Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Noaptea magică de Sânziene


În noaptea de 23 spre 24 iunie, în fiecare an, magia reînvie în sufletele noastre, ale tuturor celor care stim ce înseamnă Noaptea de Sânziene.
Chiar cu câteva zile înainte avem parte de un alt eveniment important - pe 21 iunie trecem în solstitiul de vară si ne bucurăm de cea mai lungă zi a anului, această zi fiind dedicată Soarelui.
Din mosi strămosi au rămas povesti legate de această seară magică, au fost păstrate ritualuri care se mai practică si în prezent.
În noaptea de Sânziene se spune că îti poti afla destinul, îti poti visa ursitul, punându-ti sub pernă flori de sânziene, frumoasele flori galbene cu un miros destul de puternic si totusi subtil.
În această seară se iese la cules de plante magice - plantele pe parcursul noptii, în special ferigile, iarba fiarelor, mătrăguna si altele, capătă puteri care ne sunt necunoscute si care ajută nu doar la vindecare, ci si la protectia celui care le poartă si la aflarea unor taine ascunse.
Pe 24 iunie se culeg plantele medicinale, despre care se spune că în ziua de Sânziene sunt la potenta lor maximă, se culeg florile de sânziene care sunt simbolul acestei zile si care îi protejează pe cei ce le poartă.
Noaptea de Sânziene, asa cum este si noaptea de Paste, cum este noaptea de Sfântul Gheorghe sau de Sfântul Andrei, este prielnică pentru descoperirea comorilor.
Se spune că în această noapte, deasupra comorilor ascunse se va vedea o lumină, dacă este ascuns aur va apărea o lumină gălbuie, dacă este altceva va apărea o lumină argintie.
Mai mult, se spune despre comorile care sunt blestemate, că lumina ce apare deasupra lor este violetă.
În satele din România încă se păstrează aceste traditii vechi - se culeg florile de sânziene, se culeg plante medicinale si există încă multe alte ritualuri despre care multi dintre noi nici nu stim. La bunicii mei, în fiecare an în noaptea de Sânziene se fac mai multe focuri, la fiecare foc se adună câte un grup de oameni care stau si sărbătoresc această noapte magică. cei mai curajosi sar peste foc, în timp ce ceilalti mai putin curajosi îsi povestesc câte una alta, sau se bucură de energia acestei nopti.
Se crede că cei care au curajul să sară prin foc în această noapte de Sânziene se va purifica si că în următorul an va fi aparat de boli, de spirite si va fi fericit.

N.O.
Si pentru prieteni Observatorului , aceasta seara - noapte de Sanziene, este un prilej de aniversare.
Acum 16 ani incepeau seratele si intalnirile noastre literare.


Mitel Popa    6/12/2011


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian