Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


2012 - 2013 : Marturisiri - dorinte

Am raspuns nu odata la rugamintea magazinului nostru , Observatorul, in legatura cu trecutul unui an si intampinarea celui nou si gasesc ca e cel mai potrivit prilej de a face un bilant mintal si a prevesti ceea ce va sa vina. Gandind in retrospectiva, 2012 nu a fost o desiluzie. Am fost martorii unor razboaie locale, huricanul Sandy si victimele pe care le-a last in urma sa, dar mintile noastre prefera sa se consoleze citand pe Dalai Lama care a spus “Tragediile trebuie sa ne ghideze spre surse de noi puteri si sperante”.
Priviti imprejur si ganditi-va la ceea ce a fost pozitiv, la faptul ca suntem tari si ca ne pregatim cu zimbete pe fete la intampinarea noului an.
Poate ca multumind Tatalui Ceresc pentru toate cele izbandite in anul pe care il lasam in urma, ar trebui sa incepem cu o ruga fierbinte pentru cei pe care ii stim bolnavi si pe care ii iubim, dorindu-le o graba si definitiva insanatosire.
O marturisire personala. La cei peste 82 de ani ai mei, inconjurat de intreaga mea familie, toti, multumescu-ti Tie Doamne, asa cum toti ne dorim, am 5 nepoti, injghebati la Universitati din Canada si din lume . spre creearea unui viitor demn, vreau si sper sa-i vad trecand pragul cand si ei vor pune umarul cladind noi orizonturi.
Noi le-am dat invatatura, ghid cinstit si lumina spre viitor. Doresc sa vad aportul lor in 2013 si in viata anilor ce vor venii.

Harry BeerO vreme de tras concluzii si de analizat pentru a ne folosi de ceea ce ne-a străbătut de-a lungul unui întreg an. Anul 2012 a fost ca o scenă de teatru : am râs si am plâns deopotrivă ! Momentele de tristețe au fost înlocuite de momentele de bucurie. Apoi roata s-a întors. A fost anul în care am reusit să înteleg prea puțin. Am crezut că stiu, dar realitatea mi-a dovedit contrariul. Acum, către seară, am făcut introspecția obisnuită fiecărui sfârsit si am găsit chiar si un răspuns. Va dura mult însă până voi reusi să si susțin acest răspuns cu acțiuni concrete si finalizări palpabile ! An cu întâmplări contradictorii care nu a făcut decât să-mi confirme că fac parte din lumea reală. Unele dintre povestile auzite până mai odinioara la unul si la altul, povesti ce credeam că nu-mi aparțin, m-au inclus în ele ca si personaj principal. Au trecut, eu încerc să mă integrez în continuare si de aceea sper ca la anul să fiu sănătos ca să mai pot !
La mulți ani !
Rares Mantaila2012, un an greu pentru Romania, politic, economic, cu o participare masiva a poporului in lupta pentru consolidarea democratiei, cu speranta intr-o victorie a cinstei, a bunului simt, in sprijinul marilor democratii ale lumii. Asa sa ne ajute, Dumnezeu!
2013, anul care sa consolideze succesele de la finele lui 2012, prin respectul cuvenit Vointei Poporului.
Boris David


Pentru mine ca locuitor al Planetei, am simțit suficient de multă teamă fațâ de toate efectele naturii care ne suportă, pe scoarțâ sau din văzduh. Oamenii fac numai rele naturii, iar politicienii oamenilor. Suntem la mâna destinului, care are o părere îndoielnică fațâ de cei care am traversat anul 2012, lăsându-ne pradă Dollarului si Euro-ului.
Astept de la 2013 sansele ca spațiul culturii să recâstige mai multă importanță, să recuperăm sărăcia anterioară de spirit. De asemenea, mai puțină dusmănie si goană după bani. Cinte gândeste si se roagă, are sansa de a simți octrotirea lui Dumnezeu, fără de care nu putem merge mai departe.
Prof.Dr. Grigore Constantinescu

Obs.    12/16/2012


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian