Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Junimea Romana din Montréal-Scoala pentru minte, inima si cultura

are placerea sa va informeze:

Sambata, 26 mai, ora 10:30 Concurs de matematica Cangurasul matematician pentru elevi din clasa I.

Sambata, 9 iunie, ora 14:15 Concurs de stiintele naturii Cangurasul Explorator. Participa elevi din clasele I-IV. Pregatire pentru concurs in cadrul scolii Junimea Romana din Montréal, in fiecare sambata de la 14:15. Inscrieri pana pe data de sambata, 2 iunie 2012.

Sambata, 16 iunie, ora 14:15 Serbare de inchidere a anului scolar, dans, cantece si poezii. Gala de premiere a absolventilor scolii si a premiantilor la concursuri. Expozitie si expozee.

In fiecare sambata la ora 13:00, continua seria de sesiuni de informare si consultanta pentru parinti: problemele de sanatate ale tinerei generatii. Prezinta Dr. DANIELLA SFETCU ILIESCU

CONSULTATI MAI JOS TEMELE ABORDATE, DETALIILE SI PROGRAMUL ACTIVITATILOR PANA LA SFARSITUL ANULUI SCOLAR.

INSCRIERI in orice moment si INFORMATII www.junimeamontreal.org

*

Copiii romani din Montréal obtin rezultate remarcabile la concursuri de matematica. Eugenia Carcea, eleva in clasa a III-a, in top 10 Canada

Sambata, 19 mai 2012, a avut loc Gala de premičre Kangourou en mathématiques, la Concordia University. Inca o data anul acesta, s-au evidentiat elevi ai scolii romanesti care au obtinut rezultate remarcabile: Eugenia Carcea-medalie de aur, top 10 Canada (clasa a III-a); Crina Maria Tocu–medalie de bronz (clasa a II-a); Victor Hrit-medalie de bronz (clasa a II-a); Vlada Vicicu-medalie de bronz (clasa a V-a); Bruno Cisneros Pelczer-mentiune onorifica (clasa a IV-a). FOTOGRAFIE IN ANEXA. Doi elevi ai scolii romanesti, respectiv Eugenia Carcea si Albert Dolghiu, sunt finalisti si in concursul Campionat international de jocuri logice si matematice organizat de AQJM. Va reamintim ca la scoala romaneasca sunt oferite cursuri de matematica, geometrie si pregatire pentru concursuri de matematica, sambata incepand cu 10:30.

**


Duminica, 20 mai 2012, a avut loc intalnirea cu staff-ul Ambasadei Romaniei in Canada, care a devenit o adevarata traditie a scolii romanesti din Montréal.

In fiecare primavara, scoala Junimea Romana din Montréal organizeaza o excursie la Ottawa, la invitatia Excelentei Sale, Doamna ELENA STEFOI, Ambasador al Romaniei in Canada. Dupa schimbul de suveniruri si momentul solemn de intonare a imnului national, elevii au prezentat un emotionant moment artistic impregnat de talent si de prospetimea veseliei copilaresti. FOTOGRAFIE IN ANEXA. A urmat vizita si alte activitati la Muzeul civilizatiilor, la Muzeul copiilor si la Festivalul canadian al lalelelor. Grupul de elevi, parinti si profesori a revenit seara la Montréal, cu promisiunea ca va relua anul viitor aceasta activitate de succes.


***

Orarul scolii este de 14 cursuri, iata noutatile acestei sesiuni: atelier de scriere creativa in limba romana - pentru elevi (10 ani+) si adulti; curs de dezvoltare a vocabularului si a expresivitatii in vorbire- pentru elevi (10 ani+) si adulti; curs de initiere la Photoshop (10 ani+) si adulti. Continuam cursurile de pregatire intensiva pentru examene de admitere (matematica, geometrie, limba franceza-perfectionare si redactare); o serie de concursuri pentru clasele primare; cursurile pentru adulti (Photoshop; scriere creativa; dezvoltarea vocabularului si a expresivitatii in vorbire; franceza; engleza; romana pentru canadieni). In fiecare sambata au loc sesiuni de informare pentru parinti: comunicarea cu copilul prescolar si problemele de sanatate ale tinerei generatii.

CONSULTATI MAI JOS TEMELE ABORDATE, DETALIILE SI PROGRAMUL ACTIVITATILOR PANA LA SFARSITUL ANULUI SCOLAR.

INSCRIERI in orice moment si INFORMATII in fiecare sambata la sediul Colegiului Brébeuf sau contact@junimeamontreal.org; Tel.: 514 884-6530

www.junimeamontreal.org


****

Masina de tocat cuvinte – Atelier de scriere creativa pentru copii incepand cu varsta de 10 ani si pentru adulti. Conceput si oferit de Prof. Georgiana Marculescu, Maitrise in literatura si comunicare

Viseaza! Imagineaza! Amuza-te! Descopera! Cunoaste! Fii original!

Masina de tocat cuvinte este un atelier de scriere creativa adresat tuturor. Activitatile vizeaza in primul rand constientizarea actului creativ, dezvoltarea imaginatiei si a spiritului critic. Participantii au ocazia sa patrunda in spatiul scrisului artistic din spatele foii albe. Narator, instanta lirica sau simplu observator obiectiv si critic, toate sunt roluri care se adreseaza ca o provocare, perceptiei si constiintei.

Fii initiatorul propriului tau destin creativ!


**


-Programul scolii romanesti se adreseaza copiilor incepand cu varsta de 4 ani (pré-maternel), pana la sfarsitul nivelului secundar (18 ani). Cursuri de franceza si engleza pentru adulti, cursuri de romana pentru canadieni (de la ora 9:00). In afara unui orar diversificat de 14 cursuri, elevii scolii vor asista in mod gratuit la spectacole si intalniri cu artisti in cadrul seriei Intalniri culturale si educative. De asemenea, se organizeaza zile tematice si alte activitati la care accesul este gratuit (consultati programul de mai jos). Pregatire pentru scoli private si program international. Indrumare pentru elevii nou-veniti care trebuie sa dea examen dupa cursurile de la Accueil. Spectacole, concursuri, intalniri culturale si educative, tabara in Romania. Experienta canadiana pentru profesori. Sesiuni de informare si consiliere pentru parinti.


EVENIMENTELE SESIUNII DE PRIMAVARA 2012-lunile mai si iunie


Incepand cu sambata, 12 mai, ora 14:00

COMPORTAMENTUL COPIILOR DE VARSTA PRESCOLARA. Prezinta : ANTOANETA DUMITRASCU, educatoare specializata in interventie sociala (intervenante sociale). Sesiuni de informare pentru parinti si consultanta personalizata.


In fiecare sambata, ora 13:00

Seria NOILE PROBLEME DE SANATATE PUBLICA ALE SEC. XXI, IMPACTUL LOR ASUPRA DEZVOLTARII FIZICO-PSIHOLOGICE A TINEREI GENERATII: CUNOASTERE, PREVENIRE SI SFATURI PARENTALE - Sesiuni de informare pentru parinti. Prezinta Dr. DANIELLA SFETCU ILIESCU, asistent universitar, doctorand al Universitatii de Medicina din Timisoara.


Drogurile : un leit-motiv omniprezent al sec. XXI. Simptome si consecinte ale consumului de substante stupefiante, alcool si tutun. Modalitati practice de combatere a fenomenului prin educatia din familie

Pubertatea si adolescenta: modificari fizice si psihice majore, in viata copiilor nostri

Sexualitatea umana – Cum abordam acest subiect si daca este necesar sa il discutam cu copiii nostri. Probleme privind identitatea sexuala, genul, rolul si orientarea sexuala

A. Boli cu transmitere sexuala - o realitate care face parte din viata tinerei generatii. Simptome generale si masuri de prevenire
B. Sarcina nedorita la varsta adolescentei


5. Tulburari de alimentatie : manifestari fizice si psihice

A. Anorexia nervoasa versus bulimia nervoasa

B. Obezitatea la copii si la adolescenti


6. Suicidul la pubertate si adolescenta : depistarea precoce a simptomelor, masuri de interventie majore si conjugate (familiale, medicale si psihologice). De ce se intampla tot mai des aceasta drama?


7. Acneea juvenila si consecintele psiho-sociale ale acesteia


8. Ce atitudini si masuri adoptam in fata modificarilor de comportament care apar la anumite etape de dezvoltare umana


Sambata, 26 mai, ora 10:30 Concurs de matematica Cangurasul matematician pentru elevi din clasa I. Pregatire pentru concurs in cadrul scolii Junimea Romana din Montréal, in fiecare sambata de la 10:30. Inscrieri la sediul scolii pe data de sambata, 19 mai 2012.


Sambata, 9 iunie, ora 14:15 Concurs de stiintele naturii Cangurasul Explorator. Participa elevi din clasele I-IV. Pregatire pentru concurs in cadrul scolii Junimea Romana din Montréal, in fiecare sambata de la 14:15. Inscrieri pana pe data de sambata, 2 iunie 2012.


Sambata, 16 iunie, ora 14:15 Serbare de inchidere a anului scolar, cantece si poezii. Gala de premiere a absolventilor scolii si a premiantilor la concursurile din timpul anului scolar. Expozitie si expozee prezentate de elevi.


Toate activitatile sunt gratuite, va asteptam cu drag!


Continua Seria INTALNIRI CULTURALE SI EDUCATIVE, la care elevii scolii au acces gratuit. Seria de activitati INTALNIRE CU PERSONALITATE ofera copiilor exemple demne de urmat. COMUNICAREA INSEAMNA CUNOASTERE - Sesiuni de informare pentru parinti si consultanta psihosociala. Mai multe detalii despre şcoală şi campania de sensibilizare PRIN CUNOASTERE SA NE PASTRAM IDENTITATEA puteţi afla pe site-ul şcolii www.junimeamontreal.org

--Otilia-Sorina Tunaru    5/25/2012


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian