Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


Ziua Independentei SUA

Prin Ziua Independenței se sărbătorește adoptarea oficială, pe 4 iulie 1776, a Declarației de Independență, document care certifică apariția Statelor Unite ale Americii ca stat unic. În momentul semnării, Statele Unite erau formate din 13 colonii aflate sub autoritatea regelui George al III-lea al Angliei.

Istoria precizează că relațiile tensionate dintre colonii și metropolă, privind taxele ce trebuiau plătite Angliei, au fost motivul principal care a produs această revoltă. Întreaga situație creată a fost considerată, la momentul respectiv, o formă de tiranie deoarece coloniștii, deși plăteau impozite Coroanei Britanice, nu aveau niciun reprezentant în Parlamentul britanic. Astfel, guvernatorul Virginiei, Thomas Jefferson, a propus un sistem de federalizare a Imperiului Britanic în care normele emise de legislativul unei colonii (Congresul) să aibă aceeași putere cu legile Parlamentului de la Londra. Propunerea a fost refuzată și ca o măsură de siguranță Regele a suplimentat forțelor militare ale Coroanei în colonii pentru a preveni o rebeliune.
În iunie 1776 a fost creat un comitet format din cinci persoane care au redactat Declarația de Independență oficială. Documentul, redactat aproape în întregime de Jefferson, cu câteva amendamente formulate de John Adams și Benjamin Franklin, a fost adoptat pe 4 iulie de Congres. Pentru contribuția pe care au adus-o la crearea națiunii americane, Jefferson, Washington, Adams, Madison, Franklin și Hamilton au fost numiți „părinții fondatori“ ai Americii.
Ziua națională a Statelor Unite ale Americii este sărbătorită cu mare fast, încă din trecut.
Astfel, în 25 iulie 1776, locuitorii din Williamsburg (Virginia) și-au manifestat bucuria indepedenței în fața britanicilor cu o paradă militară și salve de tun. Evenimentele legate de acest proces de schimbare a politicii și a guvernării s-a propagat și în anii ulteriori. La 4 iulie 1777, locuitorii din Philadelphia au organizat o serbare populară cu artificii, paradă, muzică și salve de tun.
Oficial, Ziua Independenței a fost serbată în 1781, după ce a fost proclamată printr-un act legislativ, în statul Massachussetts.
Pentru amplificarea semnificației evenimentului, americanii obișnuiesc să cânte melodii iz patriotic, “Star Spangle Banner”, fiind unul dintre ele. Versurile au fost scrise de către Francis Scott Key, în timpul războiului din 1812 și a fost numit, ulterior, imn național.






Mitel Popa    7/3/2012


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian