Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Cum am ajuns eu in Canada ?!

Pai totul a inceput in urma cu 2 ani, cand am participat la marele concurs international de la New York, Youth America Grand Prix.
Eu impreuna cu mama mea, Veronica Gheorghe, actrita de profesie dar din pacate liber profesionista, am facut foarte mari sacrificii financiare pentru ca dorinta si visul meu sa se poata realiza, acela de a participa la concurs si a obtine o bursa sau mai multe pentru a pleca din Romania.

Eforturile nu au fost in zadar si in urma participarii mele la YAGP am obtinut o bursa de studii la Royal Winnipeg Ballet de un an de zile si un stagiu de vara la The Washington Ballet de 6 saptamani, stagiul de vara a avut loc in vara lui 2011 iar bursa la Winnipeg incepea din toamna lui 2011.
Dupa stagiu de la Washington, directoul companiei mi-a oferit si el o bursa de studii asa ca am avut ales intre Washington si Winnipeg. A fost una dintre cea mai grea decizie pe care am luat-o in viata mea pana acum. Am ales Winnipeg in ciuda faptului ca nu stiam absolut nimic despre baletul din Winnipeg, nici macar nu stiam unde este Winnipeg pe harta lumii, nu aveam nici cea mai vaga idee.

Nu regret deloc alegerea mea pentru ca am avut un an extraordinar alaturi de colegi si stuff-ul artistic de acolo, m-au ajutat enorm sa imi imbunatatesc calitatile fizice si emotionale de dansator.
La Winnipeg l-am cunoscut pe parintele comunitatii locale, Domnul Parinte Victor Malanca, un om si un suflet extraordinar. Dansul m-a introdus si comunitatii de romani unde, din nou, am dat numai peste oameni unul si unul.

Impactul cel mai mare asupra mea l-au avut familia Frincu, Angarta si Eugen Frincu, si Doamna Camelia Stefanovici, care, m-au luat sub aripa lor ca pe propriul lor fiu, pot sa zic ca m-au adoptat, datorita faptului ca situatia mamei din tara nu era si inca nu este una prea buna, ea nu ma putea si sprijinii deloc financiar.
Pe langa faptul ca ei m-au ajutat cu ce-au avut ei mai bun si mai frumos, eu nu puteam sa abuzez de ospitalitatea lor, asa ca imi luasem un job la Royal Winnipeg Ballet Residence (cantina, caminul scolii) unde lucram ca dishwasher (spalator de vase). Trebuia cumva sa mananc avand in vedere ca bursa scolii imi acoperea, aproape, chiria. Comunitatea mi-a oferit si ea o bursa lunara ca sa ma pot sustine acolo din toate punctele de vedere. Una peste alta am avut o experienta unica la Winnipeg si multumesc bunului Dumnezeu ca mi-a scos oameni minunati in cale si ca m-au ajutat sa trec mai usor peste primul meu an in Canada, singur, fara mama mea.

La Toronto am ajuns in luna ianuarie a cestui an pentru a da auditie la National Ballet of Canada, cea mai buna si cea mai de prestigiu companie de balet din Canada si una dintre cele mai bune din intreaga lume. Din nou am avut nevoie de ajutor pentru ca venirea mea la Toronto sa fie posibila.
Cunoscandu-l pe Domnul Consul Doru Liciu din vizita mea precedenta la Toronto pentru a-mi face pasaport nou, el m-a pus in legatura indirecta cu familia Oprea, George si Sorina Oprea, acestia luandu-mi bilet de avion pentru a participa la auditie si facandu-mi cel mai frumos cadou de sarbatori si de an nou.
Am luat auditia, cu toate ca am fost 100 de dansatori din toata lumea doar pe 3 locuri, eu am fost unul din acei 3. Lucrul cu National Ballet of Canada l-am inceput in luna august a acestui an, sunt apprentice (primul nivel in companie) si ma simt extraordinar de bine in acest mediu de campioni.
Cu toate acestea, imi este destul de greu sa traiesc, salariul fiind nu foarte mare pentru cerintele unui asemenea oras precum este Toronto.

Nu stiu ce sa va mai scriu, as scrie sute de randuri .
Vreau sa zic in primul rand: "Mii de multumiri comunitatii din Winnipeg, Parintelui Victor Malanca, familiei Liciu, familiei Oprea, familiei Frincu (Winnipeg), Camelia Stefanovici (Winnipeg) si Doamnei Magdalena Popa pentru tot sprijinul si increderea acordata. Fara ei, cred, ca nu as mai fi fost aici, acum.

Multumesc foarte mult pentru pentru invitatie la sarbatorirea zilei de 1 Decembrie.
M-am simtit foarte bine la manifestarea organizata de Observatorul , multumesc pentru cuvintele frumoase care mi-au fost adresate ,, m-am simtit intre prieteni.
Astept cu mare placere sa mai particip la intalnirile acestui grup.

Va doresc Sarbatori Fericite si numai bine !


Tudor Paul Moldoveanu     12/11/2012


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian