Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


De vorbă cu Meryl Streep (The Iron Lady)

Referindu-se la Margaret Thatcher, Primul Ministru al Angliei cu ani in urmă, rolul lui Meryl Streep interpretând-o n-a fost deloc usor, mai ales că atunci când cineva o întâlneste pe Meryl este impresionat de tandretea si eleganta ei unică. Adevărul este că niciodată nu stim ce e în mintea omului si cât este de capabil!

RA: Prea onorată Iron Lady a Hollywodului, vă salut!
MS: Ei, nici chiar asa! Ce mai faci Ray?

RA: Sunt OK, multumesc! Continui să-ti admir realizările tale extraordinare în film si să te admir fără întrerupere.
MS: Mă coplesesti chiar mai mult decât o fac altii.

RA: Altii o fac poate ca să te măgulească, nu crezi ?...
MS: Ha! Văd că nu ti-ai pierdut temperamentul tău virid cu care te stiu, îmi place!

RA: Thank you! Mai înainte de a intra în amănunte, probabil că stii deja căai lăsat publicul spectator perplex ! Un rol căruia te-ai dedicat, ca de obicei, în întregime, ba chiar mai mult, te-ai întrecut ! Ca să nu mai spun de machiajul extraordinar care, probabil, a luat 5-6 ore, dacă nu mai mult, în fiece zi !
MS: Merci, Ray, si încă odată, merci ! Este adevărat, că nu ne-a fost deloc usor, mai ales că au trebuit să adauge câtiva ani în plus pe fata mea! Si, deci, câte 12 ore zilnic, mi-am dat seama că nici eu nu mai sunt chiar în formă si dorinta de a avea un maseur devenea din ce în ce mai mare...si, apropo, dacă stii un maseur bun să-mi spui si mie. Ha! Pentru-că nu sunt prea multi !

RA: Dar cât timp a luat să-ti aranjeze fata ?
MS: Specialistul a fost Mark Coulier care e un geniu la treburile astea si a preparat pielite asa de subtiri că puteam să-mi misc muschii fără să mă deranjeze..., nici nu-ti dai seama că esti mascată, ceea ce a facilitat să nu-i dau atentie si să mă concentrez la rol.

RA: Cu atât mai mult cu cât a trebuit să reprezinti caracterul unei englezoaice dârze, extrem de activă, si în politică, si în viata socială ; mă întreb în ce măsură te-au afectat opiniile ei politice ?
MS: In 1979, când Margaret Thatcher a fost aleasă, eu si cu pritenii mei am votat pentru cealaltă fractiune politică, dar în secret am admirat-o pentru că, până atunci, n-au existat femei de rang înalt în politică, asa că eram foarte impresionati că o femeie a ajuns să fie Prim Ministru, când, pur si simplu, femeile nu erau alese în niciun rol politic, mai ales în conducere - si m-am gândit că, dacă s-a întâmplat în Anglia, de ce nu s-ar întâmpla si în America, poate în câtiva ani de acum încolo? Da, mă astept la asta, crede-mă.

RA: Interesantă este viziunea ei politica de schimbare a economiei tării si de privatizare a multora din proprietătile statului, ceea ce a mers aproape [n paralel cu politica din România. Numai că nu s-a trecut peste o anumită linie de conduită socială deoarece capitalismul e dedicat numai banului si nu nevoilor poporului!
MS : Adevărul este că ea a tinut să elibereze economia de sub controlul guvernului, fapt care semăna cu metodologia unui stat socialist, dar noi ne-am concentrat pe ultimele zile si pe datele memorialistice, inclusiv cele despre bărbatul ei care a murit. In ultimul timp, s-a aflat în relatie distantă cu fiul ei din cauza încăpătânării de a-si mentine pozitia ei din zilele când a fost cineva important. Nu, nu, ne-a interesat situatia unei bătrâne care mergea la piată si a cărei viată turbulentă a influentat atâta un popor întreg. Cu alte cuvinte, un film despre o persoană în vârstă a cărei pozitie în societate este la minimum insignifiantă ; la urma urmei, am reflectat si asupra mortii..., tocmai mi-am pierdut părintii în perioada aceea, ceea ce, desigur, m-a pus pe gânduri si am vrut să ilustrez raportul unui individ, personalitate sau nu, atunci când ajunge la sfârsitul vietii. Cât depre istoria ei, las să fie mentionată documentar de alte femei. Acest film este total subiectiv, bazat pe o poveste interesantă care să ilustreze, asadar, drama unei femei la sfârsitul vietii.

RA: Ceea ce mă face să te [ntreb dacă tu ai putea să fii o Iron Lady ?
MS: Dacă as putea să fiu ? Doar sunt! Nu crezi când trec prin atâtea roluri ?

RA: Okay, în ce domeniu de preferintă ?
MS: Sunt pasionată de ceea ce fac professional si, de altfel, nu-mi place să fie interpretat gresit nici chiar ceea ce este referitor la acest personaj ! Ea n-a [ntrebat pe multi dacă să ia o atitudine sau alta. Odată ce a adoptat una, a rămas cu ea aproape cu orice pret si, de aceea, mi-a plăcut
rolul fiindcă si eu sunt cam asa. Odată ce am intrat [n pielea unui rol, îl apăr cu dârzenie deoare- ce, când te gândesti, aceste personaje sunt tot eu ! HA !

RA : Si esti tot atât de dârză si acasă ?
MS: Absolut ! In orice mariaj, intervine o situatie în care trebuie să dovedesti ca esti un lider, chiar dacă te certi cu sotul ; asa sunt eu si nu vreau să mă schimb niciodată, crede-mă ! nchipuie-ti cum sunt eu : copiii trag la tatăl lor pentru că e mai blând, într-un fel.
Pe parcurs, am observat intialele DTM [n casă si numai de curând am descoperit ce însemnau : DON’T TELL MOMMY (nu spune mamei !) îti dai seama, secrete ! HA!

RA : Grozav ! Dar să întoarcem pagina…, esti o actrită americancă întruchipând o englezoaică originală. Oare nimeni nu s-a răzvrătit, cu toate că esti o stea proeminentă în lumea filmului ?
MS: Numai în lumea filmului ? Să stii că m-am întrebat si eu la un moment dat… , mi s-a spus că, fiind o străină, seamăn cu ea, pentru că si Margaret era cam tot o străină în lumea ei, chit că multe din actritele englezoaice ar fi putut juca rolul.

RA: Dat fiind că ai studiat-o pentru rol, ce poti să-mi spui despre ea, ce te-a suprins ?
MS : Ah, destul de multe lucruri m-au surprins…; de exemplu, nu avea un bucătar ! A fost capul Angliei timp de 11 ani si jumătate- si n-avea un bucătar ! Eu n-am mai gătit în bucătărie de mult !
De multe ori, uita să mănânce, ceea ce eu nu fac! Avea o energie cumplită si lucra până noaptea tărziu, impunând ministrilor să fie cu ea. In renumita casă din Downing #10, unde stau prim-ministrii, avea o echipă de cca. 70 de salari- ati. La noi, la Casa Albă, sunt cca patru sute !

RA : Si acum o [ntrebare mai adâncă, într-un fel...: anumite pozitii de conducere, mai ales în politica de vârf, cer o dedicatie aparte fată de viata de familie. In ce măsură crezi ca ea a fost afectată ?
MS : Oare ai pune întrebarea asta dacă ar fi fost un bărbat ? Poate…, dar adevărul este ca viata de familie e extrem de sacrificată câteodată si nu-i usor deloc pentru toti membrii familiei. în special, aceasta se întâmplă la toti cei din guvern, dacă, într-adevăr, muncesc cum trebuie, iar, în multe cazuri, nici n-au încotro !

RA : Iar la tine, cum rezolvi problema, mai ales că ai afirmat că mai întâi vine familia si apoi profesia ?
MS: De parcă n-ai mai auzit asta si de la altii! Ne acomodăm cu orarul pe cât se poate. Intr-adevăr, in unele situatii, literalmente nu ai ce să faci, dar când termini de turnat filmul, incerci să recuperezi si să recâstigi experientele pe care le-ai fi avut pe parcurs. Unele joburi cer mai putin timp si altele mai mult, dar atâta timp cât fiecare contribuie la fericirea celuilalt, toti suntem multumiti, mai mult sau mai putin.

RA: Bine, bine, dar esti, totusi, o mamă...
MS: Stiu ce vrei să spui..., sunt continuu îngrijorată, dar, în timpul când lucrez, trăiesc în altă perioadă a lumii, ceea ce, din fericire, e o perioadă foarte scurtă, comparativ, asa că ne acomodăm pe cât se poate de bine. Sunt norocoasă pentru că fetele mele sunt si ele actrite si înteleg natura situatiei, vrei nu vrei.

RA: Si, pentru că veni vorba, care este unul din momentele mai pretioase de la Golden Globes de anul acesta ?
MS : Băuturile…Serios ! Sunt facsinată de ceea ce se întâmplă împrejur, când toti stau cuminti la locurile desemnate si când, în pauză sar cu totii să se destindă si să mai schimbe o vorbă, căci, de altfel, nu s-au văzut demult si, probabil, s-ar putea să mai treacă un an până să se mai vadă si apoi la budoir, mai ales !


Nota Observator;
Restul imterviului pote fi citit in forma tiparită a Observatorului din 15 ianuraie a.c.




De la Ray Arco, corespondentul nostru din Hollywood    2/16/2012


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian