Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


Invitatie la „Ziua Lacului Razim”

Duminică, 15 iulie, începȃnd cu ora 15:00 la Stadionul Pescărușul, localitatea Sarichioi – Județul Tulcea va avea loc festivalul „Ziua Lacului Razim”, eveniment finanțat din fonduri europene care are ca obiectiv atragerea unui număr cât mai mare de turiști într-un paradis natural unde liniștea deplină și natura neatinsă de om sunt singurele stăpâne iar peisajele au iz de legendă și par a fi neatinse de trecerea timpului.

Lacul Razim și împrejurimile sale sunt locuri mirifice puțin cunoscute turiștilor, cu o natură sălbatică ce-și urmează propriile legi în "plescăitul somnoros al valurilor", pline de mister, unde soarele răsare și apune scânteietor din geana îndepărtată a mării.

Acesta face parte din complexul lagunar Razim-Sinoe, fiind situat în estul României, pe malul Mării Negre, în regiunea istorică Dobrogea, pe teritoriul județului Tulcea. Întinderea albastră, brăzdată de fâșii de verdeață și pe malul căreia se află ruinele unor cetăți antice și sate tradiționale de pescari, este situată în sudul Rezervației biosferei Delta Dunării (cea mai mare și cea mai bine conservată dintre deltele europene), reprezentând 20% din suprafața acesteia. Lacul Razim, cu o suprafață de 415 km2 este cel mai mare lac din România.
Datorită complexității sale geografice (peisaje unice), biologice (o mare diversitate de păsări și pești), istorice (vestigii arheologice valoroase) și etnografice (o multitudine etnoculturală), lacul și împrejurimile sale pot fi considerate cel mai spectaculos obiectiv turistic din zona litorală a României.

Evenimentul "Ziua Lacului Razim” va fi prezentat de Bogdan Nicolai – realizatorul matinalului Alarma de la Pro FM, iar participanții la festival vor avea parte de multe surprize, jocuri și concursuri și vor avea posibilitatea să descopere legendele, tradițiile și obiceiurile din zona lacului Razim, chiar de la oamenii locului.
Turiștii prezenți la eveniment vor avea posibilitatea să fredoneze melodiile preferate alături de trupa Direcția 5 începȃnd cu ora 19:00 și alături de trupa Compact, începȃnd cu ora 20:30. Nu vor lipsi de la eveniment nici ansamblurile locale care prin muzică, joc și voie bună, vor încerca să prezinte publicului tradițiile, legendele și obiceiurile zonei.

Tururile tematice în această zonă se pot face atât cu barca (foarte flexibile și numeroase), dar și cu bicicleta. Traseele sunt pentru toate gusturile, atât pentru doritorii de a vizita laguna, delta propriu-zisă cȃt și pentru cei care doresc să viziteze marea.
În zona lagunei Razim-Sinoe, ca de altfel în întreaga Dobroge, multitudinea culturală este la ea acasă. Numărul mare de etnii reprezintă sursa uimitoarei complexități de tradiții pe care o întâlnim aici. În ultimii ani, grupurile etnice (ruși lipoveni, haholi sau ucrainieni, bulgari, turci, tătari, țigani, greci, aromâni) din localitățile Deltei au început să se organizeze cu scopul păstrării datinei, credinței și limbii.

Dintre meșteșugurile tradiționale, țesutul ocupă un loc aparte, zona lacului Razim fiind renumită pentru finețea pânzeturilor din bumbac, lână sau borangic.
Imensul potențial cultural și istoric, cu numeroase vestigii arheologice (Argamum, Histria, Heracleea), mixul unic al elementelor de etnografie și folclor specific deltei, peisajele spectaculoase și locurile pline de legende constituie fiecare un argument în favoarea unei călătorii în acest ținut unic din România și chiar din Europa.

Organizatorul evenimentului este Asociația Eco-Natura, iar proiectul este finanțat prin Regio – Program Operațional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, 53 – Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică.

Vă așteptăm, pe cei care vin in Romania sau anuntati-va prietenii , duminică, 15 iulie la „Ziua Lacului Razim” pentru a petrece împreună un weekend de neuitat!






Enache Nicolae    7/11/2012


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian