Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Starea de veselie interioară

Pentru crestin vremurile nu sunt niciodată propice pentru asemenea exercitii sufletesti sau , poate, tocmai adversitatea vremurilor este cea care usurează întoarcerea spre veselia interioară.
Veselia interioară, ca stare de rugăciune neîncetată, nu are nimic de-a face cu divertismentul, cu tot felul de terapii care promit liniștea, bunăstarea sufletească, fericirea, mântuirea.

“Eu recomand o stare de veselie interioară, lăuntrică, din inimă, o stare ce înseamnă rugăciune neîncetată. O stare de veselie adevărată, degajată de problemele vieții, de problemele cărărilor vieții, ale unuia și ale altuia. O stare de veselie, cu orice chip. Dacă-i întristare, se clocesc ouăle diavolului. Este o stare de absență, de întunecare. Dacă un om nu moare de pe poziția de trăire, de înălțare, de steag, toată creația suferă. Noi trăim într-o mare unitate, toată creația lui Dumnezeu este o unitate. Dacă ne despărțim de marea unitate, suntem pe poziție de anulare, de auto anulare. Deci, recomand o poziție de trăire. Pentru că tragedia întregii lumi trebuie plânsă ca propriile noastre păcate. Și starea de rugaciune înseamnă o stare de prezență. Eu ca duhovnic ce toata ziua stau de vorbă cu lumea care are nevoie de verticalitate, nu recomand nevoințe. Recomand o stare de prezență permanentă, de opoziție față de păcat și patimă, care înseamnă recunoașterea forțelor de bine din tine.” ( Părintele Arsenie Papapacioc)

Textul sugerează, că această veselie interioară nu poate fi recomandată decât celui/celei care, pe drumurile vietii, aparent din întâmplare ( în creatia lui Dumnezeu nimic nu este întâmplător) sau căutând, dă peste Dumnezeu și întâlnirea nu se lasă fără urmări.
Târâs-grăpiș, ca femeia cu fiica bolnavă, se duce după Pâinea Vietii alegându-se, azi cu o firimitură, mâine cu trei, o vreme cu nimic, pe neașteptate cu o prescură și tot așa până se termină firul vieții acesteia. Pe această cale, nevointele sunt căutate, așteptate și acceptate cu bucurie fiind … bucurii!

Si, chiar în lume fiind ( nu în mănăstire), cu cel/cea care se ține scai de Dumnezeu se pot întâmpla cele de mai jos:

DACĂ …
Deci, dacă ai ajuns la ceea ce zice cuvântul: Noi ne-am schimbat în același chip din slavă în slavă (II Corinteni.3,18); dacă se împlinește cu tine cuvântul Apostolului, care zice: Și pacea lui Dumnezeu să stăpânească în inimile voastre (Coloseni 3,15); dacă în mintea ta se află Iisus Hristos; dacă ai ajuns la acest cuvânt: Din întuneric a strălucit în inimile voastre cunoștința lui Dumnezeu (II Corinteni 4,6): dacă se împlinește la tine cuvântul: Mijloacele voastre să fie încinse și candelele aprinse, și să fiți ca slujitorii care așteaptă întoarcerea stăpânului lor de la nuntă ( Luca 12,35-36), pentru ca gura ta să nu rămână închisă și fără răspuns în mijlocul Sfinților: dacă știi ca și fecioarele cele înțelepte, că se află untdelemn în vasul tău, pentru ca să intri în cămara cea de nuntă și să nu rămâi afară ( Matei 25,1-13); dacă simți că mintea, sufletul și trupul tău sunt desăvârșit unite și vor învia curate în Ziua Domnului nostru Iisus Hristos; dacă conștiința ta nu te mustră, nici nu te mai osândește; dacă te-ai făcut prunc după cuvantul Domnului, Care zice: Lăsați copiii să vină la Mine, că a unora ca acestora este îpmărăția cerurilor (Matei 19,14), apoi în adevăr te-ai logodit Lui și Duhul Sfânt te-a înfiat ca moștenitor, încă fiind în trup. ( Cuv.Isaia Pustinicul, sec.IV)

Aceasta este de fapt voia la care ne referim când spunem “ facă-se voia Ta, precum în cer așa și pe pământ”.
Fie nouă, tuturor!Nicolaie Gliga    11/15/2013


Contact: 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian