Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Pastila de weekend : Facebook

- Adu-mi, te rog, un pahar cu vin !... Asa ... e un vin bun !... Tare îmi plac vinurile de tară. Usor acrisoare ... uite, ce culoare rubinie are !... Noroc ! Ce mai zici ? Ce mai faci ?
- Hmm ! Cu ale mele. Scoală. Nimic interesant. ... Stii, a fost aici Vera ?!
- Cum, a fost Vera ? Aici ?... Si de ce nu m-ai chemat ?
- Ba da, te-am strigat !
- Si ?
- Ai spus, imediat !... Erai pe facebook ! Am stat o oră în sufragerie. S-a uitat îndelung la tablouri ... Mai zâmbea, uneori era încruntată ... Odată a si chicotit ! Dar, nu mi-a spus de ce. Apoi, a plecat.
- Ei, ... poate-i mai bine asa !...
- Cum a fost pe facebook ?
- Pentru mine, e o relaxare. Stii cum e facebook-ul ? E o lume în care năvălesti fără să te vadă cineva. Esti ca o panteră. Te simti Big Brother. O lume pe care o ai la picioare. Am aproape două mii de prieteni. Unii la capăt de lume.
Altii la capăt de drum …
Pe cei mai multi nici nu-i cunosc, dar dacă îmi trimit cereri nu-i pot refuza. Am un prieten, care stă perete în perete cu noi. Nu ne vedem cu săptămânile, dar ne like-uim în fiece seară. Are un umor nebun !
- Vrei să spui că morocănosul de la 13 are umor ? Am intrat si eu de câteva ori, dar mi se pare timp pierdut. Numai pitipoance, care îsi postează figurile si-si dau tot timpul cu mâna prin păr. Care de care mai inteligentă ! Altele se dau rău de tot în stambă. Foarte multe romantioase. Cu vise nemărturisite … postează imagini ce spun totul despre ele. Iar băietii …
- Vezi, aici e magia lumii virtuale. Crezi că nu te stie nimeni si-ti dai drumul. Nu stii că după colt e cineva, care te analizează, te judecă. Uneori, chiar îti face plăcere să te dai în stambă. Să vezi reactii. ”Vai, domnule, se poate ! Nu mă asteptam !” Încet-încet se formează habitatul tău. Stii ce fac copiii Cristinei, nepotii doamnei Ileana, ce a făcut la fitness Adriana, ce-a mai pictat Luminitza. Sunt seri când asist la adevărate vernisaje. Marianne din Marseille îsi prezintă produsele culinare, la fel ca Maria de la Suceava ... aflu cum stă cu stocul de bere Hans ! Are arsenic sau nu !? Concentratia admisă !
E ziua Danei, like, a lui Marius, like, Baudelaire, like … sau treci în revistă parada pisicilor si câinilor personali. Multi aidoma stăpânilor ... Ai sansa să cunosti toate florile lumii. Invitatii la teatru si tot felul de întruniri …
Totul e să nu devii dependent. O oră, e arhisuficient pe Strasse FB !
- Mda !... La mine sunt doar obsedati de sex, masini si cum să facă bani.
- Normal ! Asta e vârsta. Astea sunt valorile tinerii generatii. Alte vremuri, alte standarde !
- Dacă ridici o problemă mai serioasă, încep toti să facă misto !
- Ai toată viata înainte ! În curând, intră generatia ta la bătaie. Văd că sunt multi îngrijorati de ce se întâmplă în tară si în lume. Să-i vezi când se aprind ! Iese o horă din Noua Zeelandă până în Canada. Poiana lui Iocan la scară planetară. Stii cum suntem noi, românii !?! Ne pricepem la toate. Avem solutii si pentru coreeni si pentru africani. Pentru noi, nu prea avem solutii. Viabile. Numai radicale. Cezar tine ridicat steagul. Luiza se luptă cu gazele de sist. Mirela tot restaurează monarhia. Carmen si Silvia luptă pentru cauze nobile ...
Găsesti moralisti si sfătuitori cu duiumul. Se dau texte aluzive din Cioran, Eliade, Ion Ionesco, Tutea ... Numai că avem alte treburi ! Avantajul e că poti posta imagini. Nici nu trebuie să folosesti multe cuvinte. Să vezi cum se lucrează în photoshop ! De crezi că ai de-a face cu specialisti de la Silicon Walley. La care se adaugă umorul. Specific nouă. Dacă ar vedea clasa 0 cum e tratată pe FB, s-ar mai naste odată ! Unii, catavenci sadea, chiar o merită !
Un singur lucru mă deranjează. Că se scrie din ce în ce mai putin corect. De multe ori textele, fără diacritice, sună anapopda. O fi atât de greau să selectezi limba română ? Culmea e că primesc materiale despre limba strămosească, scrise ditirambic, în acelasi mod păsăresc !?!
- Lasă, nu mai fi si tu atât de pretentios !


Toate bune,

VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
Tel. 0731 936.615 - 0752 975.130
Bucuresti - 39

Ai nevoie de o informatie ?
Mică, mică ? O rezolvăm împreună.
Sergiu Găbureac    4/12/2013


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian