Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Mesajul Regelui Mihai I

În anul 1940, după plecarea tatălui meu, am adresat primul mesaj de Anul Nou către voi. Aveam 19 ani, iar țara si continentul nostru se aflau în război.
În aceste zile, de la Săvârsin, vă transmit mesajul meu, după saptezeci de ani de tradiție aproape neîntreruptă. De la Bucuresti, Sinaia, Versoix sau Săvârsin, cuvintele mele s-au îndreptat mereu către voi cu aceeasi iubire, grijă, respect si speranță.
Trecerea anilor îți dă posibilitatea să vezi ce s-a schimbat în lume si ce anume a rămas. Un lucru neschimbat în viața românilor este importanța pe care familia o acordă Crăciunului si Anului Nou. Acelasi fior al sărbătorilor, acelasi îndemn la bunătate, la deschiderea sufletului si la minunea Nasterii Domnului. Ultimii zece ani la Săvârsin au adus Familiei mele bucuria de a vedea tradițiile populare si entuziasmul familiilor de la țară aproape neschimbate.
Si astăzi, în 2011, ca si în anii copilăriei mele sau anii grei ai războiului, bunicii, părinții si copiii, alături de restul familiei se adună în jurul bradului, îsi oferă daruri, petrec la masa de Crăciun si se bucură de apropierea celui drag.

În anul 2011 am avut multe întâlniri cu români din toate colțurile țării si de pe multe meleaguri ale Europei. Sărbătorirea Jubileului de 90 de ani mi-a dat ocazia să primesc mii de oameni la Palatul Elisabeta si la Săvârsin, într-o sărbătoare care a cuprins întreaga suflare românească. Această dovadă de iubire si de prețuire, încununată de adresarea de la tribuna Parlamentului către Națiunea română, a fost o alinare pentru toate suferințele si neajunsurile pe care a trebuit să le trecem cu toții în ultimele decenii.

Regina si cu mine suntem fericiți să avem alături familia noastră si să vedem cât de mult copiii si nepoții nostri fac pentru ca rostul Casei Regale să continue, pentru binele României.
Nasterea Domnului Isus Hristos este tot povestea unei familii. O familie aflată în împrejurări grele. O frumoasă lecție despre grija față de cei neînsemnați, despre cum noi, oamenii, suntem parte a unei mari familii. O lecție de umilință, dar si de mândrie. De durere, dar si de înălțătoare umanitate. O lecție necesară în lumea de astăzi, în care atâția oameni se simt uitați, umiliți sau neînțelesi.

Se apropie un nou an, pe care vi-l doresc tuturor mai bun decât cel trecut! Sunt sigur că vor fi în continuare momente de cumpănă si că multe aspecte din viața noastră vor lăsa încă de dorit. Nu avem nici o sansă de a asterne un drum solid generațiilor viitoare dacă vom lăsa mereu pe ceilalți să rezolve ceea ce este răspunderea noastră.

Transmit gândul meu bun soldaților români care îsi riscă viața si fericirea familiei pentru binele țării. Totodată, gândurile mele se îndreaptă către toți cei care se simt singuri, neiubiți sau cei care sunt bolnavi. Felicit pe românii care stiu că au făcut ceva bun pentru ca țara lor să meargă mai departe. Si doresc tuturor românilor, tineri si bătrâni, din țară si din afara hotarelor ei, Crăciun fericit, cu pace în suflet, si la mulți ani pentru 2012, împreună cu cei dragi!

Asa să ne ajute Dumnezeu!
Mihai R
Săvârsin, 24 decembrie 2011


Mihai R    12/24/2011


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian