Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Apel la tolerantă

Ziua Internatională a Tolerantei se marchează la 16 noiembrie.
Din 1996, Adunarea Generală a ONU, prin Rezolutia 51/95, invită statele membre să celebreze în fiecare an, la 16 noiembrie, Ziua Internațională a Tolerantei prin activități la care să participe atât instituțiile de învățământ, cât și publicul larg.

Primele manifestări de acest gen au început în Anul ONU pentru Toleranță (1995), proclamat de Adunarea Generală a ONU în 1993 (rezoluția 48/126). La 16 noiembrie 1995, statele membre ale UNESCO au adoptat, în cadrul Conferinței generale a UNESCO de la Paris, 'Declarația principiilor toleranței', enunțată în 1986, la Paris, la întrunirea reprezentanților UNESCO, care definește termenul de toleranță ca fiind respectul, acceptarea și aprecierea diversității și bogăției culturale, a modalităților de exprimare a calității ființei umane, potrivit Agerpres.

Marcarea Zilei Internaționale a Toleranței este axată pe acțiuni educative, care îi vizează atât pe copii, cât și pe adulți. Această zi are menirea să reamintească omenirii că intoleranța este generatoare de violență și, totodată, îndeamnă comunitățile să trăiască în pace și respect.

Mesajul secretarului general al Organizației Națiunilor Unite, Ban Ki-Moon, pentru 2013, subliniază: "Toleranța este cel mai puternic fundament pentru pace și reconciliere. În acest moment de schimbări rapide și de multe ori năucitoare, nu a fost niciodată atât de importantă. (...) Toleranța trebuie să ne unească pe drumul nostru comun pentru un viitor pașnic, durabil".

Toleranța este un principiu de bază al democrației în societățile multietnice și multiculturale. Cu toate acestea, intoleranța continuă să afecteze viețile a milioane de oameni din întreaga lume. Intoleranța poate lua forma unei marginalizări a grupurilor vulnerabile și excluderii lor din orice fel de participare la viața socială și politică. Educația este mijlocul cel mai eficient pentru prevenirea intoleranței. În centrul tuturor eforturilor de promovare a toleranței trebuie să fie dialogul, atât dintre indivizi, cât și dintre diferite culturi și civilizații. Fără un dialog, diversitatea culturală este pusă în pericol. Trebuie să învățăm să ne respectăm și să recunoaștem drepturile și convingerile altora.

Toleranta este, totodată, o conditie esențială a păcii, democratiei si dezvoltării durabile. Liderii mondiali au recunoscut acest lucru prin adoptarea Declarației Mileniului în anul 2000. Ei au plasat toleranta printre valorile fundamentale care stau la baza relațiilor internaționale în secolul al XXI-lea.

Este randul nostru ca cetateni ai acestei planete, acool unde traim sau muncim sa fim intelegatori si toleranti cu cei din jurul nostru.Mitel Popa    11/16/2013


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian