Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pe teme de emigratie : Ce se poate face referitor la sponsorizarea părintilor

I: Am aplicat să-mi sponsorizez părintii în 2009. La acea vreme eram necăsătorit si nu aveam copii. Conform cerintelor monetare referitoare la cazurile de sponsorizare, când am aplicat, aveam un salariu anual care acoperea nevoile a trei persoane (eu plus părintii mei). Intre timp, m-am căsătorit si am si un copil de câteva luni. In această situatie, din câte am citit referitor la sponsorizări, ar trebui să am fonduri necesare să acopăr nevoile a cinci persoane, deoarece trebuie să includ acum si sotia si copilul la numărătoare. Nu stiu dacă salariul meu este corespunzător să pot acoperi această cerintă si mi-e teamă ca nu cumva aplicatia mea să fie refuzată pentru acest motiv, adica fonduri insuficiente. Credeti că se poate face ceva în această situatie?

R. Intr-adevăr, legislatia de imigratie prevede ca la depunerea aplicatiei pentru sponsorizarea părintilor, persoana care sponsorizează să dispună de fonduri suficiente, sumă stabilită în functie de numărul de persoane existente în familie la care se adaugă numărul de persoane care sunt sponsorizate. Această conditie, fonduri minime necesare, trebuie îndeplinită începând cu un an înainte de data depunerii aplicatiei si pe tot parcursul acesteia, până ce se emite viza de emigrare. Deoarece aplicatiile pentru sponsorizarea părintilor iau o perioadă foarte lungă (5-6 ani si poate chiar mai mult), bineînteles că viata nu stă pe loc. Compozitia familiei care sponsorizează, precum si a familiei sponsorizate se poate schimba. La fel, cerinta ca suma anuală de care dispune persoana care semnează aplicatia de sponsorizare, trebuie îndeplinită mereu, suma necesară schimbându-se la rândul său în functie de numărul de persoane implicate în procedură.

Până de foarte curând, odată aplicatia de sponsorizare trimisă, sponsorul nu mai putea adăuga un co-semnatar la aplicatie. Sponsorul singur trebuia să mentină un nivel de venit care să răspundă cerintelor de sponsorizare. Aceasta în ciuda faptului că alti membri de familie ar fi putut să contribuie la asigurarea fondului necesar pentru sponsorizare.

Pe data de 19 iulie 2011, Departamentul de Imigratie a introdus schimbări in legislatie legate tocmai de acest aspect. Bazat pe o hotărâre judecătorească de la Curtea Federală a Canadei (Dokaj v. Canada) din 2009, Departamentul a hotărât, în sfârsit, să schimbe legea în asa fel încât ea să reflecte decizia din Curte.

Ce s-a hotărât la Curtea Federală? Dokaj este un aplicant care se afla într-o situatie mult similară cu a dvs. – în sensul că după ce s-a căsătorit si a avut un copil, nu mai îndeplinea cerinta referitoare la fonduri. Atunci, Dokaj a trimis la oficiul de vize o nouă aplicatie, adusă la zi, prin care informa Departamentul de Imigratie că familia i s-a mărit si ca urmare sotia, care face parte acum din familia sa, doreste să devină co-semnatară în procesul de sponsorizare. Deoarece legislatia anterioară nu permitea ca ulterior datei aplicatiei initiale să se poată aduce la zi aplicatia, adăugându-se un co-semnatar, aplicatia a fost refuzată.

La Curtea Federală însă, judecătorul a decis că nu este corect ca, pe de o parte, persoanele care au fost adăugate la compozitia familiei să fie luate în considerare doar ca număr si să se ceară ca venitul sponsorului să fie destul de mare încât să acopere si nevoile acestor noi membri, iar pe de altă parte, veniturile aduse de aceste persoane să fie total ignorate (salariul sotiei care doreste să devină co-semnatară). Deci, într-un fel, includerea era doar pentru un singur aspect, ignorându-se total celălalt component.
Judecătorul a decis că Departamentul a gresit si deci, deoarece sotia este numărată cantitativ la compozitia familiei, la fel trebuie si salariul ei să poată fi luat în consideratie la componenta materială /fonduri disponibile, atunci când sotia/sotul doresc acest lucru.

Deci, în cazul dvs., bazat pe decizia din cazul Dokaj si pe schimbarea introdusă în legislatie pe data de 19 iulie, 2011, veti putea să includeti pe parcursul sponsorizării si venitul sotiei în venitul total de care dispune familia dvs., trecând sotia ca si co-semnatar în aplicatia adusă la zi pe care va trebui să o trimiteti oficiului de vize imediat. Să sperăm că sotia are servici si poate să-si aducă contributia la venitul luat în considerare, precum si că aceasta doreste să fie co-semnatar în aplicatia initiată de dvs. In caz contrar, dvs. singur va trebui să căutati o pozitie care să satisfacă cerinta legată de fonduri disponibile conform legislatiei.
Va doresc succes!


Mihaela Boeriu este consultant certificat în imigratie şi practică în acest domeniu din 1993. Puteţi trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela@cgsconsultants.com
Răspunsurile date sunt generale şi nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultaţi un specialist în emigraţie canadiană.






Mihaela Boeriu - mihaela@cgsconsultants.com    9/4/2011


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian