Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Prima editie a Noptii Bibilotecilor

Ideea a pornit de la un gand statistic: daca macar un sfert dintre cei care au calcat o data printr-o biblioteca in ultimii 10 ani ar reveni cel putin o data pe an intr-o sala de lectura, starea de spirit in bibliotecile Romaniei s-ar schimba seminificativ.
Efectul ar fi amplificat daca fiecare vizitator va incerca sa vina insotit de o persoana apropiata la noaptea alba a bibliotecilor.
Iar daca experienta in acea noapte va fi una incarcata de valoare emotionala, efectele pozitive vor fi multiplicate de o crestere a frecventei medii de vizitare a bibliotecilor.
Aceasta cascade de efecte nu este una imposibila. Cheia rezida in stimularea motivationala a persoanelor care au mers cu placere la biblioteca in trecutul apropiat.
Am conceput acest proiect in conditiile in care chiar si romanii cu bani si educatie vad in Kindle sau iPad alternativa la bibliotecile reale. Cat de greu poate fi sa revenim macar pentru o noapte la esenta experientei salilor de lectura?
Indiferent cu cine am stat de vorba, oricat am fi sau ne-am da drept “hi-tech” , “gadget freaks”, PDF-ul nu poate invinge interactiunea cu hartia uzata de biblioteca si cu volumul de scriitura din aceste institutii uitate de majoritatea tinerilor profesionisti.
Asfel, in noiembrie 2010 am inceput voluntariatul pe Facebook, printr-un grup deschis: Facebook – Noaptea Bibliotecilor.
Iar de curand am creat si contul de fani pe Facebook, unde va asteptam intr-un numar cat mai mare.

Noaptea Bibliotecilor a pornit de la un gand si o discutie nocturna acum aproape un an. Am reusit sa strangem in jurul nostru tineri entuziasti si iata ca acum acel gand prinde viata. Echipa care a initiat proiectul si care coordoneaza evenimentul la nivel national e incantata sa va ofere in acest an Noaptea Bibliotecilor!

Paginile Noaptea Bibliotecilor in Bucuresti si Noaptea Bibliotecilor in tara cuprind listele cu cele peste 45 de biblioteci si institutii partenere unde va invitam in noaptea de 1 spre 2 octombrie pentru a petrece cateva ore intr-o atmostefa unica


Stefan Stroe    9/24/2011


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian