Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Sanatate : Anxietatea si Depresia se pot trata cu Medicina Naturista

Anxietatea (o ingrijorare excesiva sau senzatia continua de a fi amenintat, insecuritate, neliniste) poate fi definita ca raspunsul neadecvat la orice solicitare de natura fizica sau psihica la care un individ este supus. Starile anxioase accentuate pot fi cauzate si de tulburari de ordin medical (afectiunile tiroidei), medicamente sau substante de abuz sau psihiatric (atacurile de panica sau depresia). La tineri, tulburarile psihiatrice sunt o cauza frecventa de anxietate. Anxietatea este acompaniata de stari de oboseala, dificultati de concentrare, iritabilitate, tensiuni musculare, nod in gat, somn agitat.

Depresia este o tulburare a starii affective manifestata printr - o tristete indelungata si prin pierderea oricarei sperante in viata. Depresia este o stare care dureaza cel putin doua saptamini si nu putem scapa de ea doar prin puterea de vointa sau atunci cind vrem noi.
Depresia si anxietatea pot coexista impreuna in acelasi pacient.
Depresia afecteaza mai mult femeile decit barbatii, dar cercetatorii au ajuns la concluzia ca femeile se duc mult mai des la doctor sa se plinga de depresie, sau impartasesc aceasta problema cu o prietena in timp ce barbatii prefer sa faca sport, sa mearga la pescuit, sau sa bea si sa fumeze in mod excesiv ca sa-si ascunda starile de depresie.

Simptome frecvente de depresie:
- tristete, tensiune anxioasa, neliniste interioara, impresia ca nu mai poti avea sentimente; “paralizie” a sentimentelor interioare, oboseala accentuate dupa un efort mic, viziunea trista supre viitorului
- autoacuzarea sau acuzarea altora pentru starea de depresie, reducerea stimei personale sia increderii in sine, sentimente de vinovatie sau de devalorizare fara un motiv apparent, suferinta si agitatie psihomotorie
- consumul excesiv de alcool, comportament histrionic (isteria), inhibitia vointei, sensibilitate excesiva la rejectie (respingere), incapacitatea de a lua o hotarire, pierderea interesului sau a placerii in efectuarea majoritatii activitatilor din viata de zi cu zi, vatamarea corporala sau suicid.
- lipsa de interes in relatii intime si sexuale, plinsul foarte des si fara motiv.
Daca depresia persista si nu este tratata, pot aparea si somatizari, adica manifestari fizice:
- dureri corporale, dureri de articulatii, cefalee, tulburari de ritm cardiac, dureri in piept, scaderea sau cresterea in greutate, frigiditate, impotenta, tulburari menstruale, insomnia sau dormitul indelungat, dureri musculare, tulburari digestive si respiratorii, senzatia de nod in git, sentimente de anxietate sau de ingrijorare fara un motiv evident.

Foarte multe persoane sint afectate in mod negative de gluten si fitatii din grine fara a-si da seama ca aceasta este problema care le afecteaza starea de sanatate.
La anumite persoane exista mutatii genetice care regleaza dopamina sau serotonina care le face pe anumite persoane sa fie mai usor de „prins“ intr-o adictie. Exista personalitati addictive ceea ce inseamna un individ predispus genetic la dependente. Stimularea Dopamina are un effect foarte puternic in tratamentul adictiilor.

Tratamentul medical naturist se bazeaza pe faptul ca depresia si anxietatea sint datorate unor modificari biologice ale neurotransmitatorilor Serotonina, Dopamina, GABA, Adrenalina , Noradrenalina si Endorfina.
Este foarte important sa stabilim care din neurotransmitatori sint in cantitate prea redusa sau prea crescuta pentru a crea planul de tratament cel mai bun si individualizat pentru pacient.
Testarea hormonala si Analizele de singe si urina oferite de anumite laboratoare de specialitate pot identifica deficientele de neurotransmitatori, nivelul de cortisol ( raspunsul organismului la stress) si deficientele hormonale. In felul acesta putem formula un suplement specific care sa contin toti nutrientii care ii lipsesc pacientului din organism.

Medicina Naturista ofera o multitudine de tratamente care pot ameliora substantial simptomele de depresie si anxietate.
Dintre cele mai des folosite tratamente, sint:
- Sunatoarea ( Saint John’s Wort): s-a demonstrat ca planta medicinala St. John are efect in depresia usoara sau moderata.
- SAM-e (S-adenozilmetionina), o substanta care, in mod natural, face parte din plante si din celulele animale
- Tirozina, un amino acid pe care organismal il foloseste sa formeze Serotonina si Dopamina.
- Acizii grasi omega-3: pot fi foarte beneficiali in special combinat impreuna cu alte tratamente.
- Magneziul: cantitatile scazute maresc vulnerabilitatea la stress, anxietate, tulburari de ritm cardiac, palpitatii, dureri de cap, sensibilitate la sunete si lumina intense.
- Inozitolul: are functia de a face legatura intre celulele nervoase, care este de o importanta vitala in transpotarea neurotransmitatorilor de la o celula la alta.
- Valeriana: o planta medicinala folosita atit pentru imbunatatirea naturala a somnului, cit si pentru efectul calmant pe care il are asupra anxietatii.
- Rhodiola, Ginseng si Ashwagandha: plante medicinale care ajuta la reducerea stresului.
- Fosfatidilserina: o substanta fosfolipida derivate din soia si alte plante, foarte importanta pentru functionarea normal a celulelor nervoase si pentru inducerea naturala a somnului. Deasmenea imbunatateste energia, memoria si procesele cognitive.
- Vitaminele: B12, Acidul Folic, Vitamina D, Zincul si vitaminele B complex au o importanta majora in dezvoltarea , functionare si maturizarea sistemului nervos.
- Dieta: merele, bananele, sfecla rosie, pepenele rosu, taritele de griu, migdalele, avocado, semintele de dovlac si susan, algele marine, zarzavaturile verzi, ananas, ceaiul verde (L-Theanine), fasolea si lintea au proprietatea de a produce cantitati crescute de Serotonina si Dopamina in creier, carbohidratii produc o avalansa de Serotonina in creier, din cauza aceasta multe persoane sint adicte la paste, cartofi, pine si alte fainoase. Cu aceasta insa vin a multime de alte problem de sanatate, incluzind obezitatea.
- Homeopatie: pentru a stabili care este remedial cel mai bun pentru starile de depresie si anxietate, trebuie sa se ia o anamneza in detaliu, pentru ca fiecare pacient va primi un remediu diferit, chiar daca au acelasi diagnostic, in functie de caracteristicele lor personale. I general, remediile care se folosesc mai des sint: Aconit, Ignatia, Gelsemium, Natrium Muriaticum, Pulsatilla.
- Acupunctura si Acupunctura cu Laser: Medicina traditiona chinezeasca considera depresia si anxietatea ca si o stagnare de Qi(energie/forta vitala) in ficat si “caldura” in inima, deficienta de Yin in Splina sau Inima
- Teste: pentru verificarea intolerantei la gluten, problemelor digestive si de detoxificare, disbioza, energia produsa in mitocondrie, etc.
- Exercitii fizice, meditatia, relaxarea, vizualizarea: sint terapii aditionale care ajuta la diminuarea simptomelor si imbunatatirea starii de sanatate generala.
- Terapia cu umor: una dintre cele mai effective terapii, datorita stimularii unei productii majore de Endorfina care combate stresul si depresia.
Daca luati deja medicamente pentru aceste conditii de sananate, consultati-va cu medical dumneavoastra naturopat, care poate sa va explice care sint tratamentele care se pot combina cu medicamentele alopate si cele care nu se pot combina.


Dr. Hana Weidenfeld N.D., M.D. ( Israel, Romania), ABAAHP, FAARFM
Naturopathic Doctor
Board Certified Advanced Fellow in Anti-Aging, Regenerative and Functional Medicine
Member of American Academy of Anti-Aging Medicine
Offices:

1. Jonah Naturopathic Clinic
156 Bristol Road, Newmarket, ON, L3Y 7W8
Tel: 905-898-8935
www.jonahclinic.com

2. The Centre for Health and Rehabilitation
1160 Clarence St., Unit 6, Woodbridge, On
Tel: 905-850-5142/416-402-2920/905-652-4811
www.wyldenaturalhealthteam.com

Dr. Hana Weidenfeld ND    2/8/2013


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian