Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


“Madrigalul” în miezul sărbătorilor finalului de an 2013

Anul 2013 a fost, în cuprinsul celor 12 luni, momentul aniversării unei jumătăti de veac de existentă a Corului National de cameră “Madrigal”. I-am însotit, de-a lungul acestei stagiuni, pe artistii coralisti, condusi de dirijorul Voicu Popescu, promovat ca urmas la pupitrul coralei, după fondatorul prestigiosului ansamblu, Maestrul Marin Constantin, împreună cu Veronica Stoica, principal manager.

Ei, au realizat o salbă de manifestări dedicate acestei aniversări semicentenare. Conform traditiei madrigalistilor, ultimele săptămâni ale anului sunt înflorite de muzica minunatelor noastre colinde.
Mentionăm astfel, în calendarul prezentelor artistice care se dedică Sărbătorilor de iarnă, Crăciunului si Nasterii Domnului, cele mai importante prezente muzicale ale Coralei camerale.

În luna noiembrie, după participarea la aniversarea înfrătită, 35 de ani Corala Pastorala din Focsani - 50 de ani MADRIGAL, va avea loc, miercurea 27 noiembrie, marcarea protocolară a jubileului MADRIGAL, la Palatul prezidential Cotroceni, moment care se înscrie cu majuscule în istoria coralei prin acordarea de diplome si medalii jubiliare colaboratorilor Madrigalului si decernarea de decoratii prezidentiale tuturor membrilor Corului National de Cameră.

Evenimente deosebite sunt pregătite si pentru luna decembrie, începând cu Gala cantus Mundi II, la care participă 300 de copii aflati sub tutela artistică a madrigalistilor (Sala Rosetti, Palatul Parlamentului); după aceea, în cadrul turneului national urmează la Iasi (8 decembrie) Sarbatorirea maestrului Viorel Cosma si mult asteptatul Concert de colinde sustinut la Opera Română; în continuare Concertele de colinde la Sfântu Gheorghe, la Brasov si, în 15 decembrie, la Bucuresti, pe scena Ateneului Român.

Madrigalistii cântă în continuare un concert de colinde, în 18 decembrie, la Patriarhia Română si, în 20 decembrie, la Palatul Cotroceni, muzica repertoriului de Crăciun pentru ambasadorii acreditati în Romania. Lantul manifestărilor se va încheia cu concertul din 23 decembrie, pe scena Studioului Radiodifuziunii române, prilej de lansare a noului Compact Disc de colinde românesti, care beneficiază de colaborarea, în postură de solistă, de prezenta sopranei Angela Gheorghiu.


Grigore Constantinescu    11/23/2013


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian