Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Trei zile romanesti la Viena, in onoarea Zilei Europei 2013!

Cele 3 zile romanesti de la Viena au debutat în ziua de 10 mai 2013 cu deschiderea lucrărilor Conferinței Uniunii Internaționale a Femeilor UNIFERO, desfășurată la Ambasada României in Austria. Debutul evenimentului l-a constituit prezentarea participantilor care a fost facuta intr-un stil spumos si lejer de catre doamna profesor Smaranda Livescu, fondatoarea UNIFERO, care prin sensibilitatea si personalitatea sa a creat o atmosfera calda si cordiala, extrem de prietenoasa. Dupa prezentarea participantilor, de fapt, a participantelor, personalitati din elita feminina a culturii romanesti din Romania si din strainatate, șeful misiunii diplomatice, doamna ambasador Silvia Davidoiu a susținut o alocuțiune de bun venit si de apreciere a activitatii organizatiilor romanesti.

Un moment deosebit de emotionant a fost creat de micuta Ioana Barbuliceanu, sosita la Viena tocmai din Costinesti, pentru a transmite mesajul de salut al copiilor romani. Cu un glas cald, dar ferm in delicatetea lui, a inceput sa cante Imnul National al Romaniei… emotia creata intregii asistente a fost sublima, vizibila in lacrimile celor care ascultau, in piciore, aprope cu piosenie…

Dupa acest moment inaltator si patriotic, la sesiunea de deschidere au mai luat cuvântul prof. Paraschiva Abutnaritei, dr. Iordan Gogleaza, Carmen Costescu, Silvia Dumitrache, reprezentanți ai primăriilor din Iași, Vatra Dornei și Alpharetta (SUA), cat si reprezentantele filialelor UNIFERO si altor organizatii de femei romance din Italia, Anglia si Austria. In acelasi timp a fost citit si salutul ambasadorului român la Praga, doamna Daniela Gâtman.

Remarcabila, la acest eveniment, a fost grija deosebita pentru promovarea copiilor și adolescenților romani, talentati. Astfel asistenta a avut posibilitatea sa admire picturile din expoziția vernisata in aula ambasadei, a tinerilor care s-au înscris la concursul UNIFERO, ale caror lucrari s-au aflat la loc de cinste linga acelea ale pictoritei deja de renume Victorita Dutu, Bucuresti si a elevului artist Daniel Iftodeanu, Botosani. In acelasi context, au fost ascultate cintaretele eleve Morena Bancescu si Ioana Barbulicean. Cantecul „ROMANI PENTRU ROMANI” pe versurile poetului Adrian Paunescu, in acordurile muzicale ale lui Andrei Paunescu, a fost interpretata tot de micuta Ioana.
Au fost decernate premii pentru concursurile de creație literară și de artă plastică.

O apreciere deosebita trebuie acordata elegantei desfasurarii evenimentului, care a fost urmat de o masa festiva.
Lucrările conferinței au continuat la A&O Wien Stadthalle, prelungindu-se pana seara tarziu, ca urmare a interesului participantelor fata de subiectele prezentate., despre Femeile Romane– active pentru apărarea drepturilor omului și păcii, Educația continu㠖 o nouă șansă, Tineret, copii singuri, mame dezrădăcinate si altele.

O alta surpriza deosebita a acestei zile a fost creata de Președintele Asociației „Cercul Cultural Româno-Austriac UNIREA” domnul Ioan Godja, care in finalul lucrarilor conferintei UNIFERO si Mesei Rotunde, a oferit in onoarea marilor doamne ale spiritualitatii romanesti, un recital de vioara sustinut de tanarul violonist de exceptie, Tudor Andrei , care reprezinta tara cu onoare la Viena. In final, mai ales, in onoarea senioarelor doamne cu spirit tanar, s-a ciocnit un pahar cu vin romanesc.
In acest timp au fost recitate poezii ale creatoarelor Ionela Flood din Anglia si Gabriela Costescu din Sighisoara, au fost prezentate aparitii noi de carte ale membrelor UNIFERO (Sisila Duldurescu, Paraschiva Abutnaritei, Aldona Patras, Violeta Gherman, Smaranda Livescu, Madeleine Davidzon, Elena Saffer). Au fost de asemenea prezentate revistele Cetatea lui Bucur, Creneluri Sighisorene si top BUSINNESS, ziar care apare lunar in Austria. In timpul concertului de vioara, doamna ing. CARMEN CHIOREAN, reprezentanta a renumitei fabrici de instrumente muzicale, „HORA”din Reghin, a daruit 3 viori pentru a oferi o sansa copiilor romani talentati, dar defavorizati.

La aceste evenimente au mai fost prezenti reprezentanti ai unor organizatii (CREED din Romania, ADRI din Italia, Centrul Cultural din Koln), ai presei din Romania si din Diaspora, alaturi de reprezentantele delegate ale „Departamentului politici pentru rela ț ia cu Românii de Pretutindeni” din cadrul MAE. Trebuie sa remarcam prezenta echipei de realizatori de la TVR International, condusa de doamna director Beatrice Comanescu, cat si a jurnalistilor Mihai Anthony din Viena, corespondent al postului RadioTv Unirea si al ziarelor romanesti Vocea Ta, Adevarul si Cronica Romana, Ionica Armanca din Viena, corespondent al postului RadioTv Unirea si al ziarelor Vocea Ta, Top Business si Napoca News.http://www.actualmm.ro/trei-zile-romanesti-la-viena-in-onoarea-zilei-europei-2013/

Ionica Armanca    5/20/2013


Contact: 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian