Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Ce pot face copiii cu mainile lor dibace…..vestitor al primaverii

Comitetul de parinti de la Scoala Romaneasca din Toronto locatia Milne Valley MS a initiat un proiect educational care si-a propus, pe langa cultivarea respectului fata de traditiile romanesti si valorificarea creativitatii copiilor. Ce este mai valoros decat cultivarea si pastrarea traditiilor!

De Martisor sarbatorim puritatea si dragostea, primavara si reinvierea naturii. Cine altii sunt mai puri si inocenti decat copiii? Ne-am gandit ca lucrurile create si imaginate de copii sunt mult mai valoroase decat clasicele martisoare asa ca i-am incurajat pe cei mici sa isi puna imaginatia la contributie. Pe langa dibacia cu care au mesterit aceste minunate martisoare, copiii au pus foarte multa dragoste si speram ca au reusit sa va incalzeasca sufletele si sa va aduca zambetul pe buze. Cu talent au reusit ca din materiale simple si fara semnificatie sa creeze si sa aduca la viata traditia martisorului si aici, in Toronto.
Cu un fir de ata rosu si unul alb la care s-a adaugat o rabdare de invidiat, cei mici au impletit toate snururile pentru martisoare cu manutele lor neobosite.
Sa vii prezentam:
Isabella Alexandra Teodorescu - 8ani- ne-a marturisit:"Imi place sa ajut, imi plac martisoarele si am vrut sa strangem bani pentru a avea ore de lucru manual la scoala";
Teodora Grigorescu - 11 ani- ne-a relatat: " Eu am vrut sa strang bani pentru Scoala Romaneasca"; Victor Grigorescu - 16 ani- a spus: " Am ajutat pentru ca toata familia a facut martisoare si asta m-a motivat!";
Stefan Grigorescu - 4ani, entuziasmat a raspuns: " Eu am facut martisoare pentru ca imi place arting si e fun!";
Ana Stoenescu - 16 ani - si-a exprimat motivatia prin cuvintele: "Vreau sa ajut comunitatea si sa o sustin in actiunile ei; vreau sa lucrez cu copii mai tarziu si mi se pare necesar sa ma implic de acum"); Roxana Catana - 8ani sustine ca: "Am vrut sa ajut scoala".
Alte doua inimoase eleve Ana Trandafir si Lydia Tung au ales ca in timpul lor liber sa faca martisoare pentru a sustine initiativele parintilor de la Scoala Romaneasca .

Daca v-au placut martisoarele si doriti sa mai facem si anul viitor, va rugam sa ne trimiteti parerile dumneavoastra pe facebook la: http://www.facebook.com/ScoalaRomaneascaToronto sau pe web site-ul Scolii Romanesti : http://www.scoalaromaneasca.ca
Cu banii castigati se vor cumpara materiale educationale pentru a completa resursele existente de la Scoala Romaneasca din Toronto.
Multumim magazinului ABC Euro Delicatessen care a avut bunavointa de a ne ajuta sa vindem aceste martisoare si multumim dumneavoastra celor care ati cumparat si sustinut material proiectul educational « Martisorul » de la Scoala Romaneasca!


Daniela Captariu - Teodorescu    3/20/2012


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian