Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Mesajul Majestătii Sale Regele Mihai I al României de Crăciun 2012

Ajunsi la Savarsin, dupa un an plin de activitati publice, Regina si cu mine, alaturi de intreaga noastra Familie, sarbatorim nasterea Domnului Nostru Isus, cu speranta si credinta. Ca de fiecare data in ultimii saptezeci si doi de ani, ma adresez voua, de Craciun, cu aceeasi afectiune si cu bucurie.

Ne indreptam recunostinta spre toti cei care, in viata sau plecati dintre noi, au facut astfel ca Țara sa continue drumul ei greu, dar atat de frumos si de inaltator.

In lunga mea viata, am avut timp sa inteleg rostul fundamental al soldatului in mersul Natiunii. Gandurile mele se indreapta, asadar, spre toti militarii romani aflati in tara sau in misiuni de aparare a pacii in lume, precum si la sotiile, sotii, parintii si copiii lor.

Savarsinul este un loc binecuvantat, innobilat de iubirea cu care a fost alcatuit de mama mea, Regina Elena, si continuat de fiica mea, Principesa Mostenitoare. În atmosfera caminului, al doilea gand al nostru se indreapta catre oamenii in varsta. Cu sau fara familii, in buna stare fizica sau cu sanatatea subreda, varstnicii Romaniei au nevoie de intelegerea si iubirea semenilor, de ajutorul si incurajarea lor. Îndrept un cuvant de lauda catre medicii romani care, uneori in chip anonim si cu dificultati, dau zile suportabile batranilor si bolnavilor nostri.

Copiii si tinerii tarii au astazi o viata fara granite. În fata computerelor sau calatorind pe cinci continente, fara niciun complex de inferioritate, ei sunt acea parte a Romaniei care ne asaza la nivel de egalitate cu orice alta tara a lumii. Multumesc parintilor si profesorilor care, prin sacrificiu personal, dau copiilor lor un viitor asa cum nicio alta generatie trecuta de romani nu a putut avea.

Ca in fiecare an, ne bucuram de dovezile de afectiune si respect ale societatii romanesti. Portile Savarsinului sunt deschise sutelor de tineri si adulti, copii si batrani care vin sa cante colinde, sa-si arate costumele pastrate din batrani, sa danseze in ritmurile traditionale de Craciun. De orice confesiune ar fi, romanii sunt bineveniti. Prezenta lor da rost notiunii de familie si sarbatorii Nasterii Domnului petrecuta in comunitate.

Romanii au aratat anul acesta multa incredere, speranta si atasament fata de Coroana. Familia Regala a fost prezenta neincetat in comunitatile locale si a facut vizite de prestigiu in Europa, pentru a servi interesele fundamentale ale Romaniei. La 85 de ani de la proclamarea mea ca Rege, am fost bucuros sa vad felul in care este pretuita Familia mea, in toate generatiile. Am fost miscat de simtul datoriei si patriotismul de care au dat dovada orasele Alba Iulia, Oradea si Bucuresti, in sarbatorile lor dedicate Coroanei.

Reamintesc romanilor ca Nasterea Domnului Isus Hristos este povestea unei familii. O familie aflata in imprejurari grele. Este o frumoasa lectie despre grija fata de cei neinsemnati, despre cum noi, oamenii, suntem parte a unei mari familii. O lectie de umilinta, dar si de mandrie. De durere, dar si de inaltatoare umanitate. O lectie necesara in lumea de astazi, in care atatia oameni se simt uitati, umiliti sau neintelesi.

Viata noastra publica lasa inca de dorit, dar sper sa gasim puterea de a indrepta lucrurile. Vom avea o sansa in viitor doar daca ne vom asuma propria noastra raspundere. Nu va veni nimeni de altundeva sa ne ofere binele.

Felicit pe cei care au facut ceva bun pentru tara lor! Doresc tuturor romanilor din tara, din Basarabia si din toate colturile lumii Craciun fericit si la multi ani!

Asa sa ne ajute Dumnezeu!


Savarsin, 24 decembrie 2012Mihai R    12/25/2012


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian