Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Expozitie de pictură si sculptură - Studioul de Arte Plastice al Armatei.

Luni, 28 octombrie 2013, la Centrul Militar Național a avut loc vernisajul unei frumoase expozitii de arte plastice, ai cărei autori aparțin Studioului de Arte Plastice al Armatei.

Prezentarea expozantilor a fost făcută cu distinctie si pricepere de către artistul plastic Valentin Tănase, care a remarcat talentul si diversitatea creatiilor celor aflați în centrul atentiei publicului, apoi l-a invitat pe g-ral Grigore Buciu să rostească un frumos cuvânt de salut si de apreciere fată de acest valoros studio artistic.

Fără să nedreptățim nici un expozant,am remarcat, cu subiectivitatea oricărui iubitor de artă, următoarele tablouri: Fermă veche de Albin Stănescu, Toamnă de Cătălin Gâdei, Flori de grădină de Ion Tolas, Peisaj la Câmpina de George Grigorescu, Coline de Valentin Macarie, Grădina de pe deal de Marcel Chițac, Nava Scoală Mircea în mars, portretele regilor României Carol I, Carol al II-lea și Mihai I de Valentin Tănase, care a realizat și sculpturi monumentale reprezentându-i pe Alexandru Ioan Cuza și pe regele Ferdinand I.

Această manifestare aduce în atenția publicului figuri ale conducătorilor remarcati în lupta pentru independentă și unitate natională, precum si tablouri cu specific românesc din Muntii Apuseni, din alte regiuni ale tării (marea, muntele, râurile, orasele ), pânzele sugerând atât afectiunea autorilor pentru natura autohtonă, cât si talentul și efortul de a oferi imagini sintetice, plăcute ochiului si spiritului. Nu lipsesc tablouri ale unor peisaje de pe alte meridiane, ilustrative pentru modul cum artistii români percep universul naturii de oriunde.

Bucurându-se de o călduroasă primire de către cei prezenti, expozitia este deschisă în continuare si poate fi vizitată, oferind spiritului satisfactii deosebite.


Corneliu Vasile    10/30/2013


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian