Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Schimbare din functie - fragment dintr-o carte in lucru


Partidul ,,atotputernic”, conducerea judetului, în persoana primului secretar, conform unei sesizări scrisă si iscălită citet :,,un grup de cooperatori cinstiti”, de la C.A.P. Foisoru, a hotărât să-l schimbe din functia de presedinte, pe ,,Nea Gogu Călinescu care se face vinovat de săvârsirea multor abuzuri”.
Zis si executat !...S-a convocat urgent adunarea generală, la căminul cultural, participă toti cei care mai lucrează la ,,colectivă”, adică 47 femei, pensionari, alte persoane cu ,,fontii” de răspundere : ;efi de echipe, brigadieri si paznici.
Pe ordinea de zi un singur punct:,,probleme organizatorice”.
În prezidiu, tovarăsul Manole de la Uniunea judeteană a cooperativelor, a hotărât să rezolve repede si bine, sarcina primită de la primul secretar: înlocuirea lui Nea Gogu cu Mitică Gogoase soferul ,,colectivului”, element tânăr, cu multă putere de muncă, si mai ales cinstit, finul secretarului consiliului popular.
Primarul comunei, în acelas timp si secretarul comunal de partid, dă citire ,,actului de acuzare”, referatului întocmit în care sunt arătate toate nelegiuirile, abuzurile si matrapazlâcurile săvărsite de Nea Gogu în ultimii doi ani de ,,guvernare”, si încheie cu un apel patetic, care cheamă
la ,,vigilentă revolutionară” si să se ia atitudine fermă pentru înlocuirea vinovatului.
Urmează subpunctul ,,discutii”….
În sală pauză penibilă, până se hotărăsc să se ,,treacă” la cuvânt cei înscrisi de primar : Mitică Bilă, Gică Pocăitu si Sandu Tuslama.
Se lasă lista pentru discutii deschisă si se dă cuvântul celor trei care au niste ,,colti” pentru Nea Gogu: ...Primul pentru că l-a scos din functia de paznic la magazie înlocuindu-l cu Mitică Zgabercea, cumnatul presedintelui; al doilea pentru că l-a înlocuit din functia de magazioner, si în fine Nea Sandu Tuslama tine minte că de Pasti, nea Gogu, a avut o discutie la bufet cu el, în care i-a spus că îl va face ,,praf dacă mai încearcă să-l bârfească în local”.
Toti trei cer destituirea din functie si trimiterea în judecată, sub stare de arest a presedintelui pentru faptele săvârsite.
Tovarăsul Manole, multumit de felul cum decurge sedinta, cu gândul la punctul patru al ordinei de zi (masă tovărăsească pregătită de primar), se ridică si propune sistarea discutiilor, pentru a se trece la vot.
,,Necuratul” sau mai stiu eu cine, se ridică din sală în persoana lui Mos Ilie Sifonaru:
,,- Am si eu ceva de spus !” zice el.
,,Mesterul Manole”(nu cel cu mănăstirea) se încruntă, dar ,,volens nolens” îi dă cuvântul.
,,-Apăi să vă spun ceva”, zice Mos Ilie, „pe Gogu ăsta îl avem presedinte de multi ani,îi cunoastem care va să zică toate melicurile:a făcut casă pentru fică-sa pe care a măritat-o cu inginerul agronom, a cumpărat apartament la bloc în oras pentru băiat, le-a cumpărat si masini mici”, si adaugă sugubăt Nea Ilie, ,,numai prin munca si banii lui - într-un cuvânt si-a rezolvat toate problemele curente.
Mitică Gogoase ,soferul, baiat bun, tânăr cu multă ambitie si putere de muncă, dar nu are nimic, abia s-a însurat, om cu perspective..adaugă Nea Ilie, ,,o să facă si el doi-trei copii...deci conchide el, trebuie să o luăm de la început: case pentru copii, masini personale, mobilatul si dotarea locuintelor s.a…eu zic să rămână presedinte tot Gogu”.
Rumoare în sală, discutii între vecini…, presedintele prezidiului cheamă la ordine adunarea.
În sfârsit se trece la vot: Cine este pentru Nea Gogu – majoritatea. Pentru Mitică Gogoase – opt insi. Asa s-a terminat adunarea generală de la Foisoru.
Credeti că a rămas Nea Gogu presedinte? Asi – vă înselati ,,necredinciosilor”!.
După două zile a venit la primărie un alt tovarăs, cu funtie mai mare de la judeteana de partid, supărat, a convocat imediat plenara si a rezlovat problema cât ai bate din palme.
Asa că nu se stie dacă si acum cei de la Foisoru au terminat cu ,,dota” copiilor lui Mitică Gogoase , dacă mai este colectiv pe acolo...!.









Valentin Saidac    11/5/2011


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian