Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Produse bio mântuitoare?!

Produsele bio ( bio, organic, natural, bio-organic) existau de mult, chiar de secole și milenii, înainte ca marketingul să lanseseze conceptul. Gama acestor produse este destul de largă: alimente, produse cosmetice, jucării, detergenți, articole de îmbrăcăminte, materiale de construcție etc.

Consumatorul care vrea să fie bine informat, va găsi pe internet o literatură bogată, din surse mai mult sau mai puțin autorizate, devenind doct în materie de produse și de filozofie bio, ca și în cazul medicamentelor și al tratementelor bolilor. Beneficiile prezumate ale consumării, folosirii produselor bio sunt efectele pozitive asupra sănătății, pentru care, tot omul cu dare de mână este dispus să plătească ceva în plus. Tot ce este sănătos, hrană, îmbrăcăminte, adăpost etc. costă. Prețurile fiind totdeauna mai mari, ba chiar pipărate, economia " bio" oferă posibilitatea unor câștiguri substanțiale. Trăim sub dictatura profitului și gândim în termeni de economie de piață.

Din motive de buzunar, segmentul consumatorilor de produse bio nu este majoritar, de aceea poziția produselor non-bio nu este în pericol. Concurența este între producătorii bio pentru a căror diferențiere se ține cont de materia primă , de semințele, de materialul seminal, de substanțele sintetice folosite, de uneltele și procedurile de lucru, de recoltare, de testare, de ambalare, de depozitare etc. De aceea consumatorul responsabil, bine informat, va afla că există diferite grade de bio, de organic, de natural, de bio-organic. Nu mai întelege nimic. Și asta nu e totul!

De la persoane credincioase (!), implicate în promovarea produselor alimentare bio, aflăm că (i)moralitatea și (ne)credința producătorului influențează calitatea pătrunjelului, a castraveților, a roșiilor , a salatei, a uleiului presat la rece etc. Deoarce Vasile , creștin-ortodox, fumează, chiar dacă este la fel de priceput și de aceeași bună credință în a realiza un lucru bine făcut ca și vecinul său Gheorghe, creștin-ortodox nefumător, persoanele credincioase recomandă a nu cumpăra și a nu consuma de la Vasile, un păcătos, deoarece produsele nu mai sunt de calitate! S-au contaminat, oare, spiritual? Vom vedea în viitor pe tarabe plăcuțe glăsuind: "Producător creștin-ortodox, nu înjur, nu fumez, nu bârfesc, nu preacurvesc, nu fur la cântar … ofer roșii necontaminate spiritual. Mântuire garantată!"?

Recomandări de acest gen ( un alt fel de habotnicism) vizează și persoane care oferă servicii medicale, diferite servicii tehnice etc. Păi dacă Dumnezeu ar aplica dreptatea Lui retrăgând darurile/talanții tuturor celor păcătoși și necredincioși, de pe tot globul, fie n-am mai găsi nimic pe piață, fie numai produse și servicii bune la nimic!

Bolnav trupește, Sfântul Vasile cel Mare, avea încredere în serviciile medicale ale unui necredincios, un evreu nebotezat.

Este cu totul altceva a nu consuma, a nu folosi din cele jerfite idolilor, a nu împodobi casa cu idoli ciopliți ( abundă piața), a nu purta artefacte și haine cu inscripții și simboluri care țin de imoralitate, de necredință, de păgânism, a nu recurge la medicină subfirească, demonică (dr.Alexandru Atanasiu). Casa se curăță fizic prin spălare, cu mătura, cu pămătuful și spiritual printr-o sfeștanie făcută de preot.

Dacă avem dubii cu privire la spiritulitatea în care sunt “ambalate” bucatele din farfurie, nimeni și nimic nu ne împiedică să ne facem semnul crucii și să facem semnul crucii peste bucate, indiferent de anturaj, de ambianța. Este și aceasta o formă ( tot mai rar întâlnită!) de mărturisire a lui Hristos în fața lumii.








Nicusor Gliga    6/1/2015


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian