Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Sănătate : Afectiunile hepatice si detoxificarea ficatului.

Cel mai mare organ intern, ficatul, are o mare capacitate de autoregenerare, producând noi celule sănătoase în locul celor distruse. Afectiunile hepatice includ o largă varietate de boli care pot fi mostenite sau dobândite ca urmare a expunerii la substante chimice sau virusuri. Unele boli ale ficatului au un caracter temporar si se vindecă de la sine, în timp ce altele pot dură perioade lungi de timp si pot conduce la aparitia unor complicatii majore.

Afectiunile hepatice includ: hepatitele A,B,C, D, E, ciroză hepatica, hepatită autoimuna, ficatul gras (alcoholic si nealcoolic), insuficientă hepatica acută si cronică, hepatomegalia, hemocromatoză, hemangiomul, sindromul Gilbert, boală Wilson, tumori benigne si maligne, chisturi, obstructia cailor biliare, deficitul de alfa -1 antitripsină, hepatită toxică, infectii parazitare.
Unele din simptomele associate cu bolile de ficat sint:

• Stări de oboseală intense
• Pierderea poftei de mîncare
• Stări de greată
• Icter
• Schimbări bruste de dispozitie
• Agitatie
• Ascită ( acumularea de lichid în cavitatea abdominala)
• Febră
• Melenă sau scaunul negru la culoare
• Vărsături cu sînge prin ruperea varicelor esofagiene
• Dezvoltarea sinilor la bărbati
• —Encefalopatia: stări de confuzie, halucinatii, pierderea memoriei
• Dureri în zonă abdominala
• Stări de lasin, letargie
• Roseată în palme si tălpi

Datorită multitudinii de functii pe care le îndeplineste în organism, orice afectiune a ficatului va influenta următoarele :
- Metabolismul grăsimilor a€“ colesterolul LDL si trigliceridele cresc, colesterolul HDL ( bun) scade

- Probleme digestive: colelitiaza (pietre), intoleranta la grasimi si alcool, balonari, constipatie, reflux gastroesofagian, limba incarcata si acoperita cu un film albicios, sindrom de colon irirtabil, dureri de stomac.
- Probleme de reglementare a glicemiei ( zaharul din singe): datorita rolului pe care ficatul il are in reglementerea insulinei, glicemiei si productiei de glycogen, tulburarile acestor functii pot duce la aparitia diabetului zaharat de tip 2.
- Malabsorbtia nutrientilor: cînd functia ficatului este suboptimala, duce la aparitia avitaminozelor sau hipovitaminozelor.
- Probleme neurologice:”ceata pe creier”, depresia, lipsă de control a furiei, memorie redusă, ameteală.
- Sistem imunitar slăbit: Cînd ficatul este congestionat, nu poate să elimine toate toxinele existente, si acestea încep să fie acumulate de diferite organe, ducând la alergii, intolerante la alimente, afectiuni ale pielii, inflamatii, boli autoimmune, fibromyalgia si sindromul oboselii cronice.
- Probleme hormonale: PMS, infertilitate, impotenta, frigiditatea, atacuri de inimă, hipotiroidism, hipoglycemie, rezistentă la insulină, si probleme ale glandei pituitare.
- Alte simptome: cearcăne, piele uscată, mîncărimi ale pielii, ochii umfati si rosii, pete maronii ale pielii, fată de culoare rosie, rosacea, dureri de articulatii.
Bolile de ficat pot apărea si din cauza acumulărilor de metale grele toxice (fumat, fum de la masini, expunere la diferite industrii producătoare), de mercur din amalgamul dentar, sau din cauza nenumăratelor medicamente care sînt sintetice si nu se pot elimina total din ficat.
Sănătatea întregului organism depinde de sănătatea ficatului, asa încît trebuie să ne străduim să îl mentinem cît mai sănătos.

Ficatul are două faze de detoxificare: faza 1 si faza 2.

Pentru faza 1 avem nevoie de zinc, Vit. C, molibden, riboflavină, niacin si toate celelalte vitamine B si fier. Deasemenea avem nevoie de indoli si quercetina din vegetale. Persoanele care beau mult alcool au nvoie de mult mai mult zinc, Vitamine din grupul B si vitamin C, decît persoanele care nu consumă alcool, din cauza că ficatul consumă cantităti foarte mari din acesti nutrienti că să detoxifice alcoolul.
Pentru faza a 2-a este nevoie de glutation, calciu D-glucarat, metionină, taurină, glicină, cisteină, acid aspartic si glutamic.
Alimentele pe care le consumăm ne asigură că vom avea nutrientii necesari pentru functionarea optimă a ficatului.
• Consumati cantităti suficiente de grăsimi Omega 3, din peste, ulei de măsline, ulei de nucă de cocos.
• Consumati alimente cu proprietăti natural antimicrobiale, antifungale si antivirale: usturoi, ceapă, turmeric, ardei iuti, ginger (ghimbir), scortisoară.
• Introduceti alimente cae ajută la excretia metaleor grele toxice: cilantro si alge marine
• Alimente care întăresc sistemul imunitar: turmeric, coriandru, ceai verde, afinele, cătină, lamiia, zarzavaturile verzi, varză albă si rosie, sparanghelul, spanacul, varză de Bruxel, broccoli, varză creată (kale), rapini.
• Adăugati seminte, nuci, mai ales încoltite, avocado.
Alti nutrienti care au arătat că ajută la vindecarea unui ficat gras si ale altor afectiuni hepatice, sînt: uleiul de peste, chromiul, vitamină D, acidul alfa-lipoic, SAM-e, n-acetylcysteina, vitamină E, seleniu, lecitină, turmeric, resveratrol.
Dintre plantele medicinale confirmate de studii stiintifice că pot ajută în diferite afectiuni hepatice, sînt:
• Silibum Marianum ( armurariul), care contine silimarina, o substantă cu proprietăti antioxidante foarte puternice si care ajută si regenerarea celulei hepatice
• Taraxacum Officinalis (păpădia), cu efecte hepatoprotectoare si detoxifiante
• Trigonella Foenum Grecum (fenicul), cu efecte hepatoprotectoare, antihepatotoxic, antiinflamatoare, hipocolesterolemiant.
• Chelidonium Majus (rostopască), normalizează enzimele hepatice, are effect spamolitic, antiviral, antiinflamator si cytostatic (previne cancerul).
• Hypericum Perforatum (sunătoarea), cu proprietăti de detoxifiere, antiinflamatoare, favorizează secretia bilei, antispasmodice, de distrugere a bacteriilor din sistemul digestive.
În ultimii ani, unul din tratamentele cele mai eficiente în tratarea afectiunilor hepatice este cel cu injectii intravenoase de glutation si acid gliceritinic ( extras din lemn dulce).
Glutationul este unul dintre antioxidantii cei mai puternici din organism si unul din componentii cei mai importanti în ambele faze de detoxificare. Este un aminoacid care ne protejează de efectele nocive ale toxinelor si care stabilizeaza membranele celulare si ADNul din nucleu. Fiind un factor foarte puternic de stimulare a sistemului imunitar, este folosit pentru prevenirea si tratamentul cancerului, mai ales de ficat.
Acidul gliceritinic, extras din lemnul dulce (Glycyrrhiza glabra) s-a demonstrate că poate ajută la regenerarea ficatului afectat de diferite forme de hepatite sau în cazul ficatului gras. Ajută si la reducerea colesterolului si a hipoglicemiei. În Germania si Japonia se foloseste pe scară largă pentru vindecarea hepatitelor B si C.
Ambele substante se absorb mult mai bine si mai rapid atunci cînd sînt administrate pe care venoasă, deoarece absorbtia pe cale bucală este mai redusă. Rezultate foarte bune se obtin nu numai în vindecarea bolilor de ficat dar si în afectiuni cardiace, că si în boală Parkinson.
Pentru mai multe informatii despre curele de detoxificare a ficatului si injectiile cu glutation and acid gliceritinic, va rugăm să contactati:

Dr. Hana Weidenfeld N.D., M.D. ( Israel, Romania), ABAAHP, FAARFM
Naturopathic Doctor
Board Certified Advanced Fellow in Anti-Aging, Regenerative and Functional Medicine
Member of American Academy of Anti-Aging Medicine

Offices:

1. Jonah Naturopathic Clinic
156 Bristol Road, Newmarket, ON, L3Y 7W8
Tel: 905-898-8935
www.jonahclinic.com


2. The Centre for Health and Rehabilitation
1160 Clarence St., Unit 6, Woodbridge, On
Tel: 905-850-5142/416-402-2920/905-652-4811
www.wyldenaturalhealthteam.com

Please, like my page on Facebook at https://www.facebook.com/JonahNaturopathicClinic
Follow me on Tweeter@DrHanaW








Dr. Hana Weidenfeld     4/1/2013


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian