Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


De vorba cu Reese Whitherspooon

Imbrăcată într-o rochie burgundy cu mâneci scurte, făcută de Roland Mouret si pantofi cu toc înalt făcuti de Armani, un inel de logodnă cu diamante de două carate, după care a urmat altul de patru la cununie, această blondă flamboaiantă, de statură mijlocie, este numai zâmbete în ciuda tuturor problemelor.
RA: Salut Reese, nu ne-am mai văzut de mult !
RW: Da, e adevărat !
RA : Povestea asta „Water for Elephants” e într-adevăr impresionantă... poti să dezvălui relatiile tale cu un circ de pe când erai mică si impresiile pe care le-ai avut atunci si de-a lungul anilor ?
RW: Adevărul este că am avut putină experientă reală, doar prin cărtile lui Mary Ellen sau fotografiile lui Diane Arbus care m-au inspirat si adevărul este că nimic nu se compară când esti la fata locului printre animale! Atmosfera, însă, nu este departe de ceea ce se întâmplă când se turnează un film !
RA: Aha, vrei să spui că, turnând un film, este ca si la circ ?!
RW: Ei, nici chiar asa! Dar nici nu e prea departe, doar că nu avem animalele exotice în fiecare zi !
RA: Dar ai vizitat totusi un circ sau două când erai copil, nu ?
RW: Da, sigur, care copil nu visează să fie dus la circ? E totusi o experientă unică !
RA: Tot asa ca si experienta de a fi îndrăgostită din nou si măritată a doua oară ?
RW: Văd că mă tragi de limbă, Ray !
RA: Sunt total nevinovat ! Dar stii cum e cu cititorii nostri..., sunt foarte curiosi.
RW: Ca orice alt film, povestea asta este o fantezie bazată pe unele cazuri adevărate, iar rolul meu sper că transmite ce a simtit personajul în căutare de măcar o oportunitate de a-si îmbunătăti viata, asa scurtă cum e, dar in care cineva poate totusi să-si realizeze visurile...; eu cred în asta si în fericirea pe care o poate aduce!
RA: Te-ai exersat mult cu elefantii si celelalte animale sălbatice ca să fii relaxată si să poti reusi să faci toate salturile respective etc.?
RW: Oh, absolut ! {ntâi am fost introdusă la scoala de circ ca să mă obisnuiesc cu atmosfera, aparatura, exercitiile, înăltimile etc. si am fost antrenată trei luni ca să ajung cât de putin la un nivel semi-profesional acceptabil, după care am vizitat si ferma unde elefantii trăiau cu adevărat ; erau sase si mi s-au arătat rutinele prin care treceau si prin care eu trebuia să le trăiesc...si, spre mirarea mea, antrenamentul cu caii a fost mai greu decât cel cu elefantii, mai ales când o faci fără hamuri care să te protejeze...asa că am căzut de câteva ori de pe cal ; odată a fost chiar pe la ora 3 dimineata când mă antrenam - si mi-a rănit mai mult mândria decât corpul..., asa că, te sui înapoi pe cal si încerci să-l stăpânesti !
RA: Ca să nu te stăpânească el pe tine! Am înteles !
RW: Noroc că am crescut cu cai, călărindu-i când eram mică !
RA: }i de când erai mică radiai cum radiezi acum, sau mai ajuti cu make-up ?
RW: Ah, nu ! Sunt culorile mele naturale ! Ce vrei, trăiesc o viată minunată si mă simt chiar foarte norocoasă turnând în filme de care sunt foarte mândră...; e adevărat că am avut îndoieli după divort, dar n-am vrut ca să-mi fie frică de alte relatii si nici de un al doilea mariaj, asa că sper că nu este o greseală să încercăm să fim fericiti după cum ne cad cărtile.
RA: Ai apucat sa vezi filmul „The greatest show on earth?” înainte de ai filmat la circ ?
RW: De obicei, n-o fac, dar de data asta mi s-a părut necesar, ca si, de altfel, citind cărti despre circuri si viata lor si, mai ales, marele Barnum and Bailey unde lăsau copiii, printre care si eu, să calărească pe elefanti.
RA: Te-a influentat mult ?
RW: Indeajuns ca să nu-mi fie teamă să-mi aduc si copiii mei la circ, de exemplu la Cirque du Soleil de care sunt absolut fascinată! Plus că m-a uluit modul în care toti au grijă unul de altul, exact cum o facem noi pe platoul de filmare.
RA : Ei da, dar Cirque du Soleil nu este un circ adevărat…, este total diferit de circul real !
RW : Eu cred că da, chiar dacă nu au animale… acrobatiile sunt unice, îti taie respiratia !
RA: Da, e adevărat. Eu, personal, sunt si mai uluit de alt fenomen în viată : cum se face că doi oameni se unesc, de exemplu, cum s-a întâmplat la tine, având o a doua căsătorie ! Cum v-ati cunoscut ?
RW: Ah…sunt sigură că Jim ar fi vrut să povestească, chit că nu vrea ca lumea să stie prea mult despre el. Ne-am cunoscut de câtva timp…prin diferiti prieteni si colegi...si ne-am plăcut îndeajuns ca să fim mai mult împreună, sa râdem si să dăm jos barierele conventionale, să ajungem să simtim că ne-am născut cu adevărat unul pentru celălat. Este exact cum zice proverbul: spune-mi cu cine mergi si o să stiu cine esti, sau cam asa ceva.
RA: Dar cum ai stiut că el e într-adevăr special ?
RW: Am stiut pentru că m-a cerut de nevastă si i-am zis da imediat ! N-a trebuit să mă gândesc mult căci am simtit că era natural ca să rămânem impreună, dat fiind că, în acel moment, era exact ceea ce îmi trebuia mie, o nouă viată.
RA: Dar, între noi fie vorba, esti o femeie cu experientă si o artistă desăvârsită, ceea ce-ti umple viata din plin ; de ce un nou partener cu care ai putea avea dureri de cap, dacă nu din cauza lui, ci din cauza situatiei că si el este în show-business...
RW : Am simtit că era ceva natural care umnplea golul dintre dragoste si viata de lucru care-mi cere multe sacrificii pe platoul de filmare si unde stăm enorm de mult ; când vii acasă, vrei sa ai pe cineva cu care să vorbesti, să împărtăsesti prin ce treci zi de zi, să te înteleagă, să fie cu tine.
RA: Care va să zică, un jurnalist nu ar avea nicio sansă ?
RW: Eh, nici chiar asa !
RA: Dar să revenim la film si circuri...; nu stiu de ce, dar încă de copil, de când le vizitam, cu exceptia clownilor, mi s-au părut pline de cruzime vis-a-vis de animalele respective..., mai ales când am aflat cum antrenau ursii să danseze, punându-i pe jeratec... sau biciuind tigrii să sară printr-un cerc de foc etc. Asa că n-am mare respect fată de circuri cu animale. Esti de acord ?
RW: Nici eu, nici studioul Fox si nici antrenorii veterani nu am fi acceptati dacă s-ar auzi că ne comportăm cu cruzime fată de aceste animale. De altfel, cei doi antrenori care cazează animalele nu au copii si, deci, le tratează, într-adevăr, ca pe propria lor familie...9,000 pounds babies! Ha! Adevărul este că antrenorii sunt adepti fanatici la ideea de a antrena din timp pe copii care trebuie educati de mici să nu fie cruzi cu animalele - câini, pisici si restul. De aceea, trebuie dusi pe unde se poate, la grădinile zoologice si chiar la circuri unde pot vedea că oamenii pot trăi cu alte specii fără să se mănânce între ei.
RA : Ce te-a impresionat cel mai mult la elefanti ?
RW: Poate faptul că sunt foarte sociabili...; într-o noapte, când am lucrat cu ea – este o femelă – ne-am culcat foarte târziu si a doua zi a trebuit să ne sculăm devreme, am observat că si ea era foarte obosită. Când i-am întrebat pe antrenori de ce e asa lenesă, mi-au spus că a stat de „vorbă” tot restul noptii cu prietenele ei, tot elefanti. Ha! I-am întrebat cum vine asta? }i m-au lămurit că ea are „gasca” ei de fete care erau îngrijorate că a întârziat etc. Fantastic! Iar când eram pe platou, venea să mă miroase si să se joace cu mine si ceilalti colegi pe care-i aprecia si cu care se împrietenise.
RA: Să stii că, de câte ori te văd, mă impresionezi si mai mult !
RW: De ce?
RA: Nu numai pentru că muncesti mult, dar ti-ai perfectionat talentul, ai devenit foarte atentă în selectarea caracterelor pe care să le joci. In general, văd un fel de atitudine bravado pe care nu multi o au. De unde atâta dârzenie si curaj ?
RW: Thank you pentru compliment... poate ar trebui să datorez asta nebuniei tineretei...; adevărul e că, pe măsură ce îmbătrânesc, devin mai nervoasă si mă reped să fiu de acord cu ceva si apoi chem pe agentul si managerul meu ca să mă scoată din contractul preliminar de a juca într-un film care mi s-a părut grozav ca idee, dar mai târziu n-am mai avut chef căci nu-mi mai sunau clopoteii despre acel subiect. }i, de obicei, intru în panică 5 zile înainte de a începe filmatul.
RA: Este din cauza tensiunii la locul de muncă sau si din cauza paparazilor si a presei în general care vânează scandaluri ?
RW: }i una, si alta...este o linie subsire pe care multi n-o respectă !
RA: Hai să întoarcem pagina din nou ! Ce-mi poti adăuga despre persoana ta ca om, ca femeie cu anumite preferinte etc.? Cu alte cuvinte, Reese din dosul scenei ? Ce stil de mobilă, de exemplu, îti place? Ce gusturi culinare ai - si asa mai departe?
RW: Okay...ca mobilă, ceva traditional; recent am început să introduc mobilă ceva mai modernă, dar solidă pentru că am 3 câini si 2 copii nebunateci care sar si se joacă, sărind ca la circ....., deci nimic cu plăci de sticlă. Cât despre gătit si arta culinară, ha! Cresc o multime de verdeturi în grădina din spatele casei ca să am tot timpul prospătură...., am învătat să gătesc câte ceva de la bunica mea, dar cine are timp? Cât despre ce-mi place să colectionez..., sunt serviciile de tacâmuri si farfurii ale bunicii, tot felul de animale si păsări din ceramică. Are, într-adevăr, o colectie superbă si nu o refuz niciodată când îmi dă câte ceva din piesele ei ca să le instalez în bucătăria mea. Si uite asa !

restul interviului poate fi citit in forma tiparită a Observatorului
de la Ray Arco- corespondentul nostru la Holywood    4/15/2011


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian