Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Simplu, sigur, neinvaziv…

În toate compartimentele vieţii, progresul tehnic este ameţitor. Deviza sub care se desfăsoară olimpiada tehnică globală este aceeaşi ca la jocurilor olimpice: citius, altius, fortius . Mai repede, mai înalt, mai puternic, dar nu prin propriile noastre forţe trupesti si sufleteşti ci prin…proteze. Cele mai sofisticate si mai complexe maşini, permit supunera mediului natural si social propriilor noastre dorinte, pofte, ambitii, inclusiv supunerea proprie noastre naturi. Dar cui?

La circ, magicienii, prin iuteală de mână si nebăgarea de seamă a spectatorilor, crează iluzia minunilor care contrazic legile fizice si chimice. Dispar si iarăsi apar persoane, animale, lucruri. Asa actionează si tehnica asupra noastră, oricât de raţionali ne-am considera. Ceva din fiinta noastră ni se fură …Un indiciu al acestui furt ar fi robotii, din ce în ce mai “ umani”. Specialistii în robotică au ambitia de a-i dota nu numai cu tot mai multă inteligentă artificială, cu sentimente omenesti , ci si cu vointa liberă artificială. Se transferă sufletul omului în roboti?

Nu, nu pleacă sufletul nicăieri, că dacă ar pleca omul ar muri. Uimitoarele proteze tehnice, anesteziind trezvia, discernământul spiritual-duhovnicesc, crează iluzia unei libertăti absolute, timp în care omul aleargă de bună voie în tarcul sclaviei absolute reale. Cineva, o entitate spirituală “umblă răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită" (1 Petru 5, 8). Înghitirea constă în pecetluirea cu propria-i semnătură diabolică a celor ademeniti în ţarc.

Relatiile sociale tind să se concentreze, să se reducă la acte de vânzare-cumpărare, fără de care nu se poate supravietui. Milenii de-a rândul, intermediari materiali ai acestor relatii, banii tind să fie înlocuiti complet de carduri si , mai nou, de chiar propria noastră persoană ca în filmul ce urmează:


http://mediaş.france24.com/fr/ptw/2014/05/30/WB_FR_WB_F24_TECH24_0530_POUR_BART_NW842055-A-01-20140530.mp4

Toti cei intervievati sunt superîncântati de acest sistem de plată foarte simplu, sigur, neinvaziv…

Pe acest drum mare, leul asteaptă la pândă si-i va sili pe drumeţi, prin sluga sa, un om, să-i accepte pecetea si condiţiile sau vor muri de foame, de sete, de lipsă de adăpost etc. Unii se vor lăsa siliti, altii nu. Adică unii îsi vor vinde sufletul, altii nu. ”Ce-i foloseste omului să câstige lumea întreagă, dacă-si pierde sufletul? Sau ce ar putea să dea omul, în schimb, pentru sufletul său?” (Marcu 8, 36-37)

Si am văzut o altă fiară, ridicându-se din pământ, si avea două coarne asemenea mielului, dar grăia ca un balaur. Si toată stăpânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în fata ei. Si face pământul si pe locuitorii de pe el să se închine fiarei celei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată. Si face semne mari, încât şi foc face să se pogoare din cer, pe pământ, înaintea oamenilor, si amăgeşte pe cei ce locuiesc pe pământ prin semnele ce i s-au dat să facă înaintea fiarei, zicând celor ce locuiesc pe pământ să facă un chip fiarei care a fost rănită cu sabia şi a rămas în viaţă. Si i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, că chipul fiarei să si grăiască si să omoare pe toti câti nu se vor închina chipului fiarei. Si ea îi sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei săraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca să-si pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Aici este întelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Si numărul ei este sase sute saizeci si sase. (Apocalipsa 13, 11-18)

Deocamdată, numărul sase sute saizeci si sase îl întâlnim inserat în coduri, la vedere sau ascunse, de pe carduri, de pe documentele firmelor, de pe documentele persoanelor.







Nicusor Gliga    6/23/2015


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian