Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Filarmonica – o nouă stagiune începe

În fiecare toamnă, bucurestenii melomani sunt reinvitati la momentul sărbătoresc al deschiderii stagiunilor muzicale de concerte. La mijlocul primei săptămâni din octombrie, Filarmonica „George Enescu” si-a primit oaspetii, cu un concert aniversar, dedicat marii personalităti dirijorale românesti si internationale George Georgescu, cu prilejul aniversării a 125 de ani de la nastere.
Cei care cunosc unele detalii ale vietii artistului, pot acum să-si amintească drumul său pe scenele lumii. Iar la inaugurarea celei de a 127-a stagiuni a Filarmonicii, să adauge mentiunea că, din această istorie a vietii muzicale, în 1920 George Georgescu a dirijat primul său concert bucurestean, devenind cel mai longeviv director al prestigiosului ansamblu simfonic ce-i datorează în mare măsură renumele în tară si peste hotare.

Este impresionantă ideea de a asocia numele maestrului cu programul unui început de stagiune si operele Titanului muzicii clasice, Ludwig van Beethoven. Am putut astfel asculta, în deschiderea celor două seri muzicale de joi si vineri, Fantezia pentru pian, cor si orchestră op. 80, având la pupitrul dirijoral pe Horia Andreescu si, ca solist, pe Marele pianist român Valentin Gheorghiu.

La începutul carierei sale, în luna aprilie 1943, artistul debuta pe aceeasi scenă, acompaniat de orchestra Filarmonicii bucurestene, în Concertul nr. 1 de Ludwig van Beethoven, sub bagheta maestrului George Georgescu,. La împlinirea a aproape sapte decenii de activitate interpretativă, Valentin Gheorghiu revenea acum în fata publicului, în aceeasi conjunctură, amintindu-si de muzica lui Beethoven si de arta lui George Georgescu. Strălucitor si ferm în interpretare, Valentin Gheorghiu a fost primit de publicul sălii Ateneului Român cu impresionante salve de aplauze, dovadă incontestabilă de pretuire si admiratie din partea ascultătorilor.

Cu Simfonia a IX-a în re minor George Georgescu a marcat numeroase momente de glorie ale carierei sale si vietii muzicale românesti. Pentru impresia de neuitat a momentului, capodopera a răsunat sub gestul energic al lui Horia Andreescu, conducând orchestra si corul Filarmonicii (maestru de cor Ion Prunner), precum si cvartetul solistic cu voci încă putin cunoscute publicului. Întregul evenimentului promite, în traditia institutiei, derularea unui repertoriu elevat, atrăgând o binemeritată prezentă a celor ce consideră Filarmonica „George Enescu” si Ateneul Român drept inima muzicală simbolică a tării.





Grigore Constantinescu    10/7/2012


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian