Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Incepe scoala

Back to school !" este chemarea care se adreseaza, in primul rand micilor scolari, elevilor si studentilor, parintilor, educatorilor de la toate nivelurile - fie ei teachers (educatoare de gradinita, invatatori, profesori in invatamantul preuniversitar) sau university professors.

Alaturi de studenti (in acceptia canadiana - copii si tinerii de diferite varste care studiaza, invata), de dascalii, de parintii acestora, precum si de institutiile, asezamintele implicate etc., noi ceilalti, adulti si varstnici, participam sentimental la sarbatoarea inceperii scolilor, amintindu-ne de timpurile cand si noi eram elevi, apoi studenti, iar cei care au slujit scoala la catedra sunt incercati in fiecare septembrie de nostalgii in plus. Literatura universala, prin reprezentantii ei de frunte, evoca in pagini nemuritoare ganduri si amintiri starnite de redeschiderea scolilor in fiecare toamna.

Ca la fiecare inceput de an, dorinta fiecaruia dintre cei implicati este necesitatea de comunicare, de colaborare, intre toti factorii educationali-scoala, familie, societate.
Competenta oamenilor scolii, ca si experienta si pregatirea unora dintre parintii copiilor si tinerilor, sunt puse in valoare printr-o comunicare sistematica.
Colaborarea forurilor si institutiilor ce au rol in educarea tinerelor generatii nu pot fi decat benefice pentru formarea viitorilor cetateni, lucratori si specialisti in diferite domenii de activitate.

Daca astazi elevul are urechea inclinata adesea spre cell phone si nu spre spusele dascalului, daca astazi elevul se crede adesea destept si atoate stiutor fiindca e capabil sa navigheze pe Internet, profesorul ramane "busola" care poate si trebuie sa ghideze mintile spre adevar si realitate, spre cultura, valori morale si metode de afirmare. Astazi, ca si ieri, dascalul se dovedeste indispensabil, in ciuda unor voci ce cred ca elevii de astazi sunt mai destepti decat cei de ieri si pot invata prin "corespondenta".

Pledam pentru respectul datorat educatorilor, profesorilor, atat in relatia profesor-elev, cat si in relatia profesor-parinte, pentru autoritatea cuvenita profesorilor.
Adevaratii profesori sunt calauze iscusite ce insotesc mintile tinere neexperimentate in fundamentale calatorii de explorare.
Ei nu sunt, pe de alta parte, invulnerabilii eroi, detinatorii absoluti ai adevarului, cum ii vedem in prima zi de scoala.
Invatam cu timpul, de la profesorii nostri, ca sunt si ei oameni cu slabiciuni si pasiuni, care stapanesc, insa, dificilul mestesug de a-si lasa grijile la usa clasei, sunt oameni care, fara a cunoaste toate tainele lumii, au harul de a ne trimite pe noi in cautarea lor.

Profesia didactica nu este una oarecare, ci una de mare responsabilitate care merita sa se afle printre profesiile de prim statut social. Si aceasta pentru ca profesoratul ca vocatie se manifesta prin dra-gostea pentru cunoastere si pentru oameni.
Ea e cea care se transmite. Ea e calea spre cuvinte si metode potrivite, spre rabdare, intelegere, apropiere si respect. Iar invatamantul este un domeniu care, pe buna dreptate, prin importanta sa, creeaza aceasta larga efervescenta.

Cu toata dragostea uram succes la invatatura, in noul an scolar, copiilor si tinerilor din comunitatea noastra din Canada si din Romania, sa se formeze in spiritul adevarului, si concordiei, al respectarii valorilor morale autentice pentru ca societatea viitorului sa se afle pe maini bune.


Puiu Popescu - Observator    9/1/2011


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian