Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Sub semnul “ Din suflet prin Cuvânt“

Luni, 19 august, când ziua se îngemăna cu amurgul, pe Terasa din interiorul Palatului Banffii ( Muzeul de Artă din Cluj-Napoca) a avut loc un eveniment cultural deosebit ce s-a dorit, la propunerea scriitorului Al.Florin Tene, presedintele Ligi Scriitorilor Români, a se desfăsura si sub semnul apropiatei sărbători a Zilei Nationale a Limbii Române, din 31 august, initiată de Corneliu Leu la care a participat ca fondator si Liga Scriitorilor.

În cadrul acestei manifestări literar-artistice, deschisă de jurnalistul Claudiu Pădurean au fost lansate două cărti de exceptie: “ Geneza“ de Ioan Ciorca, prima carte, dintr-o serie de 21 de volume apartinând colectiei “Carte pentru suflet “, apărută sub egida Asociatiei cultural crestin umanitară “Ars Vivat “, din Ulmeni-Maramures. Fiind vorba de Cărtile Scripturii în prima adaptare integrală în versuri din literatura română, si studiul preotului stavrofor Radu Botis “Aspecte pedagogice si catehetice în lucrarea de mântuire a Domnului Iisus Hristos”. Despre cele două cărti au vorbit: Claudiu Pădurean, Mihaela Rotaru, Ioan Ciorca, pr.Radu Botis, prof.Valeria Oros si George Terziu.
Traian Corneanu (a sustinut o alocatiune despre folcloristul Emil Gavris ).

Al.Florin Tene, membru corespondent al Academiei Americană Română, cu această ocazie a înmânat preotului Radu Botis, membru Ligi Scriitorilor, Filiala Maramures, medalia”Virtutea Literară “, semn de recunostiintă pentru activitatea depusă în promovarea culturii si a educatiei moral-crestine în rândul tinerilor. Al.Florin Tene a încheiat cuvântarea cu poemul “Gloria Limbii Române “, poem apărut în presa literară cu ocazia apropiatei Zilei Nationale a Limbii Române.

Manifestarea, apreciată de numerosul public prin vii aplauze, a fost onorată cu prezentarea unui CD dedicat memoriei lui Emil Gavris, continând o parte din piesele acestuia, iar cântăreata Andreia Botis, cunoscută din emisiunile TV ale realizatoarei Marioara Murărescu, a sustinut un recital de melodii populare maramuresene.

Antonia Bodea    8/20/2013


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian