Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


De vorbă cu Penelope Cruz

In cadrul comunitătii de celebritati din Hollywood, sint multi cei care vorbesc cu apreciere, admiratie si respect despre Penelope Cruz - acest talent autentic spaniol care s-a impus asa de puternic in lumea filmului. Spre deosebire de multe dintre actritele ce populează Hollywood-ul, Penelope radiaza o frumusete exotica extraordinara, însotită de un accent fermecător, chiar dacă vorbeste în limba ei maternă spaniola, sau engleză, franceză or italiană; cu umilintă îsi cere scuze pentru ca sunt limbi secundare. Aceasta, desigur, nu o impiedeca să joace cu usurintă roluri în oricare dintre aceste limbi, ceeace creează invidia cu oricine le vorbeste. Este atât de sincera, eclatanta , calduroasa si, mai ales, plina de farmec, incit, cu siguranta, te cucereste.

RA: In primul rând vreau să te felicit pentru ca ai devenit mama!
PC: Multumesc foarte mult, Ray!
RA: Eveniment care ma determina sa te intreb cit de mult te-a influentat sau schimbat in viata ta personala si profesionala?
PC: Mai mult spiritual decât fizic, Ray, deoarece regizorul Rob Marshall a fost foarte grijuliu si a programat toate scenele mele chiar de la începutul sarcinei, asa, ca să arăt nu prea mare, mai târziu!
RA: Mă întreb cum te simti ca mama, cât de mult te-a schimbat acum, când ai un pirat mic al tau in insula voastra?
PC: Sunt atât de fericita...chiar foarte fericita: cred că m-a schimbat imediat; este ceva foarte greu de explicat, crede-ma! Ce simt? Este atât de profund...este cel mai frumos lucru din viata noastră. Wow! un sentiment sacru, desigur!
RA: De acord; ai avut scene extraordinare care te-au solicitat fizic, cum ai avut curajul de a le face dat fiind conditia asta?
PC: Asa cum am spus, în primul rând, am fost la începutul productiei, în al doilea rând, m-au protejat si au insistat că nimic rău nu se va întâmpla cu mine si, în al treilea rând, sunt destul de atletica fiind instruita ca balerină, asa că am stiut cum sa ma misc. In plus, m-am bucurat de fiecare moment in aceste scene!
RA: Deci, care au fost problemele întâmpinate in scenele care ai filmat in aceasta conditie?
PC: M-am simtit foarte bine. Si toata echipa de filmare stia. A fost foarte important pentru mine că toti stiau. Pentru a fi sigur, dacă nimic altceva, am fost deja atât de sigura, ca si cum am lucrat cu propria mea familie si rude. Sunt foarte recunoscătoare de relatia mea cu ei. Le-am spus, de îndată ce am stiut. Toti au fost foarte grijulii. A fost destul de amuzant sa fiu imbracata ca un pirat, sa joc acest personaj dur, si sa fiu tratata cu atata delicatete de către toată lumea, ca persoana insarcinata. Toti au fost extrem de atenti si m-au aparat. Desigur, n-am făcut niciodata nimic periculos. Ne-am antrenat pentru coregrafiile necesare cu luni înainte de fotografiere; asta într-adevăr
a ajutat pentru că am stiut toate miscarile, chiar si in somn, din cauza acestor luni de
exercitii.
RA: Stiu că în Puerto Rico sunt locuri in care este atât de cald ca a trebuit să te desbraci de costume si să-ti pui o bluză, pantalonasi scurti, etc. si să sari în apa de indata ce aveai o pauza de filmare; ce altceva ai mai făcut cat ai fost acolo?
PC: Aceste două zile in Puerto Rico au fost cele mai dure pentru mine, din cauza căldurii! Era teribil de cald plus ca, avind de turnat cu elicopterul, am fost lipsita de comfortul nostru normal cu dusuri, bai ... , etc., deci, a trebuit să continui sa lucrez, sa intru, si sa ies din apă la fiecare cincisprezece, douazeci de minute, ca si cum m-as fi dus, stii, la toilette... cind aveam nevoie! Cum poti uita asa ceva! Dar, chiar si atunci, am râs tot timpul, da, da, chiar am făcut-o...ne-am amuzat copios!
RA: Inca de copil visai sa devii actrita... cat de mult te-a influentat ideea ca te bucuri pretinzand ca joci caractere extreme, inclusiv cel al unui pirat?
PC: Ei bine, cred că lumea unui pirat este una foarte atractiva....ca fetită, am tot jucat asta ...zilnic ma treazeam cu o personalitate diferită. Stiam că am vrut să fiu actrita de cand aveam cinci ani: intotdeauna m-am trezit cu o energie complet diferita, in fiecare zi. Sunt sigura că ma-am jucat asa de câteva ori. Dar când Rob mi-a oferit acest film, am spus da, chiar înainte de a citi scenariul... si, ceeace a fost o mare surpriză, a fost atunci când am desscoperit ca rolul era al unui...pirat, unul real, la fel ca în timpul copilăriei când visam ca eram unul dintre ei, si inca degizata in baiat ... acest caracter este atât de puternic si are umor atât de mare incat m-i s-a potrivit imediat, ca o mănusă, lucru care m-a facut extrem de fericita. Nu a mai fost nevoie sa zic: da, Rob! Ii spusesem deja inca inainte de a citi scenariul! Rob este Rob, si cu el nu trebuie sa te tocmesti deloc; stie deja ce rol poti face, si asta este enorm in cariera uni actor si relatiile lui cu un regizor de asa o anvergura. Da, eu spusesem ca sint de acord fara sa stiu despre ce era vorba! Am fost asa de norocoasa, ca nu imi vine sa cred! Uimitor, nu? Era aproape sa lesin de fericire ca voi avea posibilitatea sa fiu din noi fetita la cinci ani, sa fiu micul pirat pe care mereu il visam...plus faptul ca voi lucra din nou cu Johnny Depp, unul din marile mele icoane cinematografice pe care nu incetez o clipa sa il admir....
RA: Hai sa vorbim, putin, despre cum a fost această experientă pentru tine, cat de mult ai simtit ca esti un leader, in rolul tau de pirat, mai ales ca femeie?
PC: Vreau să spun că m-am simtit foarte puternica in acest rol, tocmai ca, fiind femeie, eu eram cea care dadea ordine barbatilor din jurul meu si care erau...pirati! Acest caracter trăieste într-o lume în care bărbatii fac decizii si, ca femeie, ea trebuia acum sa dau ordine; este, deisgur, o cucerire a pozitiei femeii pusa într-o situatie în care trebuie să fie extrem de autoritara cu toti cei din jurul ei, mai ales ca erau pirati!
RA: Ai găsit o atractie deosebita în acest rol, sint sigur?
PC: Da, tocmai pentru ca ma lega de visurile copilariei, era si normal sa simt asa!
RA: Oare acest lucru se aplica puternic ca atractie la alegerea rolurilor? In primul rând, au fost micile filme spaniole în cadrul căruia Almodovar a inteles talentul si temperamentul tau si l-a slefuit. Ca apoi, sa te gasim, pe neasteptate, jucind in în Sex & the City, dupa carer ti s-a oferit un rol important în Melancolia a lui Lars von Trier, dar pe care l-ai refuzat preferind sa fii unul din Piratii din Carribeans, film major, intradevar!
PC: Ei bine, cineva trebuie sa se ia atât dupa intuitie cat si dupa vechi aspiratii, cum a fost, de exemplu, coincidenta cu visurile copilariei mele de a fi un pirat, cindva, ca actor! Dupa cite vedem, aici au fost citeva circumstante care au jucat un rol hotaritor pentru mine, plus faptul ca am putut lucra din nou cu Johnny Depp si Rob Marshall, lucru la care am sperat de mult. E mai rar ca asa ceva sa se intimple de doua ori in viata, right?
RA: Cum compari filmarile din Europa cu cele din Hollywood?
PC: Depinde in mare parte pe sensibilitatea regizorului si modul lui de lucru. Unii sunt mai organizati si altii mai putin; unele studiouri mi se par mai calde, altele conduse de actiune, mai aspre; unele echipe sunt mai sensibile la femei, iar unele nu sunt. De asemenea, depinde de poveste si localizarea ei. Depinde mult si ce senzatie este generata in pielea personajului intruchipat în această perioadă de timp; modul in care cineva este îmbrăcat, este de asemenea, extrem de important. Cu alte cuvinte, o notiune a mediului inconjurator in care personajul traieste si noi actorii trebuie sa-i intram sub piele. La un moment dat, nici nu mai iti dai seama ca te afli in Europa sau America, daca esti asa de profund intrat in pielea caracterului, in timp ce se filmeaza.
RA: Stiu că esti implicata în domeniul modei. Ai de gând sa lansesi si o linie cu profil de pirat?
PC: Nu; sora mea si cu mine facem o linie de design pentru vogue care se vinde foarte bine, actualmente, in toata Europa; dar nu in profil de pirat! Sperăm s-o facem pentru mai multi acesta linie ca sa putem sa o extindem alaturi de altele, dar, ar trebui să sti, cu exceptia faptului că ne place, nu suntem profesioniste, nici eu si nici ea. Sora mea e mai buna deci mine, la asta: are mai multe rabdare! Ca fetite, îmi amintesc ca ne uitam la reviste si adaogam culori deasupra rochilor din poze pretinzand ca eram creatoarele lor, si acum am ajuns să o facem in realitate, ha!
RA: Ai lucrat cu Almodovar, Woody Allen si, acum, cu Rob Marshall... ce ne poti spune despre acesti mari regizori?
PC: Hmm ... Rob, pentru mine este ca o persoana din alta lume...E atât de politicos si de bun...Este absolut fermecător, ca un adevarat maestru Zen: întotdeauna e calm, atat de relaxat, cred ca nimic nu-l poate tulbura! Poate avea o scena cu 500 de figuranti, explozii uriase cu multe alte socuri.....niciodată nu-si pierde cumpătul; este asa de bun, cu toata lumea, de parca il stii decind pamintul! Admir si respect asta la el, este într-adevăr bunatatea pamintului, as putea zice! Pedro Almodovar...stii sentimentele mele pentru el: am lucrat de patru ori cu Pedro. Este unul dintre cei mai apropiati prieteni ai mei. Il ador! E este unul dintre cei mai amuzanti oameni de pe pământ: nu stii niciodata ce se va întâmpla mai departe, mereu vei avea o surpriza dela el, asa, pe neasteptate, ca nu te mai saturi sa lucrezi cu el! Pedro este izvorul meu cel mai mare de inspiratie, si în viata mea, mai ales când lucreaza cu noi; el este motivul pentru care m-am decis sa devin actrita. Cu cat lucrez cu el mai mult, cu atat vreau să continui s-o fac...Woody Allen? Ma consider extrem de norocoasa sa lucrez din nou, în vara asta cu el, la Roma. Woody este extrem, chiar foarte amuzant! Este atât de interesant, incit tare as vrea sa scriu o carte numai despre el, de modul in care vorbeste si mai ales ce vorbeste! Nu ma satur sa il ascult! Cand mi-a trimis un cadou pentru fiul meu acum cateva zile, mi-a zis, "tratează-l bine. aminteste-ti ca intr-o buna zi ar putea sa împinga scaunul tau cu rotil!" deci, nu sti dacă trebuie să râzi sau să plângi cu tot ce-i iese din gura! Asta este ... cu el nu te plictisesti niciodată!
RA: Intrucât te afli în Hollywood, ma intreb cu voce tare: oare au devenit toate visele tale o realitate? Ce altceva ai mai dori sa se intample in viata ta?
PC: Să continui să lucrez cu artisti mari ca sa pot continua sa invat. Este adevărat că atunci când am ajuns aici, am gasit primul meu agent la CAA, care stii, e o agentie aproape de neatins! După ce am făcut Jamon Jamon si Belle Epoque, aceasi persoana m-a sunat si mi-au zis: vreau să te reprezint din nou, Penelope! Am fost atât de fericita să am un agent chiar daca nu locuiam in SUA! Si a început să-mi trimita scenarii acasa, in Spania, ca aveam tot timpul senzatia ca visez! La prima mea conversatie cu el, este adevărat, că am vorbit in foarte putina engleză; am indraznit sa-i spun ca vreau sa joc cu din nou cu Johnny Depp si el mi-a reamintit că o sa treaca niste ani ca sa imi slefuiesc engleza......si asa a fost...pentru mine Johnny este unul dintre cei mai mari artisti pe care i-am întâlnit vreodata; mi-a devenit un foarte bun prieten: e un om de mare încredere, inteligent si amuzant; te poti baza pe el. Problema mea cu el este că nu ma pot opri din râs când lucram impreuna: am avut de citeva ori dificultati pe platourile de filmare pentru care ne-a blocat timp de două ore si nimeni nu a putut termina scena ... nu ne mai opream din ris! Are un simt al umorului extraordinal de puternic!
RA: Având o recunoastere distinctiva in USA si peste hotare, ce simti? Ai o casa aici, o stea pe strazile Hollywood-ului, filme majore care ti se ofera, ce altceva mai visezi?
PC: Nu simt nici o diferentă fată de modul în care am fost si sint acum, Ray, crede-ma! As vrea să ma opresc in a face trei filme pe an caci e obositor, mai ales acum că am un copil si o căsătorie fericita; o dată pe an o filmare este suficienta, cu conditia ca sa fie o poveste extraordinara, cu un rol adecvat pentru mine.
RA: Pari foarte bine ancorata; ma intreb care ar fi cea mai mare dezamagire din viata ta, profesionala cât si personala?
PC: Boala, suferinta ma ingrozeste, Ray, si cred că cel mai important lucru care-l avem este sănătatea; chiar dacă sună ca ca o zicala veche din batrani; sanatatea continuă să fie cel mai important moment pentru noi toti si, deci, sunt foarte recunoscătoare ca sint sănătoasa, crede-ma!
RA: Da, intr-adevar, ai dreptate; altceva, ce ne poti spune despre alura ta de mama insarcinata si cum de ai reusit sa iti revii la vechea silueta? Acum, ca ai un copil, cum de mai reusesti sa mai ai grije si de tine?
PC: Da, buna intrebare: in special ca femeie, esti si mai ocupata acum, cand ai copii. Noroc ca am dansat timp de 17 ani in viata mea, caci vroiam sa devin o balerina profesionista. Când am început să fac filme, am avut de a alege una dintre cele două lucruri. deci ... exercitiul a fost întotdeauna parte din mine... m-a făcut să mă simt mai fericita; îmi place baletul, dansul si exercitiile de balet, chiar mai mult de cele de gimnastica facute la aparate, etc...sunt obisnuita cu alt tip de disciplină, care este foarte greu, dar este mult mai distractiv decât cel de antrenament la o sala de sport; aici ai muzica...in fine, uneori mai incerc si acolo, chiar daca nu imi place.
RA: Desigur, face parte din a-ti modalitatile de mentinere a formei, nu?
PC: Da!
RA: Am remarcat cat de rapid te-ai intors la normal dupa ce ai nascut copilul... a fost genetic sau ai lucrat cu adevărat ca sa-ti revii?
PC: Am citit o multime de lucruri despre aceste împrejurări similare, de exemplu, diete diferite; multi din jurul meu au spus ca făceam unele diete ciudate, nu e adevarat! Dieta mea este dieta mediteraneană. Acest lucru este o mâncare bună. Mănânc bine, îmi place să mănânc!
RA: Poti sa fii mai specifica, de exemplu: ai o mincare mai favorita care nu te ingrasa?
PC: Imi place bucataria spaniola. si când nu sunt acasa, mi-e dor sa gatesc! Stiu să gătesc. Si in special dupa retele noastre spaniole si chiar cele italienesti. Deci, diete ciudate pentru mine nu exista, nu le cunosc, nu le incerc, asta este!.
RA: Rob mi-a spus că a încercat să turneze majoritatea scenelor cu tine chiar la inceputul filmarilor din cauza sarcinii,...ti s-au ajustat hainele, s-au facut costume speciale pe masura c-a trecut timpul ca sa incerce sa ascunda progresul sarcinii?
PC: Da. Au făcut-o la fiecare câteva săptămâni sau în fiecare lună si jumătate, sau cand am avut unele alternări mai mult, au avut timp să lucreze suplimentar. au fost foarte atenti si buni să o facă.
RA: Deci, acum te întorci la Roma... ce gandesti Lucrand acolo, de data aceasta cu Woody Allen? Stiu că nu poti spune nimic despre film, ci doar experienta de lucru acolo..
PC: Ah, iubesc Italia. Imi place char foarte mult sa lucrez acolo. Si-mi place limba. După filmul cu Woody, am de gând să lucreze cu Sergio Castellitto mai târziu, în toamna. Si o parte a filmului va fi filmat în Roma. asa ca o sa petrec o gramada de timp acolo. Imi place acest oras. Este unul dintre cele mai frumoase orase din lume. si bucataria de acolo ...mamma mia!
RA: Ce limba utilizezi atunci când actiunea cere sa vorbest;: în spaniolă, engleză, italiană sau franceză?
PC: Ei bine, e doar mai mult de lucru suplimentar, deoarece acestea sunt limbile mele secundare. Este ca atunci când lucrez în limba spaniolă si ai de a face cu un accent diferit. Vrei nu vrei, ai mai mult de lucru si pui ore mai multe in repetitii. Acum, ca am de gând să lucrez din nou in Italia, consider o ocazie formidabila pentru îmbunătătirea aceste limbi si e ca si cum ... caracterul are un accent diferit sau o altă limbă, ajută să creezi pe cineva complet diferit de tine. Imi plac limbile. Imi place acel extra ... extra.
RA: Atunci o sa te amuze sa fi in România unde 60 la suta din limba este italiana!
PC: Aha, România... grozav...ai cumva o poveste buna de filmat aolo?
RA: Sigur c-o am...numai ca trebuie s-o ajustez... in continuare, se pare ca actoria iti vine foarte natural ... cum te afecteaza personal, atunci când ai terminat de filmat si te intorci acasa?
PC: Vrei sa spui in fiecare zi? Aceasta depinde de rol si caracter. Când am făcut filme ca Volver sau Nu te misca, or filme italiene facute cu Sergio, unele personaje sunt mai greu să le părăsesti pe platoul de filmare când te duci acasă. In mod normal, cand faci o comedie, e mult mai covenabil sa pui aceste caractere la odihnă pentru câteva ore, în fiecare noapte. Dar daca acestea provoacă o revolutie mare în tine, e greu să nu le iei acasă, în fiecare noapte. Dar incerc ... încerc să le separ, pentru că la sfârsit, cred că este mai bine pentru rezultatul zilei urmatoare de lucru dar si pentru stabilitatea ta mentală.
RA: A existat ceva special care ai învătat în acest sens in ultimul film?
PC: Desigur! Am învătat cum să lupt cu sabia! Am avut profesori foarte buni din echipa care au făcut toate filmele cu piratii. Si ei sunt cu adevarat impresionanti, lucrurile pe care le pot face sint incredibile. Am fost mereu îngrijorata pentru ei mai mult ca pentru mine!. Se aruncau peste tot. Si se luptau cu adevarat! Dar au control total a ceeace fac si nici unul dintre ei, nu s-au rănit, absolut nici unul! Oamenii care sar de pe faleza inalta pentru că au fost împuscati ii vezi într-adevăr ca au făcut-o ... si m-am dus si eu sa ma uit cum a făcut-o. Inima mea a batut extrem de rapid ... nu stiu cum pot ... căci au fost cam 100 de metrii. Dar, pentru mine ca spectator a fost distractiv. Ai de a învătat o multime de lucruri ciudate. Am innvătat odata cum să galopez o cămilă într-un film atunci când am făcut Sahara, am învătat o multime de lucruri interesenate.
RA: Imi amintesc ca esti un actor foarte obsesiv; stiu că esti chiar foarte emotionala, si daca nu ai fost multumita cu scenele, ai vrut ca Rob sa le filmeze din nou, e adevarat?
PC: Da, ma rog...asta este, asa sint eu si nici nu cred ca ma voi schimba niciodata!
RA: Acum, că ai dobândit o experientă si atât de mult succes, ce sfaturi ai da tinerilor actori care doresc sa ajunga la Hollywood?
PC: De a fi sinceri cu ei însisi si de a se intreba dacă au destula pasiune pentru a se instrui si persista împotriva tuturor piedicilor in aceasta cetate legendara a filmului, atunci sa insiste, altfel, vor pierde timpul degeaba!
RA: Cum vezi anul acesta festivalul dela Cannes?
PC: Cannes.......da, am fost de multe ori acolo. Iubesc Cannes. Intotdeauna mi-am spus pare ca un film de Fellini.. rămâne acelasi de atâtia ani. Este ... magic si in acelas timp un loc stresant, teribil de obositor. Adevarul este ca e bine să participi intotdeauna acolo, este o celebrare a filmelor. Toti ajungem acolo pentru a onora cinematografia mondiala. Am fost de atâtea ori... în anii care nu merg, imi lipseste ... Imi place foarte mult Thierry Frémaux, modul în care el lucreaza, ceea si ce face cu festivalul. Si, bineînteles, Gilles Jacob ... toata munca grea pe care a facut-a lungul anilor. Cred ca trebuie mers la Cannes in mod regulat, ca la o academie. Consider ca trebuie. Este un festival care se imbunatateste din ce in ce mai mult si arata filme din ce in ce mai bune.......
RA: Cum compari Festivalul dela Cannes cu celelalte festivaluri majore din lume, de exemplu cele dela Venetia, Roma, Berlin, Toronto si chiar San Sebastian?
PC: Toate au menirea sa promoveze lumea filmului din fata si din dosul aparatelor ceeace ajuta mult la comercializarea lor...desigur, fiind orase diferite ofera o ambianta aparte, mai ales ca filmele in premiera sunt intotdeauna extrem de diferite.

N.O. Interviul continuă, in forma tipărită a Observatorului




De la Ray Arco, corespondentul nostru din Hollywood    6/10/2011


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian