Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Dileme - Horoscop

Nu am crezut, nu cred, si nu am sa cred niciodata in horoscop.
Imi dau seama ca vor fi cei care ma vor contrazice, dar eu am sa folosesc aici dreptul meu de libera expresie. Poate ca sunt o exceptie.
Tu afirmi ca horoscopul e ghid in viata ta, eu respect crezul tau si sunt gata sa lupt pentru dreptul tau de a introduce in viata ta ori si ce crezi ca e parte intrinseca a progresului zilelor tale. Dar sunt de prea multa vreme cu picioarele adanc infipte pe pamantul acesta ca sa cred ce un oarecare imi prezice ca m-i se va intampla in saptamana asta, peste o luna sau ani de-acum inainte. Profetii se nasc foarte rar. Rasfoieste cateva ziare, magazine sau posturi de radio si cauta simbolul datei tale de nastere.
Fiecare minte altfel. Niciunul nu se potriveste cu celalalt. Si, la urma urmei, cine i-a inzestrat pe oamenii acestia, ascunsi dupa un pseudonim indoielnic, la ce sursa se adapa, cu vesti despre soarta mea, a ta, sau al oricaruia?
In Webster noul dictionar, folosit in scoli, oficii si acasa, horoscopul este zugravit ca o “observatie” or o “schema ‘ care explica dispozitia planetelor intr-un anumit moment si un grup de auto-increzuti si-au bagat in cap ca ei, si numai ei, au darul de a prezice evenimente din viata pamantenilor doar uitandu-se la stele si pozand in Nostradamus.

A existat la unul din posturile canadiene de radio un cunoscut broadcaster, exceptional de iubit si talentat, Gordon Sinclair, care a contestat prezicerile viitorului lui. Lasam la o parte faptul ca i s-a prezis o moarte timpurie dare el a ras de toti , a trait temeinic si a colectat ani si ani pensia statului. Au curs hohote de rasete cand a citit pe viu un horoscop de ziua lui.
El, in apogeul succesului si al vietii lui, a avut aceeasi prezicere cu un oarecare, aflat la inchisoare pe 25 ani pentru omucidere.
Un alt exemplu? Consoarta mea e nascuta in aceeasi zi, luna si an cu o vecina in cartier, Ele pot pune marturie macar si pe ora exacta a nasterii. Ei bine, inca nu ati avut ocazia sa intalniti doua femei, total diametral opuse. Caracter, purtare, idei, obiceiuri, nimic in comun. Din doua planete deosebite. Comentariile sunt de prisos.

Sa dam Cezarului ce e al Cezarului si sa recunoastem ca exista o stiinta a astrologiei sau cum unii o denumesc “astronomie” si care se ocupa de influenta stelelor pe pamant si de afacerile terestriale. Asa s-a ajuns pe Luna si NASA organizeaza periodic calatorii experimentale in spatiul etern.
Dar toata cinstea si onorurile cercetarilor astrale, nu are nimic de-a-face cu Horoscopul. Discutiile se poarta de cand lumea daca sa dai crezare unui auto-denumit astrolog si subsemnatul acestor randuri nu o sa dezminta niciodata ca citeste aproape zilnic balivernele unora,“unsi” cu talentul in scriptologia prezicerii viitorului.
Dar sa citesti in trei ziare, tot atatea diferite sfaturi si indemnuri care te fac sa zambesti amarnic, e prea de tot. Este ca si cum arunci banii vizitand manuitorii de “tarot”, un dubios deck de carti de joc , o ceasca cu zat de cafea sau un glob de asa zis “cristal” in care un ageamiu priveste si iti prezice viitorul, lung in raport cu numarul bancnotelor pe care trebuie se le dai inaintea sesiunilor.

Este de-a-dreptul distractiv sa asculti pe cei “dotati” cu imputerniciri solare. “Oh, tu esti Capricorn si nevasta ta Rac?” “Si v-ati casatorit?” “Fecioara” este harazita sa fie perfecta si meticuloasa la disperare. Eu sunt un “Virgo” dar sotia mea nu a gasit inca un caz mai dezordonat si imperfect. Evita “Leul”! “Segetatorul” cu “Berbecul”? Niciodata ! “Varsatorul”, da, inspira incredere. Alti haraziti de soarta iti vor sopti la ureche alte “brasoave”, depinde la ce sursa de cunostinte zodiace s-a adapat ani si ani. Potrivit surselor lor, au proorocit anul 2000 ca sfarsit al ceea ce noi cunastem a fi omenirea. Am supravietuit si “ruptura” profetilor mincinosi din Sambata lui 21 Mai 2011.

Acum au amanat totul pe anul 2012. Sa-i asculti si sa-i crezi ? Profetia mea? Vom ciocni paharele la finele anului 2012 si ne vom ruga pentru anii urmatori.
Poate ca ma simt deacum ostracizat de colportorii “stiintei” zodiace si viata de aici ne da dreptul si libertatea sa-i ascultam sau nu, sa ii credem sau nu.
Nu am auzit inca de o actiune agresiva din partea acestora. Dar cat ma priveste pe mine, eu am sa continui a ma tine departe-departe de prezicerile lor, nu le consider serioase si, la drept vorbind, nu au nici o baza stiintifica.
Horror-scop-ul este o inventie si atata vreme cat se vor gasi urechi gata sa asculte, sau cititori gata sa inceapa citirea ziarelor cu preziceri, Dumnezeu sa stea la dreapta lor.
Pentru ca, in cazul in care ii intrebi ce va aduce viitorul, prevestitorii zodiacelor iti vor raspunde ca “ehey, viitorul nu mai este cum a fost odata !”.


Harry Beer    7/5/2011


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian