Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Târgul de carte de la Craiova

În vastul foaier al Teatrului National „Marin Sorescu” din Craiova s-a desfăsurat editia a XII-a a Târgului regional de carte (al 73-lea târg „Gaudeamus”), la care au participat 43 de edituri, scriitori, actori, personalităti ale vietii sociale, politice si culturale, jurnalisti de la TVR si Radio Craiova , iubitori ai literaturii, ajunsi la un număr record, de peste douăsprezece mii. Alte editii se vor desfăsura la Bucuresti, Cluj-Napoca,Timisoara si Mamaia.
Deschiderea festivă, la care am asistat, a inclus prezenta si comunicarea cu publicul a organizatorilor si administratiei locale: prefectul judetului, primărita Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, actorul Emil Boroghină, criticul literar Gabriel Cosoveanu, omul de radio Mircea Pospai, editorii de la Aius, Scrisul românesc, Privirea, Sitech, Trei,Corint, Longman, alti oameni de litere.
Dincolo de vânzarea de carte si de achizitia de carte de la vizitatori, pentru dotarea unor biblioteci, această editie s-a ocupat de elevii olimpici,care vor fi reprezentati de Elena Dalaban, olimpică la limba si literatura română din Gorj la etapa natională, de lansarea unor frumoase lucrări beletristice, stiintifice si documentare, de evocarea a 85 de ani de la prima emisie a Radio România. S-au acordat numeroase premii editurilor : Humanitas, Tritonic, Nemira, Universitaria, presei: ziarului „Cuvântul libertătii”, Digi 24, TVR Craiova si GTV, omului de cultură Mircea Pospai.
Concursul national de lectură „Mircea Nedlciu” a avut câstigătoare trei eleve din clasa a XI-a, de la colegiile nationale craiovene „Fratii Buzesti” si „Carol I”, la Târgul „Gaudeamus” care va fi la Bucuresti mergând Gabriela Bănică.
Iată preferintele de lectură ale publicului, care a ales dintre cărtile expuse: Neagu Djuvara, „Amintiri din pribegie” si Gabriela Rusu-Păsărin, „Comunicarea radiofonică.Provocările prezentului”.
Cea mai frumoasă cititoare a întrunit voturile organizatorilor si vizitatorilor, aceasta fiind Roxana Săvulescu, 25 de ani, absolventă de contabilitate si masterat la Universitatea din Craiova, care a primit drept premiu o rochie de la Casa de modă „Ilinca”.
Directorul executiv al Caravanei „Gaudeamus”, Vladimir Epstein,a apreciat, pentru presă, ca pe un adevărat miracol longevitatea acestei manifestări de carte si a apreciat publicul venit la editiile din Craiova ca fiind „cald, atent si riguros”.

Corneliu Vasile    3/4/2013


Contact: 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian