Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Magia Culorilor (108) – Culorile toamnei

Potrivit calendarului, în 23 septembrie… Fall Begins ! Gata, încet încet, se duc căldurile verii si deja diminetile răcoroase ne spun că intrăm în toamna - anotimpul schimbărilor si al iertării. Asadar toamna ne bate la usa, dacă nu, prin unele părti, a si venit. Pentru multi dintre semenii nostri, toamna cu bogătiile, frumusetile ei si infinitatea de culori pastelate, de la galben, arămiu, rosu aprins, ruginiu, este anotimpul preferat al sufletului. Toamna este foarte generoasă cu noi si ne oferă o feerie de culori si de miresme, frunzele răspund la apelul ancestral al naturii, prezentându-se într-o multitudine de culori frumoase, întreaga natură pregătindu-se să meargă la culcare, urmând a se trezi primăvara cu natura reînnoită si viguroasă.

În modă, ca în fiecare an “Pantone" - liderul în domeniul culorilor, a stabilit pentru toamna 2014 un set de culori care se impune fashionistelor : French Roast, Honey Gold, Pink Flambe, Tangerine Tango, Ultramarine Green, Bright Chartreuse, Olympian Blue, Titanium, Rhapsody si Rose Smoke. Rosul este culoarea-vedetă a toamnei2014 ! Moda în acest an întâlneste arta în cele mai creative piese ale sezonului, cu un mix eclectic de forme, texturi si culori. Potrivit colectiilor Giorgio Armani, culoarea toamnei 2014 poate fi considerată si… griul, cu sclipiri date de paiete, sau tesături satinate, sau stofe moisi grele; transformarea griului în argintiu si apoi în aur constituie după părerea lui Armani, o faptă ce nu poate fi subestimată ! Culoarea părului în toamna 2014 se înscrie în noi tendinte : blond închis, ciocolatiu, negru albăstrui, rosu. Iubitoarele unghiilor colorate au numai surprize plăcute în această toamna , toate culorile verii păstrându-se si în acest sezon ; portocaliul, vedeta sezonului trecut, rămâne în tendinte, alături de nuante variate de rosu ; se mentin în continuare nuantele de maro, albastru închis, violet si negru, precum si clasica manichiură frantuzească ce nu se va demoda niciodată, la fel ca si rosul clasic.

Doamnelor si domnisoarelor, dacă doriti să fiti în pas cu moda, profitati de moment si puneti-vă în valoare tinutele pornind de la aceste culori ; purtati însă ce vă place, dar nu uitati din când în când să aveti câteva piese de bază în culorile la modă care să va scoată tinuta în evidentă.

Tuturor celor cărora le place toamna, doresc să o aducă si în locuintă. Decorarea casei pentru toamnă nu înseamnă neapărat schimbări majore si cheltuieli mari. Cu câteva mici schimbări si idei decorative puteti avea o casă asortată cu noul anotimp. Emblema acestui anotimp sunt frunzele în culorile toamnei si de aceea ele se pot regăsi pe perdele, pe tapet, pe covoare, pe asternuturi. Înlocuiti husele canapelei si a fotoliilor din sufragerie cu unele în culori calde de toamna: arămiu, brun-roscat sau verde-oliv. Înlocuiti husele pernelor decorative cu unele asortate în culorile toamnei, cu dungi sau carouri, imprimeuri de frunze sau fructe de toamnă si cu finisaje aurii în ciucuri si panglici. Dacă nu schimbati complet perdelele, puteti aduce câteva îmbunătătiri pentru a se potrivi sezonului : adăugati două esarfe în culori calde răsucite larg pe galerie, cu capetele lăsate libere în margini, iar pe actualele perdele prindeti cu ace câteva frunze de toamnă. Pe pereti puteti aplica un poster asortat sau stickere cu modele de frunze sau fructe de pădure. Înlocuiti fetele de masă cu unele în culorile toamnei ; folositi servetele colorate la masă si inele confectionate dintr-o panglică colorată ornată cu o frunză, ghinde. În diferite locuri din casă, pe masă, comodă, sau în biblioteca, amplasati câteva decoratiuni mari din plante, în cosuri sau ghivece si câteva mici pe care să le asezati alături pe un raft al bibliotecii sau pe pervazul ferestrei. Înlocuiti ramele fotografiilor cu unele aurii sau colorate în culori de toamnă; puteti schimba un tablou cu o coronită de toamna. Umpleti boluri transparente cu conuri, castane, scortisoară sau ghinde si asezati-le pe noptiere, pe măsută de cafea sau chiar în baie. Folositi lumânări parfumate în culori calde.

În această perioadă putem pregăti si o serie de aranjamente pentru a ne asigura în locuinta o iarnă colorată cu flori nemuritoare ; culese în luna septembrie, apoi uscate si conservate, ne vor delecta toată iarna cu parfumul, culorile si frumusetea lor. Imortelele, Hortensia, Limba pestelui, Celosia, sau Trandafirul, sunt câteva solutii pentru realizarea unor buchete monocrome sau în combinatii cu frunze sau crengi uscate. Florile nu trebuie tăiate când soarele este puternic si se pot usca în mai multe feluri, fie în încăperi cu aer cald, uscate, ventilate si întunecate, fie suspendând buchetele cu inflorescentele în jos, fie asezate pur si simplu într-un vas fără apă si mai nou… chiar si în cuptorul cu microunde. Timpul de uscare este de circa 5-6 săptămâni. Deoarece după uscare unele tulpini devin casante, este bine ca după recoltare acestea să fie întărite cu sârmă. După uscare, florile se asează în cutii de carton ferite de lumină si acoperite ca să nu putrezească.

Culorile toamnei sunt adevărate tablouri dintr-o expozitie; ce minunat este că existăm, că trăim si le putem admira în toată splendoarea lor! Haideti să mergem să culegem frunzele toamnei! Ce frumoase sunt!


Toronto ON / septemebrie





arh. Ion Constantinescu    9/19/2014


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian