Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Subiectiv : Sus Cortina !

Pentru Abraham Lincoln Constitutile sunt unelte de restrângere a puterii, fie că e vorba de puterea unui rege sau a unei majorităti populare. Guvernul constitutional este prin definitie un guvern limitat. Guvernul trebuie să respecte dreptul individului la viată, libertate si căutarea fericirii.
Acestea apartin individului si este sarcina guvernului să protejeze dreptul fiecărei persoane să folosească, ori să nu folosească aceste drepturi asa cum găseste de cuviintă. Un guvern care vrea să supravegheze fiecare aspect al vietii particulare al cetătenilor săi, se află pe calea distrugerii contitutionalismului.

După cuvântarea tinută la State of the Union address, presedintele Barak Obama a lăsat ascultătorilor deschisă poarta viziunii sale despre America si rolul guvernului în avansarea clasei de mijloc a populatiei ce numără pe putin 300 de milioane. Guvernul, în viziunea sa, trebuie să creeze mai multe locuri de muncă, mai multă prosperitate prin ridicare salariului minim, proprietatea particulară incurajată prin subsidii de stat, invigurarea educatiei prin burse si imprumuturi, să influenteze numărul noilor angajati prin reduceri de taxe, grădinite de copii din fonduri federale si îngrijirea medicală prin program guvernamental. (Terence Corcoran, National Post)

Clasa de Mijloc, focarul retoric din ultimile dezbateri politice de ambele fronturi, este cu adevărat, asa cum regretata scriitoare Ayn Rand spunea: „ un imens rezervor de energie, este motorul tării si sângele care alimentează restul”, pare să fie gresit înteleasă de către Obama, fiind in direct conflict cu rolul guvernului constitutional, în viziunea presedintelui Lincoln.
Clasa de mijloc nu poate fi constituită, protejată si avansată prin decrete prezidentiale si nici prin redistribuirea bogătiilor celor mai înstăriti. Noi am avut această experientă si stim unde ne-a adus. Memoria noastră colectivă, încă ne creează cosmare la gândul că si în America guvernul va avea puterea să dicteze cetătenilor unde să muncească, ce să citească si câti copii trebuie să creeze.

Clasa de mijloc nu poate fi motivată altcumva decât numai prin deplină libertate de actiune în fiecare aspect al vietii civile. In contrast însă, acestă clasă mijlocie este împinsă tot mai jos prin lipsa de lucru ce a devenit alarmant de ingrijorătoare datorită economiei stagnante, a taxelor în continuă crestere, a inflatiei de care nu se prea vorbeste si a noilor măsuri ce vor fi adoptate, cum ar fi „cap and trade” si energie alternativă, ce va face ca preturile să crească si mai mult. Toate promisiunile presedintelui, afirmate în numeroasele sale adunări prin mai toate colturile tării, încep să-si piardă credibilitatea, pentru că în afara vorbelor, realitatea zugrăveste tabloul diferit. In ciuda numeroaselor „investitii” ( a se citi: cheltuieli noi ) majoritatea nerentabile, care vor adăuga pe putin 900 miliarde de dolari la deficitul tării, nimic nu se vorbeste despre planul lui de reducere a datoriilor astronomice la care a ajuns astăzi America. Si în timp ce tipografii sunt platiti overtime pentru tipărirea dolarilor, marile companii americane cu export în lumea întreagă, ca Phizer Inc. (medicamente), Johnson & Johnson sau 3M, inregistreză pierderi de numeroase miliarde de dolari, datorita ratelor de schimb. Pe zi ce trece, valoarea dolarului scade si adată cu el, puterea de compărare si competitie în lume.
Deja multe natiuni au început să pună sub semnul întrebării suprematia dolarului ca monedă de schimb internatională si probabil că nu va trece mult timp până ce vor lua hotărârea să acorde altei natiuni ori valori această suprematie. Dar despre asta se dicută mai mult doar în culise..

Felul în care presedintele Obama î-si desfăsoară activitatea după realegere devine cu atât mai îngrijorătoare cu cât astăzi, ne mai fiind restrâns în actiunile sale de frica unor noi alegeri, a căpătat voce nouă să afirme si să ameninte Congresul cu puterea sa de decretare presedintială, atunci când voia lui nu e îndeplinită. Îsi foloseste întrega lui energie în discursuri gen campanie electorală ca să convingă omul de rând că numai el are dreptate si că el este singurul campion al bunăstării clasei de mijloc. In acest fel, dând vina pe cei din clasele de vârf, a acelor care prin muncă si iscusintă au creeat intreprinderi rentabile si prospere, reuseste pe de-o parte să creeze ură si dezbinare în societate, iar pe de alta, să asigure militantilor democrati victoria în alegerile din 2014 pentru Congres si Senat. Dacă aceeasi energie ar fi fost folosită de presedinte ca să dezbată problemele vitale ale Americii cu oameni competenti din ambele tabere, dacă ar apleca urechia la grijile acelora care doresc cu toată sinceritatea să reducă datoriile ale căror dobânzi au atins sume incalculabile, dacă ar da mai multă libertate micilor industriasi să producă bunuri pentru populatie reducând taxele si dacă armata si securitatea tării ar fi sustinute, poate că America ar simtii mai multă sigurantă si optimism.

Zilele trecute, un meteorit făcând înconjurul pământului a explodat ca o ameninsare sordidă asupra Rusiei, rănind o mie de locuitori. In aceasi zi, amennintarea a fost confirmată o dată în plus de câtre un alt meteor, mare cât o casă cu nouă etaje, ce s-a apropiat de pământ sub distanta satelitilor si care continuă să se rotească în jurul nostru precum sabia lui Damocles.
Până la data revenirii meteorului în cursa următoare, oamenii de stiintă au credinta că tehnologia va găsi o solutie de distrugere sau indepartare a pericolului de noi. Dar din păcate, nimeni, nici un om de stiintă, nici un politician si nici un prezicător, nu vede cum America, si odată cu ea întrega lume vestică, ar putea evita criza ce se apropie de noi cu viteză înfricosătoare.
De aceea am găsit de cuviintă să ridic SUS CORTINA!


Thornhil ON




David Kimel    3/16/2013


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian