Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


O olteancă din ... Basarabia

Avem si noi olteni cu care ne mândrim.
Anul acesta s-a desfăsurat cea de a VI-a editie a Festivalului International de Creatie Literară „Titel Constantinescu” de la Râmnicu Sărat, la care au participat un număr de 804 autori. Tot mai multi, pe măsură ce numărul editiilor creste.

Marele Premiu „Titel Constantinescu” a fost acordat cunoscutului scriitor din Republica Moldova, academicianului Nicolae Dabija, pentru volumul de publicistică „Umbra sârmei ghimpate”. Au mai fost premiati scriitori din tară cât si de peste hotare: din Turcia, Anglia si Rusia, festivitatea decernării premiilor urmând a se desfăsura la data de 21 septembrie 2013 la Râmnicu Sărat, localitatea unde-si are sediul Asociatia „Renasterea Râmniceană” si Editura RAFET, sub patronajul neobositului editor si scriitor Constantin Marafet.

Pentru olteni, concursul reprezintă un prilej de bucurie si de mare cinste fiind reprezentati de doi scriitori, ambii câstigători: Nina Gonta, pe numele său adevărat Raisa Coleaghin, ea aflându-se printre cei opt detinători ai premiului special al Editurii RAFET în urma participării cu o traducere de poezie din limba rusă a poetului Arkadii Ciujoi, intitulată „ Noaptea adâncă” . Al doilea scriitor, cunoscut publicul larg din Craiova, este Liviu-Florin Jianu, care a câstigat premiul „Florica Cristoforeanu”- cu publicarea volumului de versuri „ Uite cum ne ajunge copilăria din urmă”.

Doamna Nina Gonta a venit din Republica Moldova, Basarabia, în anul 2000 si s-a stabilit la Iasi. S-a repartiat, asa cum îi place să spună. În anul 2007, a cunoscut pentru prima dată orasul Craiova si meleagurile oltene unde s-a stabilit un an mai târziu, căsătorindu-se cu un craiovean.
Aflându-se la o vârstă deja onorabilă, scriitoarea Nina Gonta si-a descoperit talentul de a scrie în Bănie si a editat, în ultimii doi ani, trei cărti. În martie curent; cu ocazia Zilei Internationale a Poeziei, ciclul de poezii al autoarei - „Suflet basarabean” a fost publicat în Antologia online „O zi ca un poem” ( pag.59-66).
Traducerea pentru care a luat premiul special la Râmnicu Sărat va fi publicată într-o ANTOLOGIE a concursului „Titel Constantinescu”.
Scriioarea mai are alte multe proiecte. În prezent lucrează la un nou roman, iar pe viitor preconizează să facă noi traduceri din scriitori rusi, mai ales din cei tineri.
Îi dorim să aibă penita usoară !


Costinel Savu    9/2/2013


Contact: 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian