Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


„Somnul ratiunii generează monstri”.

Andreas Behring Breivik, după ce a aruncat în aer fatada clădirii primului ministru din Oslo si a tras fără alegere în 600 de tinerii social-democrati (din care 10% musulmani) dintr-o tabără de vară, stie că... „Voi fi perceput ca cel mai mare monstru de la al doilea război mondial!”
Fără îndoială o aluzie la Adolf Hitler. Justificarea întregii sale actiuni o găsim în „Declaratia de independentă europeană”, 1518 p., care este o reeditare sui generis a ideilor din „Mein Kampf” a lui Hitler. Ambii se consideră salvatori ai Europei, sunt antisemiti si văd ca atare în marxism, chiar si în formă sa inofensivă social-democrata, un pericol de moarte pentru civilizatia europeană.

Hitler detesta masonii, crestinii si pe Winston Churchill. Breivik e mason, îl admira pe Churchill si se considera în „Declaratia... lui de mai sus” 100% crestin!
Totusi Biserica, care l-a botezat, si-a pierdut, după el, complet autoritatea: „Majoritatea protestantilor, inclusiv eu, nu mai au nici un respect pentru biserica evanghelică”. Biserica luterană norvegiana (85% din populatie) „este la cheremul perversei cenzuri «politic corect» si trebuie distrusă, credinciosii urmând a fi convertiti la romano-catolicism si astfel să se refacă unitatea crestină europeană”. Breivik: „Eu cred într-o Biserică, care crede în capacitatea ei de a se apăra si este hotărâtă să lupte pentru valorile si principiile ei”.

În lupta cu marxismul fără nici un Dumnezeu, care tradeza civilizatia europeană si facilitează invazia islamică „cruciatul” Breivik se bazează pe crestinism, asa că a fost considerat initial de politie ca „terorist fundamentalist crestin”, dar marile teme ale fundamentalismul crestin, ca infailibilitatea Bibliei, învierea mortilor, jertfa mântuitoare a lui Cristos, nu-l preocupa însă prea mult pe autorul exhaisivei „declaratii” de mai sus.
El vede în crestinism, Dumnezeu, Biserică, nu atât mântuirea religioasă si viata vesnică, cât mai ales un set de valori culturale în stare să reziste atacului, cântecului de sirenă al marxismului, cenzurii „politic corect” si invaziei islamului în Europa.

Prăbusirea lagărului moscovit, renuntarea la marxism în est si a teologiei eliberării (crestină în formă si marxistă în fond) în vest a luat prin surprindere lumea.
A fost un moment de luciditate si de mare curaj ratat în Europa.
Războiul Rece dintre crestinii occidentali (capitalisti) si cei orientali (ortodoxo-comunisti) s-a încheiat pasnic, nu ca cele două războaie modiale, dar fără refacera unitătii crestine atât de dureros resimtită atât în est cât si vest...
Entuziasmul din 1989 a fost numai un foc de paie. Si dacă „somnul ratiunii generează monstri”, pentru a parafraza un citat celebru, atunci nu-i de loc de mirare că lumea care refuza ratiunea, refuza adevărul, se trezeste cu actiuni criminale. Somnul celor care uită imperativul refacerii unitătii crestine sunt treziti periodic de monstri care cred că sunt cruciati mesianici chemati să refacă unitatea crestină trecând chiar peste cadavre.

Hitler si Breivis au imaginat în manifestele „Mein Kampf” si în „Declaratia...”, un fel de Mein Kampf 2011, un proiect de salvare a Europei de marxisti si invazia semită, care se bazează pe un fundament religioso-fantasmagoric, un amalgam indigest de idei si notiuni disparate. Totusi acest Wetanschauung a generat un regim responsabil de moartea a milioane de oameni în cel de al doilea război mondial si în zilele noastre a peste 100 de victime în Norvegia social-democrata, pasnică si poate cea mai bogată tară europeană.

Prof. Dr. Viorel ROMAN
Akademischer Rat a.D.
Bremen, Germania
28 iulie 2011






Viorel Roman    7/27/2011


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian