Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Ganduri, la inceput de an, ale unor bunici din Vancouver

Iata-ne la inceput de an, cu tot ce aduce aceasta mare sarbatoare pentru fiecare pentru noi!

Au trecut ziele fermecatoare cu Mosii ce ne-au incantat generatii de-a randul. Au venit cu surprizele si bucuriile lor mult dorite si asteptate de noi toti si ne-au intarit credinta, increderea in zilele ce vin umplandu-ne sufletele cu emotii si sentimente calduroase.

Si ne-am simtit ca altadata, ne-am simtit acasa, da, acasa, prin tot ce-am intreprins in aceste clipe traite intens alaturi de ai nostri de aici.
Am inceput cu preparate culinare traditionale: caltabosi si toba, carnati bine usturoiati, sarmale invelite in foi de varza murata si am continuat cu cozonaci dospiti in voie, mirosind apetisant a miez de nuca, a coaja de lamaie si rom.

Dar colindele noastre dragi, curgand intr-o limba dulce ca mierea, pe melodii unice, pline de magia sarabatorilor si de emotii inaltatoare, au insotit clipele acestor zile incarcate de mister si de vraja, de bucurii mult asteptate.
Am ascultat si am cantat aceste bijuterii muzicale atat acasa impreuna cu cei dragi, dar si la biserica care devenise neincapatoare.

Si pentru toti a fost frumos, dar mai ales pentru cei mici a fost mirific! Nedumeriti ca au fost prezenti mai multi Santa, care aveam daruri pentru ei, fie ca participau la mama sau la tata la servici, sau erau acasa cu toate familia sub bradutul impodobit cu globuri stralucitoare sau in trenuletul care ii plimba neobosit sau erau la fotograf, cei mici au petrecut sarbatori minunate si de neuitat.
Dar n-am uitat de multe obiceiuri chiar superstitii legate de Sarbatori!

La trecerea dintre ani n-am pregatit si n-am mincat carne de pui si-am preferat pestele, carnea de porc, de miel sau de vanat, am imbracat ceva nou-nout de culoare rosie.
Am urmarit sa ne intre primul in casa, in noul an, un barbat, neaparat un barbat, sa ne dam nepotii la grinda asa cum stim din mosi-stramosi si sa ne lasam sorcoviti de un baietel mai intai si dupa aceea sa le dam randul si fetitelor.

Apoi sorcovitul incheiat cu un dulce si graitor " La Multi Ani!" a fost cel mai asteptat moment de catre cei mari, dar si de cei mici, transformati in colindatori autentici si scumpi, noua tuturor.
Cu ce ginduri incepem Noul An? Multe dorinte, sperante si surprize putem sa le consideram prezente in anul ce a inceput, dar urarile de sanatate, de fericire si de bunastare sunt pe buzele si in mintea tuturora. Chiar daca ploua de cateva zile aproape fara intrerupere, de sub umbrelele deschise zaresti ochi iscoditori si sinceri, fete destinse si surazatoare.

E o dovada vie a optimismului, a increderii in zilele ce urmeaza, dar si a comuniunii dintre oameni.
2013 este dupa opiniile expertilor in numerologie anul universal al vibratiei 6, este anul armoniei, al pacii si linistii, al bunei intelegeri si convietuiri pe aceasta planeta si al universului intreg.
Asa sa fie!

Eugenia Parvoaica    1/10/2013


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian