Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Noi schimbări în legea imigratiei canadiene

Luna iunie a fost caracterizată de numeroase anunturi din partea ministrului imigratiei, Jason Kenney. O să trec în revistă pe scurt unele schimbări care mi se par mai interesante pentru cititorii nostri:
1. Incepând cu 1 iunie, departamentul de imigratie a închis 19 birouri pe tot teritoriul Canadei: Kelowna, Nanaimo, Prince George, Victoria, Lethbridge, Regina, Barrie, Kingston, Oshawa, Sault Ste-Marie, Sudbury, Thunder Bay, Gatineau, Québec, Sherbrooke, Trois-Rivičres, Saint John, Moncton si Charlottetown. In acelasi timp, nu vor mai exista ghisee care să ofere servicii celor care vor să vorbească în persoană cu reprezentantii departamentului de imigratie. Toate serviciile vor fi rezolvate doar prin corespondentă. Mi se pare un mare dezavantaj pentru cei care ar dori să contacteze direct o persoană si ar dori explicatii detaliate asupra cazului lor.
2. O altă schimbare demnă de mentionat este închiderea oficiului de vize din Buffalo si re-distribuirea aplicatiilor existente si viitoare la celelalte birouri de pe teritoriul USA. Conform schimbărilor, fiecare birou din USA va avea atribuite alte obligatii pentru procesarea diverselor aplicatii: vize de vizitator, student sau lucrător, autorizatii pentru returnarea în Canada, reabilitări, permise temporare pentru cei inadmisibili pe motive medicale sau criminale, etc. Fiecare birou are atributii clare legate de un anumit fel de aplicatie. Unele tipuri de aplicatii vor fi preluate de biroul de procesare din Ottawa. Acest lucru este foarte important deoarece trebuie stiut la care birou de vize trebuie trimisă o anumită aplicatie. Trimitera dosarului la un alt birou de vize decât cel adecvat înseamnă returnarea dosarului fără a fi procesat.
3. O altă schimbare care are ca scop reducerea cheltuielilor în departamentul de imigratie include centralizarea serviciilor oficiilor pentru lucrători, Temporary Foreign Worker Units (TFWUs) din Vancouver, Calgary si Moncton la birourile din Toronto si Montreal. Aceste două birouri vor deveni singurele puncte de contact pentru companiile care doresc să angajeze lucrători străini si pentru reprezentantii acestora.
4. Incepând cu 1 iulie, majoritatea programelor provinciale de imigratie (PNP) vor avea ca o cerintă obligatorie trecerea examenlului de limbă engleză / franceză. Chiar si cei care aplică pentru imigratie în ocupatii la nivele inferioare (nivel C sau D) în nomenclarorul ocupatiilor din Canada (NOC), vor trebui să treacă examenul de limbă în cele patru categorii, ascultat, vorbit, citit si scris, înainte de a obtine certificatul de nominalizare pentru programul provincial respectiv. O copie a rezultatului testului va trebui inclusă si atunci când se aplică în faza următoare, la nivel federal.

5. Schimbarea care a stârnit cel mai mare interes însă este anuntul celui de-al cincilea set de instructiuni ministeriale (MI-5) făcut de ministrul imigratiei, Jason Kenney, prin care, începând cu 1 iulie 2012, se va institui o pauză în primirea oricărei aplicatii pentru rezidentă, sub programul lucrător independent (Federal Skilled Worker). Acelasi moratoriu se instituie si pentru aplicatiile în regimul investitor. Această pauză este deocamdată instituită până la sfârsitul anului. Ministrul intentionează ca între timp să definitiveze schimbări majore pentru aceste programe, schimbări care vor fi anuntate probabil în toamnă si care vor schimba total aspectul programelor asa cum le stim acum. Noile schimbări vor fi probabil implementate începând cu 1 ianuarie 2013.

6. Tot în luna iunie, ministrul a introdus o lege pentru deportarea mai rapidă a cetătenilor străini care au cazier judiciar criminal, pentru a asigura siguranta si securitatea canadienilor. Guvernul vrea să-i oprească pe cei care au cazier să abuzeze sistemul prin introducerea a numeroase apeluri în curte. Prin introducerea noii legislatii se dau puteri mai mari autoritătilor pentru îndepărtarea mai rapidă a criminalilor, se vor institui măsuri mai drastice pentru intrarea pe teritoriul Canadei si se vor înlătura barierele pentru vizitatorii adevărati care vor să vină să viziteze Canada. Apelurile vor fi limitate ca număr si în timp, autoritătile se vor misca mult mai repede pentru deportarea nedoritilor, luându-le dreptul la apeluri fără sfârsit, cum le permitea sistemul până acum.

După cum se vede, ministrul imigratiei este o persoană foarte activă si va deveni tot mai greu să se imigreze în Canada, iar drepturile celor nedoriti vor fi tot mai limitate. Doresc tuturor cititorilor o vară frumoasă în continuare si concediu plăcut!

Mihaela Boeriu este consultant certificat în imigratie şi practică în acest domeniu din 1993. Puteţi trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela@cgsconsultants.com
Răspunsurile date sunt generale şi nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultaţi un specialist în emigraţie canadiană.





Mihaela Boeriu - mihaela@cgsconsultants.com    7/25/2012


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian