Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


O expozitie minunata la Palatul Mogosoaia

Primavara isi trimite la Bucuresti, timid, primele semne. Desprinderea de cenusiul si raceala unui anotimp aflat la final de mandat aduce dupa sine si dezghetul in manifestari artistice importante. In acest context trebuie amintite vernisajele ce au avut loc, duminica 7 aprilie, intr-un loc incarcat de istorie, Palatul Mogosoaia.
Dintre cele trei manifestari expozitionale ale artistilor Florin Ciubotaru, Henry Mavrodin si Dan Popovici, ma voi opri in recomandarile calduroase pe care le adresez eventualilor calatori prin Bucurestiul acestei primaveri, la artistul si cadrul didactic universitar dr. Dan Popovici care-si expune, cu modestie, gandurile si visurile sale artistice intr-un spatiu insolit, aproape subpamantean, in fosta ghetarie a Palatului Mogosoia.

Nici vremea rece din ziua vernisajului si nici vantul taios nu au fost argumente suficient de puternice pentru ca zeci de iubitori de frumos, colegi artisti dar si colectionari, fosti si actuali studenti, sa nu umple, pana la refuz, sala cu bolti frumos arcuite a fostei ghetarii situata in parcul palatului.

Sala adaposteste acum visurile exprimate in sticla ale lui Dan Popovici, plasmuiri pline de caldura, profund omenesti, in care privitorii pot descifra istoria omenirii, de la silexurile preistoriei si de la forme plantare arhetipale ascunse in memoria sticlei topite, de la irizatii spectaculoase in sticla turnata si de la retorte pline de mister ce te duc cu gandul la alchimistii Evului-mediu, de la lacrimi de sticla picurate din suflet de artist, pana la mestesugul turnarii in causul lemnului a sticlei incandescente ce pare sa se scurga inca pe pardoseala veche a salii de expozitie.

Armonia expozitiei, ineditul apropierii unor materiale atipice cu sticla si formele ei, fac din manifestarea expozitionala a lui Dan Popovici motive suficient de puternice pentru ca sa petreceti cateva clipe de reverie intr-un spatiu excelent pus in valoare de directoarea complexului expozitional, doamna Doina Mandru. Curatorul expozitiei, atristul plastic ceramist doamna Cristina Bolborea, intr-o alocutiune plina de plasticitate si umor, a invitat participantii la vernisaj la intelegerea unui fenomen artistic aflat la granita dintre mestesug si arta pura.Bucuresti, aprilie 2013

Ioan Puiu Popescu    4/8/2013


Contact: 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian