Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Jocurile internationale de copii -din orasul Windsor

În perioada 14-19 august s-au desfăsurat la Windsor Jocurile Internationale de Copii (International Children’s Games), eveniment aflat, anul acesta, la a 47-a editie. Orasul canadian s-a pregătit timp de doi ani pentru găzduirea acestui festival international prestigios la care au participat peste 1500 de atleti din 32 de tări, însotiti de peste 3500 de antrenori, membri ai delegatiei, membri ai familiei si prieteni.

Jocurile Internationale de Copii au fost înfiintate în 1968 de profesorul de educatie fizică si sport Metod Klemenc din Slovenia, care avea credinta că sportul uneste tinerii de diferite culturi si nationalităti si încurajează toleranta si respectul între popoare promovând pacea si securitatea în lume. De la participarea a nouă orase europene în 1968, festivalul a ajuns în present la participarea a peste 37 000 de sportivi din peste 86 de tări, devenind astfel unul dintre cele mai importante competitii sportive de copii si tineret din lume.

Chemati să ajute la buna desfăsurare a acestui eveniment de amploare, locuitorii orasului Windsor au răspuns cu entuziasm. Au fost selectati 1200 de voluntari care au servit în diferitele departamente în care a fost nevoie: asigurarea pazei, servirea mâncării, primirea si însotirea atletilor si a delegatiilor. Diversitatea etnică si culturală a orasului, a făcut posibil ca fiecare delegatie să fie primită si asistată de „ambasadori voluntari” vorbitori ai limbii lor materne. „Voluntarii sunt inima si sufletul Jocurilor sportive din 2013”, a fost lozinca vehiculată de-a lungul celor cinci zile de oficialitătile orasului, impresionate de sprijinul coplesitor al locuitorilor. Deschiderea oficială si defilarea delegatiilor participante s-a desfăsurat în uralele celor peste 7000 de spectatori care au umplut Arena din Windsor.

Activitătile sportive au alternat cu activităti de prezentare a specificului etnic si cultural al Canadei. De remarcat, festivalul cultural, „Passport to the World” organizat de Multicultural Council of Windsor and Essex County în seara zilei de 16 August. Participantii s-au delectat cu muzică si mâncare specifică diferitelor etnii care locuiesc în oras: mexicană, filipineză, croată, grecească, japoneză etc. A fost o seară frumoasă de celebrarea a diversitătii etnice si culturale a orasului.

Frumusetea si semnificatia acestor jocuri a fost mare si pentru comunitatea românească prin prezenta unei echipe de atleti, antrenori si reprezentanti ai orasului Medias din judetul Sibiu. Sportivii români, au participat la concursurile de tenis si atletism, reusind să ocupe locul al saselea în finala probei de alergări de 1000 de metri. Românii din Windsor i-au primit cu bucurie pe oaspetii din tară, fie în calitate „oficială” de „ambasadori” voluntari, fie ca spectatori si sustinători la concursurile sportive sau gazde ospitaliere.

Pentru că sportivii români si-au dorit să viziteze cascada Niagara, domnul Herman Victorov, reazem al comunitătii românesti în orice împrejurare, a închiriat „ ad hoc”două minivenuri si i-a trimis acolo într-o excursie de o zi. Acest lucru a fost posibil si gratie domnului Dan Zehan si familiei Adriana si Constantin Coica care au condus si însotit grupul de la Medias cu prietenie si căldură.

Ne-am bucurat să-i avem în mijlocul nostru la slujba de duminică si am fost miscati de cuvintele emotionante prin care si-au exprimat recunostinta pentru modul în care au fost primiti de românii din oras: „Nu am fost întâmpinati, cu atâta pritenie si ospitalitate, în niciuna din numeroasele tări în care am călătorit. Am fost mândri zilele acestea că suntem români si că pe aceste meleaguri îndepărtate compatriotii nostri au întemeiat comunităti puternice care fac cinste tării si neamului românesc”.

Ne-am despărtit cu nostalgie de sportivii medeseni a căror vizită a scos la iveală iveală minunatul spirit comunitar al românilor din orasul Windsor, bucurosi să primească cu sufletul deschis oaspeti dragi din tară.











Mihaela Ignat    9/9/2013


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian