Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Valentin Gheorghiu la moment aniversar

În săptămâna ce se încheie acum, personalitatea care a focalizat interesul melomanilor a fost cea a pianistului si compozitorului Valentin Gheorghiu.

De-a lungul evenimentelor pe care le menționăm, subliniem sărbătorirea împlinirii, în 21 martie, a celor 85 de ani de existență ai artistului, precum si aniversarea debutului său concertistic scena Ateneului Român, acum sapte decenii, în compania Filarmonicii bucurestene dirijate de George Georgescu, tânărul pianist interpretând cu acel prilej Concertul nr. 1 de Ludwig van Beethoven. Astfel a început o strălucită carieră solistică desfăsurată în țară si pe marile scene ale lumii, sub baghete prestigioase, în colaborarea cu importante ansambluri simfonice.

Bogata discografie a artistului s-a întregit în această săptămână cu un nou Compact Disc, intitulat “Duo”, cuprinzând lucrări pentru pian la patru mâini si două piane interpretate de Valentin Gheorghiu si Roxana Gheorghiu. Discul, realizat de “Casa Radio”, cuprinde înregistrări live selectate din prezențele concertante ale celor mai recente stagiuni, cu lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Johannes Brahms, Serghei Rachmaninov, Claude Debussy si Francis Poulenc. Lansarea acestei remarcabile reusite discografice a fost organizată de Radio România Muzical în colaborare cu editura Humanitas, desfăsurându-se în incinta librăriei aflate la Galeriile Kretzulescu.

Comentatorii acestei lansări, în fața numerosilor admiratori ai artei lui Valentin Gheorghiu, au fost dirijorul Horia Andreescu, violoncelistul Marin Cazacu, muzicologul Grigore Constantinescu, redactorul sef al postului Radio România muzical, Liliana Staicu si radiofonistii Monica Cenger si Anca Ioana Andreescu.
O sesiune de autografe acordate de marele artist a încheiat acest moment de sărbătorire dedicat unei mari personalități muzicale ce luminează arta noastră contemporană.
Grigore Constantinescu    3/21/2013


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian