Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Drapele canadiene si culorile lor (4)

Drapelele provinciilor New Brunswick, Nova Scotia si Prince Edward Island

Si aceste 3 provincii si-au aniversat în luna iulie alăturarea la Confederatia Canadianǎ.
Provincia New Brunswick a aniversat la 1 iulie a.c. 148 ani de când s-a alǎturat in 1867 la Confederaţia Canadianǎ. Provincia este localizatǎ în estul Canadei într-o formǎ aproape dreptunghiularǎ, cu o suprafată de 72.908 km pǎtraţi si 757.100 de locuitori. Capitala este Fredericton, iar cel mai mare oras este Saint John. Împreună cu Nova Scotia si Prince Edward Island, aceasta face parte din grupul regional cunoscut sub numele de Provinciile Maritime. Premierul actual este dl Brian Gallant (Liberal Party).

Drapelul New Brunswick, a fost adoptat la 24 februarie 1965 si arborat o lunǎ mai târziu, la 25 martie. Autori sunt doi experţi în heraldicǎ, Robert Pichette si Alan B. Beddoe. Are proporţiile de 8:5. În partea de sus, pe o treime a drapelului, pe un fond rosu se aflǎ un leu de aur reprezentand legaturile New Brunswick cu regiunea Brunswick din Germania si Monarch din Canada. Sub aceastǎ bandǎ, pe celelalte douǎ treimi este desenat un Lymphad scoţian – o reprezentare tradiţionalǎ a unei nave în heraldicǎ, reprezentand în fapt una din principalele activitǎţi ale provinciei, construcţiile navale. Marginea de jos a drapelului are dungi înguste, ondulate de albastru-alb-albastru, reprezentand apa.
Provincia Nova Scotia a aniversat si ea la 1 iulie a.c. 148 ani de când s-a alǎturat în 1867 la Confederaţia Canadianǎ. Este situatǎ pe coasta de est a Americii de Nord, cu o suprafată totală de 143.123,697 km pǎtraţi, având 580 km lungime si 130 km lǎţime. În anul 2011, populatia era de 921.727, Nova Scotia fiind a doua cea mai mică provincie a Canadei. Premierul actual al provinciei este dl. Stephen McNeil în funcţie din 22 octombrie 2013. Provincia a primit acest nume pentru prima dată în 1621.

Drapelul Nova Scotia este format dîntr-un câmp alb ca fundal, pe care se afla Crucea Sfântului Andrei în culoarea albastru inspiratǎ de Crucea Scoţiana a Sfântului Andrei; în centrul crucii, pe un câmp de aur se aflǎ un leu rosu.
Provincia Prince Edward Island se compune din insula principală (cea mai mare insulǎ din Canada) si 231 de insule minore având în total o suprafaţǎ de 5.685 km pǎtraţi si 140.204 locuitori, majoritatea anglo-saxoni si francezi. Insula poartǎ numele Prinţului Edward, Duce de Kent si Strathearn (1767-1820), al patrulea fiu al Regelui George III si tatǎl Reginei Victoria. Prinţul Edward a fost numit pǎrintele regatului Canadian. Insula mai are denumirile neoficiale "Grǎdinǎ a Golfului" referîndu-se la peisajul pastoral si terenurile agricole luxuriante din întreaga provincie si "Locul de nastere al Confederatiei" sau "Cradle of Confederatiei", fiind a saptea provincie canadianǎ care în 1873 a întrat în Confederaţie. Agricultura produce 25 % din cartofii Canadei. Capitala Provinciei este Charlottetown. Premierul actual al Provinciei este dl. Wade MacLauchlan (Liberal Party)


Drapelul provinciei este format din douǎ dungi orizontale, una rosie si cealalta albǎ; banda rosie este în treimea superioarǎ, pe ea aflându-se un leu heraldic auriu, alungit, care face referire la originea engleză a colonistilor si stema Prince Edward, pentru care a fost numit insula; pe banda albǎ de lǎţimea a doua treimi se aflǎ un teren de iarbǎ reprezentând Provincia si Anglia, ambele fiind insule. Pe acest teren se aflǎ un stejar matur reprezentând Anglia si în stanga lui trei puieţi mici reprezentând cele trei judeţe în care Provincia a fost împǎrţitǎ în 1767: Prince, Queens si Kings. Pe cele trei margini ale drapelului alǎturate catargului, sunt benzi alternate în culorile rosu si alb ce reprezintǎ culorile oficiale ale Canadei. Steagul a fost aprobat de legislativul provinciei la data de 24 martie 1964.







arh. Ion Constantînescu    7/15/2015


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian