Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Soldatul Florinel Enache a fost vizitat la spital de presedintele Obama

La 6 martie 2013, AP si ABC News au dat publicitătii o stire despre vizita presedintelui american Barack Obama la spitalului militar „Walter Reed” din Bethesda, Maryland. Potrivit surselor citate, presedintele american a vizitat, timp de o oră, 15 soldati răniți în misiune, care se află in ingrijirea ”Walter Reed National Military Medical Center” (WRNMMC).

În timpul vizitei sale, presedintele Obama a prezentat onorurile si a inmânat două decoratii „Purple Heart” pentru militarii răniti in război. De asemenea, presedintele american a participat la ceremonia de avansare a unuia dintre soldatii răniti.

Casa Albă nu a precizat numele soldatilor vizitati de presedintele Obama, dar a precizat că cei 15 militari fac parte din „US Army”; „US Marine Corps”, iar unul dintre ei este soldat al forțelor aliate NATO. Soldatul străin, vizitat marti de presedintele Obama, este subofiterul Florinel Enache din trupele ISAF, Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”.

Soldatul român se află internat la spitalul militar “Walter Reed” din data de 26 mai 2012.
El a fost rănit de un dispozitiv exploziv improvizat in data de 4 mai 2012, in provincia Zabul, Afganistan. În urma deflagratiei, soldatul român a suferit răni grave, care au condus la amputarea ambelor picioare si a mâinii stângi.

În luna aprilie a anului curent, soldatul va fi transferat in centrul de recuperare al spitalului „Walter Reed”, iar sotia, Lămâita Enache, va rămâne la Washington DC ca insotitoare până la repatrierea militarului. Costurile tratamentului medical si de recuperare sunt suportate de MApN.

WRNMMC Maryland, supranumit „Centrul Medical al Națiunii” este cel mai performant spital militar din SUA, care asigura tratament si recuperare medicală pentru soldatii din intreaga lume, răniții grav în războaiele din Irak si Afganistan. Spitalul furnizează servicii medicale grupate in peste 100 de clinici si specialități. Walter Reed Militar National Medical Center (WRNMMC) a fost înființat la 10 noiembrie 2011, dupa un amplu proiect de renovare, consolidare si unificare a altor două spitale: „National Naval Medical Center” si „Walter Reed Army Medical Center” intr-un singur Centru Medical. Actualul campus combină o istorie de 170 de ani si excelența a două specialităti – marina militară si medicina militară.

Spitalul asigură servicii medicale pentru eroi de război, presedinți si inalti oficiali deopotrivă. La realizarea proiectului WRNMMC, care a constat in constructia a două clădiri noi si renovarea clădirilor vechi ale celor două spitale (inclusiv corpul 4C in care este internat acum Florinel Enache), au contribuit un număr important de specialisti români, angajati ai unei companii americane contractor guvernamental, specializati in lucrări electrice, electronice, de securitate si montj pentru aparatură si echipamente de inaltă performantă. Proiectul WRNMMC, cu durata de cinci ani, s-a finalizat in iulie 2011. Proiectul de renovare a avut doi manangeri, dntre care unul este de origine română, licentiat al Universitătii Tehnice din Cluj Napoca, cu studii postuniversitare PMP (Professional Project Manager) in SUA.






Simona Botezan    3/9/2013


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian