Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Anul 2012? Un an în cârje. Anul 2013? O sperantă de sănătate.


Anul 2012 a adâncit tristetea, de la o margine la alta a Pământului.
Uraganele din America de Nord, războaiele din Siria si Afganistan, protestele din Egipt, amenintări provocate de ambitia armelor nucleare, campanii electorale bazate pe asasinări de caractere si răzbunări dezbinătoare, adevărul tintuit în umbra minciunii, sunt evenimente nefericite, care au făcut ca anul 2012 să înainteze schiopătând si sprijinit în cârje.
În calitate de chirias al planetei Pământ, am petrecut anul 2012 sub trista povară a asteptărilor de mai bine.

Minciuna prezentată drept adevăr, oriunde în lume, m-a afectat si pe mine, în calitate de scriitor. Noua mea carte, intitulată „Frigul înstrăinării ( roman cu amintiri)”, publicată în România anului 2011, de Editura Dacia XXI, din Cluj-Napoca, nu a mai ajuns nici până astăzi la mine si nu stiu să existe vreun scriitor, care să nu-si fi putut vedea, tipărită, noua lui carte. Fostul director al acestei edituri m-a mintit, de nenumărate ori, că-mi va trimite exemplarele de autor. Si-a amânat promisiunea de pe o zi pe alta, până la sfârsitul vietii lui. Sponsorul numitei cărti, Primăria din Tunari, satul meu natal, de lângă Bucuresti, a primit doar 50 din cele 150 de exemplare prevăzute în contract. Cartea nu s-a putut găsi nici măcar în librăriile din Cluj nemaivorbind de cele din Bucuresti, sau din tară, ca si cum ar fi fost ascunsă de ochii cititorilor interesati să o aibă. De ce? Iată o enigmă pe care vă rog să mă ajutati a odezlega, iubitii mei cititori.
Sper ca noua conducere a editurii Dacia XXI , din Cluj-Napoca, să-mi scoată cartea la lumină si să-mi trimită dreptul de autor, măcar acum, când anul 2012 e pe cale să se sfârsească si el, schiopătând.

La ce mă astept să-mi aducă anul 2013? Domnul 7, numărul meu purtător de noroc, care îmi va influenta destinul de-a lungul anului viitor, potrivit datelor oferite de stiinta numerologiei, îmi spune că de voi fi bun la decizii, anul 2013 va avea pentru mine, multe lucruri bune. Numai să fiu practic si să-mi pun în valoare ideile. Neavând o apropiere practică fată de viată, va trebui să lucrez cu multă răbdare. Având creativitatea în sângele meu, numărul 7 îmi sugerează să rămân în contact cu arta si să tin minte, că voi avea multe lucruri de învătat, iar dacă cred că, pe undeva, ceva am gresit, îmi reaminteste că nu există greseli, ci lectii de învătat.

Anul 2013 reprezintă pentru mine o sperantă de sănătate, ceea ce îmi doresc în primul rând, si vă doresc si Dumneavoastră, iubiti cititori.

La multi ani, Observatorule, tie si tuturor acelora care te vor mentine tipărit pe hârtie, ca si acelora ce te-au citit si te vor citi, pentru sulfetul lor.


Wakefild / dec 2012




George Băjenaru    12/15/2012


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian