Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Piata Imobiliară din Toronto si imprejurimi in Octombrie 2022

Piața imobiliară din Greater Toronto (GTA) și-a continuat ajustarea la costurile mai mari ale împrumuturilor în septembrie 2022. Vânzările pentru luna au ajuns la 5.038, dar au scăzut cu 44,1% față de septembrie 2021. Noile listări au scăzut, de asemenea, în comparație cu un an. pe an cu 16,7% până la 11.237. Acesta a fost cel mai mic număr de noi înregistrări raportat pentru luna septembrie din 2002. Acest lucru este deosebit de supărător, având în vedere că stocul de case din GTA a crescut semnificativ în ultimii 20 de ani.

Trebuie să ne asigurăm că scăderea temporară a cererii de locuințe nu are voie să mascheze deficitul critic de case disponibile pentru vânzare în GTA. Candidații care candidează la viitoarele alegeri municipale din Ontario trebuie să se asigure că cumpărătorii de case și chiriașii au opțiuni adecvate de locuințe în anii următori. Deciziile consiliului municipal au un impact direct asupra accesibilității locuințelor, în ceea ce privește procesele prelungite de aprobare a dezvoltării, taxele mari de dezvoltare și alte politici conexe care împiedică dezvoltarea în timp util a locuințelor, a declarat președintele TRREB Kevin Crigger.

Consiliile alese trebuie, de asemenea, să reconsidere politicile existente care îi împiedică pe proprietari să-și listeze casele pentru vânzare, inclusiv costuri inițiale suplimentare semnificative, cum ar fi taxa de transfer de teren. Noile politici potențiale, cum ar fi auditurile energetice obligatorii pentru locuințe, ar putea crea, de asemenea, interferențe inutile și întârzieri în procesul de vânzare a locuințelor și ar putea descuraja unii proprietari de a-și lista casele pentru vânzare, a spus CEO-ul TRREB, John DiMichele. Indicatorul de referință compus MLS® Home Price Index (HPI) a crescut de la an la an cu 4,3%. În aceeași perioadă de timp, prețul mediu a scăzut cu 4,3%, până la 1.086.762 USD. Prețul mediu a crescut comparativ cu august 2022.
Placându-se puțin sub 1,1 milioane de dolari, prețul mediu de vânzare ar fi putut găsi un anumit sprijin în ultimele două luni ale verii. Cu noile listări destul de scăzute de la an la an și cu mult sub normele istorice, unii cumpărători de locuințe se confruntă foarte probabil cu condiții de piață mai stricte în unele cartiere GTA. Octombrie reprezintă, în general, vârful pieței de toamnă, așa că va fi important să vedem unde se îndreaptă tendințele prețurilor în luna următoare”, a declarat Jason Mercer, analist șef de piață TRREB.
Vocabular

Venitrui pasive generate de proprietati imobiliare
Venitul pasiv este o strategie care permite investitorilor să genereze venituri fără o implicare continuă și activă. Investitorii pot utiliza diverse opțiuni imobiliare pentru a genera acest venit pasiv. Unii pot cumpăra și gestiona case sau apartamente închiriate, în timp ce alții ar putea opta să investească în proprietăți comerciale.

Există două modalități principale de a câștiga bani cu proprietăți închiriate:

Închirieri pe termen lung. Aceste proprietăți sunt, în general, concepute pentru a fi închiriate pentru cel puțin un an și, teoretic, oferă un flux de numerar lunar constant, deși acest lucru depinde de încrederea chiriașilor. Puteți cumpăra o proprietate cu mai multe unități, o casă unifamilială sau un apartament pe care le închiriați altora.

Închirieri pe termen scurt. Aceste proprietăți se adresează chiriașilor în rotație ale căror șederi ar putea fi de până la o noapte, cum ar fi Airbnb. S-ar putea să vă listați întreaga casă sau apartament când sunteți plecat sau ați putea investi într-o proprietate separată destinată doar închiriilor pe termen scurt.
Investitori Imobiliari

Majoritatea canadienilor sunt investitori imobiliari fără să-și dea seama. Da, atunci când cumpărați o casă, nu numai că cumpărați patru pereți în care să locuiți, dar vă puneți și banii într-o investiție pe termen lung numită capital propriu.
Capitalul propriu este diferența dintre ceea ce datorați pe credit ipotecar și valoarea casei dvs. Pe măsură ce faceți mai multe plăți lunare ipotecare, capitalul propriu - investiția dvs. - crește. De asemenea, pe măsură ce locuința ta crește în valoare, fie pentru că ai ales un loc de dorit pentru a locui sau pentru că l-ai renovat, capitalul tău crește (dacă valoarea casei tale scade, se întâmplă invers).
Dacă locuința dvs. este locul în care locuiți cea mai mare parte a anului, o veți eticheta ca „reședința principală”, ceea ce vă poate ajuta să obțineți o scutire de impozit pentru câștigurile de capital dacă vindeți casa mai târziu.

Liliana Usvat Agent Imobiliar
Homelife Eagle Realty Inc Brokerage
www.lilianausvat.com
Tel 416-708-7454
Email: lilianausvat@yahoo.com





Liliana Usvat    10/12/2022


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian