Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Statiunea Saint-Gervais din Mont Blanc

Orasul Saint-Gervais face parte din departamentul francez Haute-Savoie, situat în regiunea Ron-Alpi, la granita cu Elvetia si Italia, un oras spa, construit la răscrucea dintre secole, cu un patrimoniu bogat în clădiri traditionale, biserica în stil baroc si zone pietonale. Hotelul Le Regina, de aproape 100 de ani, situat în centrul orasului St. Gervais, este în apropierea restaurantelor, a magazinelor, a telescaunului si a statiei de autobuz.

Statiunea este situată la altitudinea de 850 m, în inima zonei Evasion Mont-Blanc cu 445 km de pistă de schi. Cea mai înaltă pârtie porneste de la 2350 m altitudine. Aici găsim 65 km de pârtii deservite de 27 instalatii de transport pe cablu, care fac legătura cu celelalte statiuni din regiune. Snowborderii se pot bucura de zăpada în snowpark, iar copiii au la dispozitie cursuri individuale de schi.
Apa termală din Mont-Blanc irigă băile termale de peste 200 de ani. Datorită beneficiilor sale terapeutice, Saint-Gervais este singura statiune balneară de altitudine din Alpi.

Cu clădirile sale de la începutul secolului trecut, caracterizate de eleganta acelei epoci, St. Gervais oferă vizitatorilor o panoramă de vis cu bogătia unei naturi luxuriante prin prezenta maiestuoasă a muntelui Mont-Blanc, cel mai înalt vârf din Alpi si din Europa de Vest, cu înaltimea de aproximativ 4810 m.
Unul dintre mijloacele de transport în comun este tramvaiul, care oferă posibilitatea de deplasare pe parcursul întregului an, fiind o necesitate pentru toti vizitatorii din zonă.
Saint-Gervais pune la dispozitie o piscină acoperită, un patinoar – gazda clubului de hochei pe gheată Mont Blanc, care oferă sansa de a încerca unul dintre sporturile olimpice de iarnă – curling-ul.
În timpul verii, St. Gervais se transformă dintr-o statiune a zăpezii în una cu peisaje alpine, păduri, pajisti cu flori si animale sălbatice. Parcul Merlet este unul favorit al iubitorilor de animale, cu 20 ha de peisaje naturale, neatinse, inclusiv cascade. Găsim aici trasee impresionante pentru drumetii, călărie sau ciclism montan. Se pot practica de asemenea tenisul, golful, tirul cu arcul, zborul cu parapanta si alpinismul. Este permis pescuitul si scăldatul în lacurile cu apa cristalină de munte.
Saint-Gervais nu este atât de izolat de agitatia lumii moderne cum ar părea.
Aeroportul din Geneva este doar la o oră distantă, iar la poalele muntelui găsim gara Le Fayet.

by Tatiana Scurtu-Munteanu    6/23/2012


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian