Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Păpusa de sticla (fragment)

Peste câteva săptămâni, sătul de învătătură si de stat în casă, Adrian a hotărât să meargă să se plimbe prin frumosul parc al orasului care începea să se trezească la viată după o iarnă aspră cu multă zăpadă si cu ger. Ca niciodată, parcul era pustiu. Doar câtiva locuitori din apropiere treceau spre aleile ce duceau spre străzile din vecinătate. L-a străbătut în lung si-n lat si destul de obosit a stat pe o bancă la soare. Nu a stiut cât a stat acolo cu gândul aiurea. Si-a amintit că era elev în P si mirosea niste trandafiri de la o florărie pe care nu stia de ce i-a cumpărat. Atunci ca din senin, a apărut lângă el Sever.
- Când ne putem întâlni?
- Ai noutăti?
- Destule.
- Slavă Domnului! Credeam că m-ai uitat cu desăvârsire.
- Nici vorbă. Am muncit din greu în tot acest timp.
- Vino la mine deseară.
- Azi nu pot. Viu mâine seară pe la sase. Să te pregătesti corespunzător.
- Nu-ti face griji!
În seara zilei următoare, în biblioteca discret luminată, în fata unor pahare cu vin, l-a asteptat pe acesta multă vreme. A început si cea de a doua sticlă când l-a văzut pe acesta în fotoliul din fata sa, pregătit pentru explicatii lămuritoare.
- Eu cred că tu ai vrut să mă încerci atunci când mi-ai dat adresa pe care mi-ai dat-o.
- De ce spui asta?
- Pentru că acolo stă într-adevăr familia Dima formată din trei membri: Sorin, un om de talie mijlocie, trecut bine de patruzeci de ani, mecanic, sau cam asa ceva, la întreprinderea unde e si tatăl tău director, un tip brunet, sever, cu mustată, putin cam betiv si cu ceva probleme la cap, cel putin asa mi s-a părut mie, Miluta, sotia lui, o femeie tristă si serioasă care a fost cândva frumoasă, dar care acum e cam grasă si cu fundul prea mare, cu vârsta în jur de treizeci de ani si fiul lor, Lucian care are doar vreo câteva luni. Nu e nicio fată cam de vârsta noastră la adresa aceea. Am cercetat bine, m-am informat prin vecini si am vorbit chiar cu Sorin Dima în timpul unei cine la restaurant. Nici prin vecini nu e cineva corespunzător. De aceea eu cred că tu m-ai trimis în altă parte doar ca să mă încerci. Să stii că eu ti-am fost devotat si loial. Tu chiar ai avut relatie cu vreo femeie până acum, sau totul nu-i decât rodul imaginatiei tale aprinsă de vârsta pe care o ai? Să stii că eu unul te înteleg, pentru că acelasi lucru mi se întâmplă si mie. Nici eu n-am avut de-a face cu vreo femeie până acum. Nu trebuie să te rusinezi de mine. Mă mir că n-ai nicio relatie cu vreo colegă de-a ta, nu de alta dar cred că sunt destule care oftează pe ascuns după tine si-ti trimit biletele cu propuneri de întâlnire.
La auzul acestei relatări, Adrian a scăpat paharul din mână. Ochii lui scrutau un punct fix de undeva de pe covor si chipul i se crispase. S-a aplecat înainte si apoi s-a ridicat brusc în picioare. A început să se agite si să bâiguie întrebări fără sfârsit, plimbându-se haotic prin cameră.
- Au un copil?.. De unde până unde?.. Nemaipomenit! Până atunci de ce n-au avut? Asa ceva nu poate fi adevărat!.. De unde a apărut un copil? De unde l-au luat? Au avut timp să-l facă mult mai devreme. De ce nu l-au făcut?
A revenit lângă prietenul lui care-l urmărea atent, si a vrut să-l prindă de umeri ca să-l scuture de parcă el ar fi fost vinovat de cele relatate. Uluit de reactia prietenului său, Sever s-a eschivat abil si s-a îndepărtat în celălalt colt al camerei de unde a dispărut. Într-un târziu a auzit o voce care-l întreba:
- Ce-i cu tine? Te simti bine? Faci si tu la fel ca Sorin. Cât ai băut până acum?
Adrian si-a revenit cu greu. A privit în jur, de parcă ar fi vrut să înteleagă unde se află. A ridicat paharul de pe jos si l-a pus cu grijă pe masă. S-a asezat pe fotoliu si a stat o vreme cu capul plecat. A răspuns într-o doară:
- Nu, n-am nimic. Ce pot să am eu? Te rog să mă scuzi. O să vorbim altă dată. Întotdeauna am dorit să vorbesc cu cineva si n-am avut cu cine. Acum nu mai vreau. N-am nevoie de ajutorul nimănui. Vă rog să mă lăsati în pace.
S-a întors si a căzut lat pe covorul din bibliotecă.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de Ion Catrina    4/4/2012


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian