Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Conferinta “Marriage Tune-Up” pe teme de familie din Palm Springs, California

Palm Springs este un oras-statiune în Riverside County, California, situat la 179 km de Los Angeles, 219 km de San Diego si 433 km de Phoenix, Arizona. Orasul are unele din cele mai renumite terenuri de golf; totodată, întrucât urbea se bucură de un superb peisaj si o climă plăcută, aici se practică înot, tenis, călărie, ciclism si se fac drumetii în desertul din apropiere si în zonele montane. Palm Springs este unul dintre cele nouă orase adiacente care alcătuiesc zona numită Valea Coachella. Palm Springs este cunoscut sub numele de „locul de joacă al stelelor”, fiind situat la poalele unuia dintre cele mai maiestuoase vârfuri ale muntilor din sudul Californiei.

Aici, în această frumoasă statiune din California, a avut loc un eveniment extraordinar de bine pregătit din punct de vedere spiritual si organizatoric - Conferinta de familie a Bisericilor “Agape” din trei state. Evenimentul a fost organizat de biserica Agape din Yorba Linda, California, împreună cu biserica Agape din Phoenix, Arizona si biserica Agape din Portland, Oregon. Evenimentul s-a desfăsurat într-o sală frumoasă, înaltă si încăpătoare din hotelul Westin Mission Hills. Au participat un număr impresionant de persoane – aproximativ 200.
Întâlnirea de vineri seara a început cu laudă si închinare, participanţii fiind conduşi de Petrisor Bodea de la biserica Agape din California, urmată de rugăciune, rostită de Marian Condrat, pastorul bisericii Elim din Tacoma, Washington.
Primul subiect de vineri seara, „Învătând să iubim diferentele lăsate de Dumnezeu!”, a fost adus în atenţia celor de faţă de pastorul Crinisor Stefan. A urmat o scurtă pauză, după care pastorul Petrică Lascău a prezentat cel de al doilea subiect al serii, cu titlul „Armonia în familie!” Întâlnirea s-a încheiat cu o scenetă interpretată cu profesionalism de Virgil si Luiza Chis - Agape California, după care a urmat rugăciunea de încheiere, cu pastorul Sandu Simon - Agape, Arizona.
Ziua de sâmbătă a fost plină de soare, cu cer senin şi o vreme perfectă pentru ca fiecare să se relaxeze aşa cum doreşte. La ora 6.30 a avut loc deschiderea următoarelor 3 sesiuni din cadrul conferintei. După laudă si închinare, cei prezenţi ne-am unit în rugăciune cu pastorul Alexandru Danciu - Agape, California. Prima temă a serii, „Relatia Părinte – Adolescent”, a fost înfăţişată publicului de pastorul Avram Berghiano – Agape, Portland. După o scurtă pauză, cu o scenetă intitulată „Classic Miles”, bine pregătită si plină de umor, si-au făcut aparitia Luiza si Virgil Chis împreună cu Cristi Chirtes, care ne-au impresionat prin talentul lor. Următorul subiect, „Intimitatea Sexuală”, i-a aparţinut pastorului Crinisor Stefan, după care fratele Marian Condrat ne-a făcut o surpriză foarte frumoasă cu ocazia zilei de nastere a sotiei lui. Nu a lipsit răsfătul cu câte o amandină delicioasă, ocazie cu care ne-am împărtăsit unii altora impresii despre Conferintă. Ultima temă de la această conferintă: „Armonia în familie”, ne-a fost oferită de pastorul Petrică Lascău - Agape, Arizona. Toate sesiunile au fost foarte bine alcătuite, fiind binecuvântati de Domnul cu o învătătură sănătoasă, bazată pe Scriptură.
Apreciem foarte mult efortul celor implicati si multumim din suflet Bisericii Agape din California, care a pregătit si un dar pentru fiecare pastor prezent la Conferintă. Rugăciunea de încheiere i-a revenit pastorului Gigi Botea - Agape, Arizona.
Multumim Domnului pentru aceste zile binecuvântate! Recunoscând că familia este atacată din toate părtile si prin orice metodă de către Satan, pentru pacea si fericirea căminului nostru, pentru viata copiilor nostri, să restabilim altarul rugăciunii din familiile noastre si să nu uitam: Familia care se roagă împreună, rămâne împreună!
Nu în ultimul rând, datorită experientelor frumoase si de neuitat adunate la acest eveniment, vreau să încurajez fiecare familie să participe la astfel de conferinte. Mă bucur foarte mult că fac parte dintr-o biserică gata să îşi îndeplinească datoria sacră de a-si ajuta familiile atât în trăirea unei vieti de biruintă, cât si în implicarea lor în împlinirea poruncii divine.
Fiecare persoană cu care am stat de vorbă la sfârsitul conferintei a avut numai lucruri bune de spus.
Am consemnat în acest sens, câteva impresii.
„Conferinta de la Palm Springs a fost o frumoasă reusită în comunitatea română din America. M-am bucurat să constat că putem vorbi despre lucruri foarte serioase într-un mod foarte plăcut, fără a plictisi audienta. Fiecare dintre cele cinci teme au fost pregătite cu profesionalism si prezentare impecabilă. Fiecare subiect a surprins cu acuratete problemele cu care se confruntă familia în general si familia crestină în special. Eu, personal, am rămas cu gândul la rezidirea altarului familiei, la pregătirea acelui moment zilnic în care familia noastră se află în prezenta lui Dumnezeu.” - Liana Botea (Tempe, Arizona).
„Conferinta de la Palm Springs a avut un impact deosebit pentru noi, ca familie si cuplu. Discutiile dintre noi pe baza temelor abordate ne-au îndreptătit la o analiză mai adâncă a vietii noastre de căsnicie si ne-au provocat la noi decizii pentru viitor. Nu voi uita niciodată momentele atât de hazlii, dar care în acelasi timp au oglindit un adevăr atât de trist, si anume acela că familia modernă îsi schimbă conturul, alunecând spre dizolvare si lipsă de interes în societate, fără ca măcar să ne dăm seama. Probabil cel mai important a fost adevărul subliniat de pastorul Petrică Lascău, acela că ne-am obisnuit cu un statut mediocru privitor la relatiile din familiile noastre si chiar în relatia cu Dumnezeu si nu cerem ceva mai bun. Ne resemnăm cu starea actuală si nici măcar nu ne mai rugăm pentru mai bine. De asemenea, am fost profund miscat de modul de prezentare a punctelor cheie - prin intermediul video clipurilor si a scenetelor care au evocat mai în profunzime mesajul atât de real si folositor familiilor din zilele noastre.” - Marius si Lidia Comarită.
„O conferintă foarte reusită. Nici nu stim cum a trecut timpul, am rămas foarte impresionati, totul a fost superb, abia asteptăm următoarea conferintă.” - Dana si Pette Moldovan
„A fost extraordinar de frumos! Totul a fost perfect.” - Dana Rachi
„Mi-a plăcut mult tema Conferintei, « Marriage Tune-up » . De asemenea, am fost plăcut impresionată de buna organizare din partea bisericii Agape din California.” - Diana Iancu (Phoenix, Arizona).
„Am participat la multe conferinte de familii, dar Conferinta de la Palm Springs le-a întrecut pe toate!”, constată Sava Tipei.


http://www.agapearizona.com






Claudia Cîrcu    11/3/2012


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian