Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Modificări preconizate în legea imigratiei

I: Am auzit la radio că ministrul de imigratie ar fi anuntat schimbări în legea care permite emigrarea în Canada. Ati putea să-mi dati mai multe amănunte?

R. Desigur, toată lumea care are rude sau prieteni care au depus actele pentru emigrare în Canada, asteptând o decizie de mai multi ani, este foarte interesată în aceste schimbări. In prezentarea bugetului federal în luna martie 2012, s-a făcut prima referire, destul de scurtă, la unele schimbări pe care guvernul intentionează să le introducă în curând. După aceea, ministrul imigratiei, Jason Kenney, în alte conferinte si întâlniri, a dat mai multe amănunte. In principiu, ceea ce se propune este ca guvernul să returneze toate aplicatiile pentru emigrare primite înainte de 27 februarie 2008 de toate birourile de viză din lume si rambursarea taxelor luate pentru procesarea acestora. Este vorba de aproximativ 300.000 de aplicatii făcute în categoria economică (federal skilled worker) si o rambursare de cca. 130 milioane de dolari. Pentru a se putea executa acest plan, bugetul întocmit de guvernul conservator va trebui să fie aprobat de parlament si implementat pentru a deveni lege. Deocamdată acesta este doar o propunere inclusă în buget.
In anticiparea faptului că bugetul va fi aprobat de parlament, ministrul imigratiei a emis un buletin de lucru cu instructiuni precise ca procesarea să înceteze la toate aplicatiile care au fost depuse înainte de 27 februarie 2008 si care nu au trecut prin procesul de selectie / decizie până la data de 29 martie 2012. Numai după câteva săptămâni, ministrul a emis un alt buletin prin care a schimbat instructiunile initiale de încetare a procesării la aplicatiile pre-2008. Noile indicatii sunt ca lucrul să continue la toate aplicatiile, până ce bugetul va fi implementat (nu se stie când).
Ministrul imigratiei crede că aplicatiile rămase în sistem vor fi rezolvate / decise în mai putin de doi ani. In acelasi timp, ministrul a declarat cu diverse ocazii că unele dintre aplicatiile care sunt acum în sistem si au fost depuse înainte de 27 februarie 2008, vor fi îndrumate către programele provinciale, în functie de provincia de destinatie indicată în aplicatie. Astfel, unii aplicanti au primit deja scrisori de la oficiile de viză, îndrumându-i să aplice pentru programele provinciale, până la o anumită dată. Provinciile au fost de acord să primească un număr sporit de aplicatii, conform întelegerii semnate cu guvernul federal, pentru a ajuta la eliminarea stocului de aplicatii existente în sistem. Provinciile au indicat domeniile de specializare care ar fi acceptate pentru aplicantii respectivi. Ontario va primi 600 aplicatii în acest scop, în plus fată de cota de 1000 aplicatii pe care le are pentru programul provincial pentru anul 2012.
Marea majoritate însă a aplicatiilor vor fi returnate. Multi aplicanti sunt socati si vor să găsească o cale prin care să rămână în sistem. După ani si ani de asteptare (unii sunt în sistem din 2004), toate sperantele de a ajunge în Canada sunt spulberate.
Multi contemplează o actiune la Curtea Federală. Avocatii de imigratie precum si consultantii au început studiul situatiei, dacă există vreo posibilitate de a actiona si a face guvernul să-si onoreze obligatia de a procesa aplicatiile primite.
Motivul invocat de guvern pentru această măsură drastică este faptul că, datorită timpului lung scurs din momentul depunerii aplicatiilor, viata celor implicati s-a putut schimba radical. In acelasi timp, ocupatiile care erau favorizate acum sase-sapte ani, nu mai au aceeasi căutare pe piata muncii. Din acest motiv, există sanse mari ca aplicantii să ajungă în Canada si să nu găsească de lucru în domeniul lor de pregătire. Deci schimbarea este motivată de situatia economică actuală. Selectarea imigrantilor trebuie să fie flexibilă si adaptabilă la nevoile economiei canadiene, altfel procesul aducerii noilor imigranti nu-si atinge scopul. In cuvântarea din 7 martie, Jason Kenney, ministrul imigratiei, a remarcat că este timpul să trecem de la un proces de imigratie încet, rigid si pasiv la un sistem rapid si flexibil. Ideea renuntării la aplicatiile care sunt în sistem de ani de zile este luată de la modelul din 2003 din Noua Zeelandă, când guvernul neo-zeelandez se afla într-o situatie identică, dar la o scară mult mai mică. Eliminarea stocului vechi de aplicatii a avut efect benefic asupra înfiintării unui sistem alert si care dă celor care emigrează sanse mai mari să-si găsească de lucru. Cu sigurantă, viitorul se anuntă plin de surprize!

Mihaela Boeriu este consultant certificat în imigratie si practică în acest domeniu din 1993. Puteţi trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela@cgsconsultants.com
Răspunsurile date sunt generale si nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultaţi un specialist în emigraţie canadiană.





Mihaela Boeriu - mihaela@cgsconsultants.com    6/6/2012


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian