Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Lumea Culorilor -Culorile camerei copilului

1 IUNIE - luminoasa sărbătoare a „Zilei Copilului” ! Această zi a fost menționată pentru prima data la Geneva în august 1925 la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, când 54 țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului și au introdus „Ziua Copilului”. Pentru prima dată această zi a fost sărbătorită în octombrie 1953, fiind ideea unui elev din clasa a VIII-a pe nume Rubab Mansoor și a fost adoptată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în 1954.
In Calendarul Zilelor Internaționale există două date în care gândurile se îndreaptă spre copii : 1 iunie - Ziua Internațională a Copilului și 20 noiembrie - Ziua Universală a Copiilor.
Un prilej bun cu ocazia acestei sărbători de a ne gândi la ’’Culorile Camerei Copilului’’.
Fie că este bebeluș, sau merge deja la grădiniță sau școală, camera trebuie sa fie un echivalent al brațelor mamei, inspirându-i liniște, siguranță și bucurie, pentru că aici este spațiul de odihnă și recreere, locul unde își face temele și învață pentru școală. Alegerea culorilor pentru camerele copiilor trebuie făcută în funcție de calitățile pe care aceștia le au, deoarece fiecare culoare are efecte diferite asupra corpului uman si a minții.
Culorile calde creează intimitate și confort, predispun la fericire. Nuanțele de portocaliu, galben, roșu și roz, stimulează mintea și energizează corpul.
Portocaliul inspiră bucurie, entuziasm, curaj, optimism, înveselește și încălzește; dacă este o nuanță puternică poate fi supra-solicitant când soarele este puternic.
Galbenul este o culoare veselă și energică, stimulează concentrarea și memoria, emană speranță și optimism. Nuanțele deschise dau un aspect însorit și strălucitor.
Roșul folosit în cantități echilibrate, are efecte în energizarea corpului și creșterea capacităților atletice ; nu se recomandă folosirea în exces fiind asociat cu agresivitatea și incapacitatea de concentrare din cauza durerilor de cap.
Rozul este una dintre cele mai relaxante culori și foarte potrivită pentru camerele de fetițe, fiind o culoare veselă și jucăușă. In combinație cu alb, calmează spiritele agitate si menține luminozitatea în cameră.
Culorile reci utilizate cu moderație în nuanțe pastel, creează spațialitate și confort, au efect calmant asupra corpului și minții. Folosite în exces și în nuanțe închise, provoacă tristețe.
Albastrul este culoarea cerului și a mării, emană o lumină revigorantă și relaxantă, are un efect calmant, ajută copilul să doarmă mai bine.
Verdele este o culoare cu efect neutru asupra psihicului, inspiră o atmosferă de liniște și pace, și se recomandă pentru camerele copiilor care sunt extrem de nervoși sau care plâng mult. Nuanțele închise trebuie evitate.
Movul este o culoare misterioasă asociată cu regalitatea, luxul, înțelepciunea, este preferata adolescenților. Nuanțele de lila și lavandă sunt calmante și senine.
Albul este angelic si pur, fiind asociat cu inocența, oferă o atmosfera calmă, răcoroasă, făcând camera să pară mai mare decât în realitate.
Griul inspiră la contemplare, are un efect calmant și relaxant, dar este de preferat sa fie utilizat in combinație cu tonuri calde și culori luminoase precum galbenul.
Cremul și Bejul culori de pământ sunt potrivite copiilor hiperactivi.
Culori care nu se recomandă în camera copiilor : negrul și nuanțele tari ale culorilor deoarece pot determina stări de neliniște și cauzând lipsa de atenție a copilului în activitățile sale. Este de evitat și vopsirea în întregime a camerei în aceiași culoare dând impresia de monotonie.
Nu uitați, fiecare culoare aleasă pentru camera copilului, are influența asupra psihicului copilului. Designul camerei trebuie să țină cont de personalitatea și pasiunile copiilor, deoarece aceștia petrec o mare parte din timp în camera lor, dormind, învățând sau jucându-se. Fiecare culoare este frumoasă în felul ei și are o semnificație și o influență unică pentru fiecare copil.
Dragostea și grija părintească pentru toți copiii din lume, să ne fie crezul nostru de viață.
La Mulți Ani, dragi copii de pretutindeni !

arh. Ion Constantinescu - Toronto





Ion Constantinescu    6/1/2023


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian