Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Violonistul Alexandru Tomescu

Cu o carieră impresionantă, ce se întinde pe 4 continente si peste 30 de tări, Alexandru Tomescu se detasează convingător drept liderul tinerei generatii de violonisti români.
Pretutindeni publicul si presa apreciază la superlativ personalitatea charismatică a artistului, profunzimea si frumusetea interpretărilor sale.

De-a lungul a peste 20 de ani de activitate concertistică acordurile viorii tânărului român au răsunat în cele mai mari săli de concerte ale lumii: Carnegie Hall – New York, Concertgebouw – Amsterdam, Berliner Philarmoniker, Théâtre des Champs Élysées – Paris sau Metropolitan Arts Center – Tokyo, alături de orchestre de prestigiu dirijate de dirijori celebri : Kurt Masur, Valery Gergiev sau Christoph Eschenbach. Palmaresul lui Alexandru Tomescu numără peste 100 de premii I nationale si nu mai putin de 26 de distinctii internationale, la concursuri de prestigiu precum: Niccolo Paganini (Italia), Pablo Sarasate (Spania), Marguerite Long – Jacques Thibaud (Franta) sau George Enescu (România). În ultimii ani tânărul violonist a fost invitat să se alăture pedagogilor celebri ai viorii în juriile unor concursuri internationale din Italia, Franta sau România.

Un rol deosebit de important în formarea sa ca artist l-au avut profesorii săi. cei care l-au îndrumat, sprijinit si inspirat de-a lungul anilor, „De la fiecare am luat tot ce a avut mai bun, construindu-mi astfel, în timp, propria viziune artistică”. Dintre cei care i-au asistat evolutia, amintim pe mama sa, prof. Mihaela Tomescu, maestrul Stefan Gheorghiu, prof. Eduard Schmieder. Se adaugă violonisti renumiti precum Ruggiero Ricci, Igor Oistrach sau Tibor Varga.

În mâinile tânărului artist se găseste celebra vioară Stradivarius Elder – Voicu din 1702, instrument de o inestimabilă valoare, ce face parte din Patrimoniul National al României, câstigată prin concurs. Tomescu a urmat exemplul violonistului Joshua Bell, care în 2007 a interpretat piese clasice într-o statie de metrou pe Washington, pentru cauze nobile. Experimentul "Stradivarius" a constat într-un recital sustinut pe 10 aprilie 2009 de violonistul Alexandru Tomescu timp de 35 de minute, în statia de metrou Piata Victoriei din Capitală.Alexandru Tomescu a încântat auzul trecătorilor cu celebra vioară Stradivarius, detinută anterior de regretatul Ion Voicu. Trecătorii l-au recunoscut sau nu pe tânărul violonist român, dar sensibilizati de muzica interpretată i-au pus în cutia viorii aproximativ 3.300 lei, bani care au fost donati Asociatiei Nationale a Nevăzătorilor.

Acest experiment, realizat de Alexandru Tomescu si TVR, deschidea "Turneul National Stradivarius 2009", desfăsurat în perioada 15 aprilie-16 mai pe un itinerar de peste 20 dintre orasele tării.
După marele succes national si international, cu recitalul cuprinzând integrala Capriciilor pentru vioară solo de Nicolo Paganini, Alexandru Tomescu, a încheiat activitatea formatiei camerale “Romanian Piano Trio”, recompensată cu numeroase premii: Premiul pentru Muzică al Radio România Cultural si premiul „Iosif Sava” al Uniunii Criticilor Muzicali. Artistul a lansat recent un nou concept de programe concertistice, de factură modernă.

Ideea se concretizează în următorul slogan original, formulat de marele violonist în 29 noiembrie 2011, înaintea initierii unei noi formatii cu care, acum, a întreprins un alt turneu eveniment: Trio Strad, turneul „ArTime”, 5-21 decembrie 2011:
„Stii cum e bun? Bun e cum îti place tie! Pentru cei la costum si papion servim Very Classic: Brahms si Djvorak. Pentru cei la sacou si cravată: Light Classi c- putin Chopin, o bucată de Paganini plus deserturi surpriza . Pentru cei la blugi si cămasă: Fussion Classic. Alături de maestrul Berti Barbera”





Grigore Constantinescu    1/9/2012


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian