an. Acest lucru este necesar pentru a reduce în continuare numărul aplicatiilor aflate în sistem de ani de zile. Noua abordare va duce în final la o procesare mult mai rapidă a aplicatiilor, luând de asemenea în considerare si interesele canadienilor. Noile criterii vor înlesni sponsorizarea părintilor cu copii care vor îndeplini standardele mai înalte legate de venit, pe o perioadă de timp mai îndelungată. In aceeasi perioadă de doi ani, ca o contrabalansare pentru oprirea primirii de noi aplicatii, departamentul a emis aproape 26.000 de super vize, cu o rată de aprobare de 84%.

In acelasi timp, ministrul imigratiei a anuntat că în 2014 vor fi admisi cca. 240.000 până la 265.000 de noi imigranti. Marea lor majoritate vor fi aprobati sub programul CEC (Canadian Experience Class) si programele provinciale. Imigrantii economici vor constitui aproximativ 65% (164.500) din totalul imigrantilor, 26.1% (68.000) vor fi cei care vin pentru reunificarea familiei, iar 10.9% (28.400) sunt persoanele aprobate sub motive umanitare.

Programul CEC va aduce în Canada în 2014 cca. 15.000 imigranti. Din 2008, când s-a introdus acest program, si până astăzi, au venit în Canada aproximativ 25.000 imigranti în această categorie. Departamentul este foarte încântat de acest program deoarece multi dintre aplicantii din această categorie sunt tineri care vin să studieze în Canada, plătesc taxele de educatie care sunt mai mari decât pentru canadieni. După absolvirea facultătii, tinerii primesc permise de lucru si se pot integra în câmpul muncii. După numai un an de muncă, ei pot aplica pentru rezidentă. În acest fel, acesti imigranti sunt deja stabiliti economic, sunt tineri si au multi ani înaintea lor până la pensionare, putând contribui din plin la dezvoltarea economiei canadiene. Deoarece majoritatea lor au de lucru, ei nu sunt ca noii veniti, care trebuie să se orienteze mai întâi în noua tară si apoi să caute de lucru si nu întotdeauna au succes. Adesea le trebuie o perioadă de timp destul de lungă să găsească de lucru.

In ianuarie 2015 Departamentul vrea să introducă o nouă clasă pentru imigrarea economică numită EOI (Expression of Interest). Această nouă categorie vizează ca procesarea să se facă extrem de rapid. Australia si Noua Zeelandă au deja acest model de imigratie de câtiva ani si tările respective sunt foarte multumite de rezultatele obtinute. Cum functionează acest sistem de selectionare a imigrantilor?
Selectia si procesarea se efectuează în două etape. Mai întâi, cei interesati să imigreze în Canada vor face o aplicatie electronică simplă, de bază, indicând ce calificare / educatie au, experienta de muncă, cunoasterea limbii engleză sau franceză, precum si alte detalii. Cei care vor îndeplini anumite criterii, la care încă se mai lucrează, vor fi pusi într-un cos comun (pool), acordându-li-se în acelasi timp si un rang (număr) în comparatie cu ceilalti aplicanti. In paralel, companiile vor putea să se înregistreze cu Departamentul si să studieze persoanele care vor să imigreze. Companiile vor putea opta pentru aducerea unor persoane pe care ei ar dori să-i angajeze.

Pasul următor presupune că Departamentul de imigratie va invita pe cei mai buni si pe cei care trezesc interesul companiilor pentru a depune dosarul complet pentru imigrare. Persoanele interesate dar care nu au fost selectionate după un anumit timp (probabil un an), vor fi îndepărtate din cos. In acest fel, nu se vor mai acumula aplicatii în sistem si procesarea se va face mult mai rapid.

Mihaela Boeriu este consultant de imigratie si practică în acest domeniu din 1993. Puteti trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela.boeriu@gmail.commailto:mihaela@cgsconsultants.com
Răspunsurile date sunt generale si nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultati un specialist în emigratie canadiană.







Mihaela Boeriu    11/23/2013


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian